Skocz do zawartości

[rower] nietypowy projekt

harry-peek

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

OCB ??? Dział mania lekkości ma na celu bądź demonstracje lekkich rowerów w celu pokazania ciekawych komponentów, rozwiązań lub modyfikowanie rowerów na lżejsze... Ale o co chodzi z tym "nietypowym projektem " to nie mam pojęcia :]

Rozpisz się maestro nieco więcej inaczej będę zmuszony zamknąć topic ;)

OCB ???

??

Dział mania lekkości ma na celu bądź demonstracje lekkich rowerów w celu pokazania ciekawych komponentów, rozwiązań lub modyfikowanie rowerów na lżejsze... Ale o co chodzi z tym "nietypowym projektem " to nie mam pojęcia :]

Rozpisz się maestro nieco więcej inaczej będę zmuszony zamknąć topic :)

Coz, zdaje sobie sprawe, ze moj rower nienajlepiej pasuje do tego dzialu, jesli mozesz mi wskazac wlasciwy, to bede wdzieczny.

"nietypowosc" tego projektu polega na tym, ze jest to zapewne jedyny na swiecie jekyll z takim skokiem. Seryjnie jest montowany damper o skoku tloka 2'', ja przy pomocy tego dziwnego mocowania dalem damper 2,5'' a wszystko to przy zachowaniu stosunkowo ostrej geometri. I mimo wszystko, przy terenowych mozliwosciach jakie ten rower przezentuje (skok 160/170), mozna powiedziec, ze masa nie jest wysoka.

Dokladnie.

Choc jesli chodzi o modyfikacje, jesli beda, to wlasnie majace na celu obnizenie masy, sporo zelastwa mozna wyciac z tej obejmy, moze kiedys jakas lzejsza korba i chcialbym jeszcze przymierzyc inny damper fox'a dhx - ma regulacje dobicia - a zdaza mi sie dobijac (musze wiecej pompowac, poprzez to sag mam minimalny)

Na innych komponentach typu kiera, sztyca juz wiele nie zejde, zostaja jeszcze srubki tytanowe ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...