0marcin0 Napisano 13 Lipca 2007 Napisano 13 Lipca 2007 Witam! Wybrałem już opony, ale zastanawiam się czy dobrze. Na przód chce dać Tioge Extreme XC 2,1 i teraz pytanie czy to dobry wybór? Jak z oporami toczenia? A może lepiej Tioge Factory XC 1,95? Jaka jest żeczywista szerokość tych opon? Na tył Tioga Factory XC i tu chyba nie mam wątpliwości. Opony głównie będą używane w lesie, polne ścieżki, wypady w góry ale czasem też asfalt, choć zamierzam kupić sliki więc żadko. Na wadze aż tak bardzo mi nie zależy.
Schwefel Napisano 13 Lipca 2007 Napisano 13 Lipca 2007 Factory XC 1.95 w rzeczywistości jest jak 2.1 Continentala. Extreme XC nie wiem, ale też powyżej 2.2. Opory wielkie chyba tego nie muszę tłumaczyć. Jak muszą być Tiogi to lepiej weź Red Phoenix'y bo mają mniejsze opory i są lżejsze a w wymienionych przez ciebie warunkach dadzą radę.
0marcin0 Napisano 13 Lipca 2007 Autor Napisano 13 Lipca 2007 No niestety na te podane przez ciebie mnie raczej nie stać... To może jednak na przód i tył factrory xc po prostu? A co myślicie o Panaracer FIRE XC PRO? na przód
Schwefel Napisano 13 Lipca 2007 Napisano 13 Lipca 2007 Jeździłem na takim secie (Factory XC x 2) i byłem w miarę zadowolony, bo w błocie, piachu i na szutrach zachowywały się dobrze. Ich minusem jest to, że łatwo je przebić, boczne kostki bieżnika lubią się odrywać, no i szybko znikają jak się jeździ po asfalcie.
omen Napisano 13 Lipca 2007 Napisano 13 Lipca 2007 jeżdżę jeszcze na nich zrobiły ze mną już ponad 2tys km. Tyłu już powoli niema, ogólnie opona nie nadaje sie na mokry asfalt. W testach napisałem ich test może to przeczytaj.
0marcin0 Napisano 13 Lipca 2007 Autor Napisano 13 Lipca 2007 Ja się chyba zdecyduje na: Przód: Panaracer Fire XC Pro 2.1'' Tył: Tioga Factory XC Jak myślicie dobra konfiguracja?
artro219 Napisano 16 Lipca 2007 Napisano 16 Lipca 2007 Na TIOGACH EXTREME XC zrobiłem juz ponad 5000km i jeszcze nigdy mnie nie zawiodły. Na pewno jak bede zmieniał oponki to poszukam nowego takiego samego kompletu. Małe opory toczenia, dobrze sprawuja sie w terenie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.