nastySX Napisano 13 Lipca 2007 Napisano 13 Lipca 2007 po zdjęciu koła nacisnąłem klamkę, przez pomyłkę :/ po skręceniu koła klocek trze mi o tarczę, widać że tłoczek po jednej stronie wystaje. próbowałem go wcisnąć, niestety ciśnienie jest zbyt wysokie i wypycha go. zastanawiam się czy podczas naciśnięcia klamki tłoczek wyszedł zbyt daleko i uszkodził uszczelkę, a może dostało się troche powietrza do układu? poradźcie proszę co z tym da się zrobić qrcze,,właśnie szykowałem sie na nocną jazdę :/
Sintesi Napisano 13 Lipca 2007 Napisano 13 Lipca 2007 obroc dzwignie hamulca pionowo do gory. wyciagnij plastikowy koreczek ze zbiornika wyrownawczego. wyjmnij kolo. wsadz cos plaskiego pomiedzy klocki i je rozewrzyj do oporu. zaloz kolo. wsadz koreczek. gotowe!
Misiek^^ Napisano 13 Lipca 2007 Napisano 13 Lipca 2007 Zdejmij klocki, weź odpowiedniego imbusa i rozpychaj tłoczki (naciskając na ten środkowy dinks trzymający klocki) na chama. Powinno pomóc. Przynajmniej u siebie tak robiłem.
nastySX Napisano 13 Lipca 2007 Autor Napisano 13 Lipca 2007 Zdejmij klocki, weź odpowiedniego imbusa i rozpychaj tłoczki (naciskając na ten środkowy dinks trzymający klocki) na chama. Powinno pomóc. Przynajmniej u siebie tak robiłem. dzięki Panowie, rozepchnąłem je:] nie dotykałem się do klamki i w momencie rozpychania tłoków płyn chyba wyleciał przez tą zaślepkę w klamce. dziwne bo koreczek został na miejscu, tylko widać obok niego że popuścił troche płynu. spoko, działa jak wcześniej
Sintesi Napisano 13 Lipca 2007 Napisano 13 Lipca 2007 moje gratulacje...wszyscy w ciebie wierzylismy i trzymalismy kciuki na powodzenie twej misji!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.