tenjin Napisano 1 Sierpnia 2007 Napisano 1 Sierpnia 2007 wiem wiem już pobrałem nobby nic - zmierze sie z mitem zobaczymy czy jest taki kozak
MIC Napisano 1 Sierpnia 2007 Napisano 1 Sierpnia 2007 verul Nobby Nic 2.1 potrafia wazyc od 460 do nawet 525g
tobek Napisano 8 Sierpnia 2007 Napisano 8 Sierpnia 2007 Witam. Po dość agresywnej jeździe po szutrach, kamieniach, korzeniach; ogólnie w lesie i przez ostatnie tygodnie, jeździe po asfaltach... bieżnik szybko się zużył i przyszedł czas na wymianę opony na nową. Szerokość starej to 1.95 i chyba przy takiej zostanę lub zejdę minimalnie poniżej. Głównie potrzebuje opony 60% asfalt 40% szuter i drogi leśne nie zawsze utwardzone. Koszt Max 50zł... Wiem, że za tą cenę nie mogę dostać wszystkiego, ale żeby była wytrzymała i lekka. Pozdrawiam
Maciek764 Napisano 8 Sierpnia 2007 Napisano 8 Sierpnia 2007 No nie dostaniesz nic rewelacyjnego za tą cenę... Ale mi się udało kupić lekkie i wytrzymałe opony ale przekraczają budżet (58zł). Kupiłem w Decathlonie.
Martinuz Napisano 8 Sierpnia 2007 Napisano 8 Sierpnia 2007 Hmmm a Kenda Karma nie będzie dobra? Grubość 2.00, lekki bieżnik terenowy... lekka i tania opona...
tobek Napisano 8 Sierpnia 2007 Napisano 8 Sierpnia 2007 Tania i chyba będzie ok. Jeszcze takie pytanie moje, czy dobra na asfalt, długie trasy? (ma służyć jako opona napędowa)
Martinuz Napisano 8 Sierpnia 2007 Napisano 8 Sierpnia 2007 Hmmm najlepiej gdyby wypowiedział się Kusak, który jest właścicielem. Miałem okazję widzieć tą oponę, i nie ma ona agresywnego bieżnika. Powinna sprawdzić się i w terenie i na asfalcie...
MIC Napisano 8 Sierpnia 2007 Napisano 8 Sierpnia 2007 kumpel jezdzi na karmach zwijanych od okolo 1000km i nie jest z nich zadowolonony;/ Szybko sie scieraja i trzymania nadzwyczajnego tez nie maja.
tobek Napisano 8 Sierpnia 2007 Napisano 8 Sierpnia 2007 Poczekam jeszcze na pozostałe komentarze, jeśli ktoś się w ogóle wypowie... To może jeszcze inne propozycje?
Ombre Napisano 8 Sierpnia 2007 Napisano 8 Sierpnia 2007 ja podepne sie pod temat bo tez interesuja mnie TANIE oponki, czego chce? -ma byc nie do zdarcia, bez godki wytrzymac caly sezon jezdzenia, a z godka to nawet 1,5 sezonu (SPORE przebiegi) -waga dowolna -ma byc tania -szerokosc tak 1,9-2,1 Poprostu potrzebuje czegos do jazdy na codzien, bo na wyscigi / maratony mam schwalbe RR.
Mody Napisano 8 Sierpnia 2007 Napisano 8 Sierpnia 2007 Ombre to bierz explorera. Ja zrobilem na wersji PRO 8kkm i teraz mam je na asfalt, bo sa lyse. Jezdzilem na nich na wyscigach, po asfalcie duzo i w terenie. Swoje wytrzymaly i polecam
Ombre Napisano 8 Sierpnia 2007 Napisano 8 Sierpnia 2007 tylko ze jakbym juz bral to oczywiscie druciaka, rozncia w porownaniu do PRO to tylko tyle ze nie ma wzmocnionych scian opony?
buczo Napisano 8 Sierpnia 2007 Napisano 8 Sierpnia 2007 Różnicą w stosunku do wersji PRO jest to, że jest na sztywnym drucie a nie na kevlarowej lince. PRO jest też w związku z pierwszą różnicą lżejszy i bardziej praktyczny(przynajmniej moim zdaniem). Poza tym niczym się nie różnią.
kusak Napisano 8 Sierpnia 2007 Autor Napisano 8 Sierpnia 2007 przejechane mają 200 km, puki co śladów zjechania bierznika nie widać (jazda głównie w terenie), złego słowa nie mogę powiedzieć, w piasku i błocie nie tańczy na suchym zachowuje się wzorowo. mówicie, że szybko się nie ściera? kupcie w takim razie 2x droższą racing ralph o podobnym zastosowaniu i wadze i jeździjcie nią 1000km po asfalcie to porozmawiamy. Wiadomo, droższe=lepsze... jako napędówka powinna się sprawdzić, dzięki niej dostajemy niezłego kopa prędkościowego, szczególnie po przesiadce z ciężkich opon na długie wycieczki nada się, ale jeśli to będzie teren, szuter, piach, błoto, ścieżka leśna, na aslafcie może szybko zniknąć
sp0q Napisano 8 Sierpnia 2007 Napisano 8 Sierpnia 2007 a może Ritchey Z-Max? Są w rozmiarze 2.1, ale jest to dosyć wąskie 2.1 =] Mam je od jakiegoś czasu u jestem bardzo zadowolony. Nie jestem w stanie wypowiedzieć się jednak w sprawie wytrzymałości bieżnika - na forum jest wątek o nich, może ktoś tak pisał o tym. Wg mnie 9 dyszek za takie 2 opony nie jest to dużo. Nie ważyłem ich, na aukcji pisze 595g, sądzę, że to prawdopodobna masa.
tobek Napisano 8 Sierpnia 2007 Napisano 8 Sierpnia 2007 I dalej pozostaje mi dylemat z kupnem tej opony napędowej pod raczej asfalt. Sam nie wiem jaką wybrać? ;/
Mody Napisano 8 Sierpnia 2007 Napisano 8 Sierpnia 2007 tylko ze jakbym juz bral to oczywiscie druciaka, rozncia w porownaniu do PRO to tylko tyle ze nie ma wzmocnionych scian opony? PRO tez nie ma scianki wzmocnionej. Wersja Protection ja ma. A tak jak juz bylo napisane. Jest lzejsza i ma kevlar zamiast drutu.
Paviarotti Napisano 8 Sierpnia 2007 Napisano 8 Sierpnia 2007 Jak asfalt i szuter to zainwestuj w jakiegoś semi-slicka. Spokojnie wystarczy na szutrach a na asfalcie będzie się lekko toczył.
tobek Napisano 9 Sierpnia 2007 Napisano 9 Sierpnia 2007 Czy taki typ opony będzie na tyle dobry, żeby czasami wybrać trochę "trudniejsze podłoże" na szlaku rowerowym? Chodzi mi głównie o przyczepność i wytrzymałość przed przebiciami...
gopher Napisano 9 Sierpnia 2007 Napisano 9 Sierpnia 2007 Ja mogę polecić Schwalbe Black Jack (nie są lekkie): http://allegro.pl/item220003488_schwalbe_b...najtaniej_.html . Jeżdzę 50/50 asfalt, szutr, las. Jestem zadowolony z nich. Ładnie się toczą na asfalcie, małe opory a w terenie też się dobrze sprawują. na razie mam tylko na tyle, pewnie kupię również na przód, bo cena przystępna i oponka jest ok.
Paviarotti Napisano 9 Sierpnia 2007 Napisano 9 Sierpnia 2007 tobek jak nie będziesz przesadzał z ciśnieniem i prędkością to spokojnie da radę.
tenjin Napisano 9 Sierpnia 2007 Napisano 9 Sierpnia 2007 Gopher : potwierdzam miałem te opony (black jack) i tocza sie lekko a i w terenie jest nieźle, fakt faktem strasznie cieżkie
tobek Napisano 9 Sierpnia 2007 Napisano 9 Sierpnia 2007 Jeszcze się zastanowię ale przemawiają do mnie ;]
tenjin Napisano 9 Sierpnia 2007 Napisano 9 Sierpnia 2007 myśle że stosunek ceny do jakości jest ok, ja np. teraz mam z tyłu continentala explorera wydaje mi sie że ma dużo większy opór niż te black jack, mimo że jest lżejszy to na asfalcie jest katorga ja miałem wcześniej zestaw przód : ten explorer tył: black jack i nawet dawało rade, asfalt i lekki teren był ok , przód trzymał sie elegancko, czasami nawet za bardzo sie wgryzał a tył nie budził jakiś zastrzeżeń, ale to tylko moje subiektywne spotrzeżenia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.