snowman Napisano 9 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Co wybrać korbę Alvio z hollowtech na kwadrat czy Alivio na octalink ( wiąże się z wyminą suportu ) , czy może jakieś całkiem inne propozycje ?? Budżet którym dysponuje to ok. 150 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekman Napisano 9 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 http://www.allegro.pl/item210590119_korby_...ink_149pln.html Ma ja kumpel i dosc zadowolony. I nie mysl o kwadracie, bo nie ma co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 9 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 propozycja sekmana jest jak najbardziej sensowna. Korba dość lekka i sprawdzona - no i dorzucają suport. Mam alivio i jest zrobiona z bardzo miękkich materiałów :/ już przy pierwszym wykręceniu pedała i wkręceniu innego zjechał się gwint (przesiadka na spd) tulejowanie kosztuje 30-35 zł więc lepiej wziąć deore i mieć z nią spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_1990 Napisano 9 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Na tej aukcji trzeba dopłacić 55zł za suport. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowman Napisano 9 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 To nie będzie znaczny problem Większym jest to że nie wiem jaki mam mieć rozmiar suportu do mojej ramy Byłbym wdzięczny za info. odnośnie wielkości suportu do Unibike Evolution Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 9 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 68mm gwint angielski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 9 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Co ciekawe, na podanej aukcji korby Deore FC M540 podają że długość osi suportu do tej korby wynosi 113 mm. Z tego co pamiętam (a było o tym na forum), do tego modelu korby Shimano zaleca długość osi suportu 118 mm. Co Wy o tym myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.