Skocz do zawartości

[wypad] z Krakowa w Beskidy

banana frog

Rekomendowane odpowiedzi

Przedwczoraj wróciłem z pierwszej części mojego tegorocznego urlopu, który postanowiłem spędzić u rodziny, ale i na rowerze. Wyjechałem z Krakowa w środę 27 czerwca z zamiarem pobicia mojego dobowego przelotu. Celem była wioska Harbutowice w okolicach Skoczowa na Śląsku Cieszyńskim, ale postanowiłem jechać Greenwayem, a nie najkrótszą drogą. A więc z Krakowa w stronę Rudna, a potem Babic z ruinami zamku Lipowiec...

3ce34613f5628fc7m.jpg

Dalej Mętków i Oświęcim oraz Brzezinka...

c80acc792d8a3154m.jpg

Potem Pszczyna (super park) i Jezioro Goczałkowickie...

03f9a61b9a4580cbm.jpg

Niestety w Strumieniu zgubiłem Greenwaya (chociaż bardzo się starałem go znaleźć) i na miejsce dojechałem przez Chybie, Landek, Iłownicę, Skoczów.

No i udało się, padł rekord 173.09 KM! (chociaż chciałem trzasnąć 200, ale przez większość drogi był silny wiatr centralnie w twarz... no i się poddałem...)

9478b12abb890b07m.jpg

W kolejnych dniach jeździłem po okolicznych Beskidach:

- wyjechałem na Równicę

c3da36f87cb37123m.jpg

- wjechałem na terytorium obcego państwa ;)

e608f894f8c0f9b1m.jpg

...i zobaczyłem tamtejsze miasto z "piękną" hutą...

48528aae46001e35m.jpg

- no i zrobiłem sobie solidną przejażdżkę po prawdziwych już górach, czyli pojechałem do Ustronia, potem Wisły, Istebnej (przez przełęcz Szarcula i Stecówkę), trochę w kierunku Koniakowa i z powrotem do Wisły (przez przełęcz Kubalonka) i Skoczowa...

d0e33d1bbde0c1bfm.jpg

ebeecacc77f75869m.jpg

43830f34e3e3ed6bm.jpg

Po drodze była jeszcze wycieczka do Bielska-Białej przez Jaworze Nałęże. Oprócz tego jeszcze dwie wycieczki piesze. A w niedzielę 8 lipca wróciłem do Krakowa najkrótszą znaną mi trasą czyli przez Kęty, Tomice, Brzeźnicę.

W sumie zrobiłem około 540 KM na rowerku plus ze 40 piechotą. I - mimo przerw spowodowanych deszczem - było super!

Widoki w górach są po prostu the best!!

Morał: nie siedź w domu, jedź na wycieczkę! :banana:

(Ok, udało się, sorry, za wcześniejsze zamieszanie...)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...