Carbon Napisano 8 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 http://www.allegro.pl/item211213977_zacisk...y_bikeport.html Warto brać taki zacisk czy pozostac przy normalnym? Czy komus z Was peklo lub zlamalo sie cos takiego? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 8 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 No pewnie że warto głupie pytanie. Ja kupiłem 2 jak jeszcze były po 10 zł i obydwa żyją (jeden w MTB drugi w szosie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 8 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 chodzi o to ze troszke osob na light-bike mowilo ze pekaja takie zasicki. ALe jak Ty masz i sie trzyma... hmm.. wezme i zaryzykuje. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 9 Lipca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Warto. Ten nie pęknie. Miałem też podobny z tym że śrubę wkręcało się w stalowy walec, a nie jak tu, że gwint jest bezpośrednio w tym aluminium. I tamten mi pękł choć tylko przez głupotę, za mocno dokręciłem. Ale z tym nic się nie dzieje. A jak będziesz się nudził to możesz jeszcze wyciąć otwór wzdłuż na całej długości, spiłować krawędź podtrzymującą zaciska na rurze, wypolerować i będziesz miał naprawdę niespotykany zacisk i do tego z 3g lżejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rendzik Napisano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Ja bym jeszcze go troszke odciązył i to tłoczenie rozwiercił hihi ja kiedyś tak zrobiłem ale ten zacisk nie był firmy omawianej w temeacie no i się trzymał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 4 Sierpnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Mam dokładnie tego kalloy'a - bierz bo dobry i tani zacisk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bauer1000 Napisano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 tanio i lekko tylko czemu wysylka taka droga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 4 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 juz go mam jakis czas wszystko jest z nim ok. wazy 21g-sr 35mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 4 Sierpnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 mój 17g, 31,8mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Pękają, jeżeli hardcorowo się je light'uje ( nie wiem po co odchudzać zacisk - zysk jakiś 7 g ) i jeżeli się cały czas siedzi na tyłku, kiedy się jeździ po dziurach ( lenistwo z tyłka wywalić - wstawać na dużych dziurach i oszczędzać nie tylko zacisk ale i ..... nabiał ). Mam dokładnie ten sam zacisk, na 31.8, czarny. Wygląda na mniej wytrzymały aniżeli te na samozacisk, ale u mnie się trzyma ( waże 63 kg ). Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 A co myślicie o tych zaciskach? http://www.allegro.pl/item226105346_carbon...1_8_i_34_9.html http://www.allegro.pl/item225850704__obejm..._na_imbus_.html Lepiej brać te zooma czy kalloy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 mam kalloya, lekki i sprawia solidne wrazenie, do tego wszystkiego tani i nie ma zbednych napisow jak zoom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 tak jak myslalem - kupa... 2x mialem i 2x mi pekl na nagwintowaniu w zacisku. mocno zakrecalem, ale musialem, zeby sie sztyca nie obsuwala. teraz kupilem accet light 22g. 4g wiecej, ale za to wytrzymalej, niz ten kalloy.... widac, co noname, to po prostu kit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 opinia Wilka sie nie liczy, on wszystko psuje Jestem ciekaw ile ten Accent wytrzyma ... M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 24 Sierpnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Hehe to samo chciałem napisać. Sam wylajtowałem conajmniej 2 zaciski Kalloya wycinając dziurę na całej długości i społowyjąc krawędź podtrzymującą. Do dziś oba zaciski mają się dobrze mimo że przez spiłowanie krawędzi trzeba znacznie mocniej dokręcać. Cały czas na tym jeżdżę, wiele razy odkręcałem, dokręcałem i się trzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 czyli wychodzi na to, ze jestem mistrzem niszczenia srub i gwintow, nie no spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Właśnie - trzeba wziąć poprawkę na to, że to jest Wilku. Miałem ten zacisk w Giancie i działał bdb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 tak jak myslalem - kupa... 2x mialem i 2x mi pekl na nagwintowaniu w zacisku. mocno zakrecalem, ale musialem, zeby sie sztyca nie obsuwala. teraz kupilem accet light 22g. 4g wiecej, ale za to wytrzymalej, niz ten kalloy.... widac, co noname, to po prostu kit... yy. o to nie jest wyjątek. mi pękł już 1. Kumplom tez pękały. Teraz kupiłem tego accenta i sie bdb spisuje. Kumple też na niego nie narzekaja.;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 no widzicie wiec moja opinia tez sie liczy nie tylko mi ten zacisk pekal i nie tylko ja rozwalilem gwnt w hamulcach avida Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Możliwe że za mocno mieliście skręcone zaciski przez za luźną sztycę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 nie. sztyce mam idealnie dopasowana do ramy wchodzi dość cieżko.;] a nie dokręcałem mocno.;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.