borekd Napisano 9 Lipca 2007 Napisano 9 Lipca 2007 Witam, w rowerze mojego ojca zamontowałem niedawno sztyce amortyzowaną sr suntour, przejechał na niej jakies 600 km, i pojawił się straszny luz na boki... dochodzi gdzies do 0,5 cm. Da sie to jakos skrecic domowymi sposobami? a moze to normalne? Sztyca jest co prawda jeszcze na gwarancji, ale nie lubie latac co chwila do serwisu bo byc moze to tylko błahostka.... pozdrawiam
Carbon Napisano 9 Lipca 2007 Napisano 9 Lipca 2007 Z tego co wiem te sztyce tak maja i nic nie da sie z tym zrobic. Pozdro
koncertownik Napisano 9 Lipca 2007 Napisano 9 Lipca 2007 A ja bym poszedł do serwisu, może akurat wymiana coś da i trafi się jakiś lepszy egzemplarz. A jak nie to może spróbuj do niej zajrzeć, choć nie wiem czy można z tym cokolwiek zrobić...
Duch Napisano 9 Lipca 2007 Napisano 9 Lipca 2007 JA tam bym sam nie grzebał bo jeszcze gware stracisz
Szajbz Napisano 12 Lipca 2007 Napisano 12 Lipca 2007 W tych sztycach luzy sie kontruje imbusem chyba 1-2mm, wiec jak sie przypatrzysz to znajdziesz śrubkę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.