tomekr89 Napisano 11 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 mam AVID'y BB5, z tyłu jest tarcza 160mm -po wyprawie w las, w deszczu i obfitym błocie oczyściłem obie tarcze, i łańcuch po czym dodatkowo psiknąłem go smarem w spray'u -wygląda na to, że tylna tarcza również "zebrała", bo drastycznie spadła skuteczność tylnego hamulca -problem w tym, że po kilku przetarciach rozpuszczalnikiem, następnie specjalnym środkiem do czyszczenia hamulców, następnie suchą szmatką, po kilkunastu hamowaniach mocno rozgrzewających tarczę skuteczność niemal się nie poprawiła!!! w czym problem? wcześniej z dowolnej prędkości koło momentalnie zatrzymywałem na asfalcie, teraz nie ma na to szans -cisnę klamkę mocno, niemal dochodzi do gripa, a rower zwalnia powoli... mógłby mi ktoś pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 11 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 tarcze wyczyściłeś, teraz trzeba by klocki wypalić , poszukaj , było wielokrotnie. M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.