Mody Napisano 10 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 to pomyłka tytan jest tylko w XTR (albo ja się mylę...). Nie myslisz sie. Tylko XTR mial tytanowe 4 ostatnie zebatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 11 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Grycek5 wg mnie napęd u Ciebie jest w dobrym stanie i nie ma sensu jeszcz go wymieniać. A moja rada jest taka: Ten napęd co teraz używasz dociągniesz do 5000 km, kupisz nowy zestaw kaseta + łańcuch założysz go, a stary schowasz do szuflady i założysz go z powrotem jak 5000 km zrobisz na tym nowym co kupiłeś. Ja obecnie taką metodę stosuję - tzn. stosuję 3 kasety + 3 łańcuchy i na tych blatach co ty masz zrobiłem już 14000 km i nadal wyglądają one jak nowe. lancuch powinien byc tej samej lub nizszej grupy niz kasetaŁańcuch może być obojętnie jakiej grupy, byleby nie najniższej. Patrzcie... ja mam taką korbę:Bontrager i jak patrzę na tą korbę: Truvativ to mam wrażenie że to są te same zębatki... jeśli tak... to wystarczy że sobie kiedyśtam wymienie tylko zębatki na takie: Kliknij Tutaj! I zaoszczędziłem 100zł Bo po co wymieniać całą korbę. Dobrze myślę? Jeżeli nie jesteś maniakiem lekkości to lepiej wziąć stalowe zębatki - gdyż są tańsze i trwalsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grycek5 Napisano 11 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 ale jaki jest sens zakładania potem starej kasety i starego łańcucha? przecież w szafie przez rok się nie naprawi oświeć mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 11 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 ale jaki jest sens zakładania potem starej kasety i starego łańcucha? przecież w szafie przez rok się nie naprawi oświeć mnie Bo na takiej kasecie zrobisz potem jeszcze parę tysięcy kilometrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grycek5 Napisano 11 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 ale to przecież będzie przeskakiwać... a poza tym skoro uważasz że tyle jeszcze zrobie to po co ją przy 5000 km zmieniać... można dalej do oporu jeździć... bez komfortu i takiej radochy jak przy nowym, ale jednak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 11 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 ale to przecież będzie przeskakiwać...Nic nie powinno przeskakiwać, jak nie spóźnisz się ze zmianą. a poza tym skoro uważasz że tyle jeszcze zrobie to po co ją przy 5000 km zmieniać... To 5000 km to taki wyznacznik który ja u siebie stosuję. Jak będziesz jeździł do oporu na jednym zestawie to zapewne o dużo szybciej zajedziesz korbę - może wystarczyć ona tylko na ten jeden zestaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grycek5 Napisano 11 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 aaa... w ten sposób... o korbę Ci chodziło. No w sumie, nie głupie! Tak zrobię! Dzięki za radę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdzu5 Napisano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Tak, tak... To ja właśnie jestem tym kolegą, który ma Meridę Kalahari 500 SX i cieszy się ze zbliżającego się szóstego tysiąca kilometrów. Na jednym łańcuchu, na jednym wolnobiegu, na jednej korbie, etc. Może nie jest tak idealnie jak kolega napisał - tzn. zębatki się powoli zaostrzają (haczykowate jeszcze jednak nie są) i delikatnie "chrobotanie" przy przełożeniu na mniej eksploatowane zębatki odczuwa się na pedałach. Ale mimo wszystko - respekt dla Meridy!!! MERIDA RULEZZ!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szajbz Napisano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Xt ma tytanową koronkę ale tylko jedną kup set ekonomiczny, kasete LX i łańcuch LX będziesz zadowolony a koronki do korby nie są zjechane wiec nie musisz myśleć o jej wymianie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.