radosuaf Napisano 12 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Dawno tu nie zaglądałem... Miałem wypadek i złamałem łódeczkowatą - kość nadgarstka. Wsadzili mnie w gips, nie wykluczają operacji... Miejsce w kolejce za 4 miesiące. Sezon mam pewnie w d... W dodatku ta kość podobno się strasznie kiepsko zrasta, a po operacji nigdy nie wraca się do poprzedniej sprawności. Ktoś miał może takie złamanie? Jak to wygląda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sithh Napisano 12 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 No ja miałem ztrzaskany też nadgarstek i z doswiadczenia wiem (a małe ono nie jest -więcej gnatów mam po złamaniach niż przed ), że 1 dzień w gipsie to 3 dni rehabilitacji. Jesli chodzi o sprawnośc nadgarstka , zakres ruchu itp to nie jest tak jak było przed złamaniem, ale da się żyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 12 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Mialem dwa zlamania kosci w nadgarstku, niestety nie pamietam jakich . Raz w ogole olalem, myslalem ze to jakies skrecenie, po 2 miesiacach przestalo bolec, a wyszlo to przy przeswietleniu przy drugim zlamaniu. Drugie bylo juz powazniejsze, gips 2 miesiace, potem poprawka 1 miesiac, potem miesiac wracania do jakiej-takiej sprawnosci ruchowej i sily. Z przykroscia stwierdzam ze ten sezon faktycznie masz z glowy . Ja po 5 latach od zlamania mam czasem bole nadgarstka (na przyslowiowa zmiane pogody), a i nie jest tak ruchliwy jak drugi, ale to w niczym nie przeszkadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loko Napisano 12 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 To prawda kośc łodeczkowa to strasznie pechowa sprawa ,długi okres rehabilitacji i problemy w gojeniu się . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radosuaf Napisano 13 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Załamka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 18 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Od niedzieli mam to samo. Niestety na pogotowiu nie mieli lekkiego gipsu, a ortopeda podczas konsultacji stanowczo odradził gips lekki podając argumenty sprzeczne z panującymi w necie. Ja już rowery rozkładam bo jest okazja... Masz gips lekki? Czy ciężki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radosuaf Napisano 18 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Chyba lekki... Taką czerwoniutką siateczkę . O dziwo, lekarz (a widziałem w necie, że nawet o tym książki pisał) jest pełen optymizmu i mówi, że będzie OK. Chociaż na pytanie, czy odzyskam pełną sprawność odpowiedział, że nie ma pojęcia. Za 3 tygodnie zdejmują gips i robią RTG, to dam więcej szczegółów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 18 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 No to fajnie, zdrowia, żeby nie musieli ponownie gipsować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radosuaf Napisano 18 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 I wzajemnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czeki Napisano 20 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Ja kiedyś wywaliłem się na nadgarstek i strasznie mnie bolał. Ale jak już ktoś wyżej to ujął: olałem Nie wiem co mi było, dziś (po 4 latach) widać, że jedna kość bardziej wystaje niż w drugiej ręce, nadgarstek sprawny mniej więcej na tym samym poziomie co ten w przeciwnej ręce, tylko czasem mnie boli. I żyję pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radosuaf Napisano 13 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Nie, no u mnie przed gipsem zjechanie z krawężnika powodowało ból na granicy wycia :/. W piątek byłem u lekarza i okazało się, że po 6 tygodniach zrosty są bardzo małe i mam nosić gips następne 4 tygodnie, ale jest duża szansa, że jednak mnie będą śrubować . Za tydzień będą mi robić tomografię ręki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.