Skocz do zawartości

[nogawki] Co polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy warto zainwestować kilkanaście złotych w nogawki? Chętnie widziane uwagi użytkowników i firmy których sprzęt (tu nogawki) będzie wart ceny.

mój typ:

http://www.mikesport.pl/go/_info/?id=2432

Kupuje koszulkę i chce przekroczyć 100zł zamówienia i pomyślałem o nogawkach. Zawsze cieplej na jesiennych wycieczkach:) Komentarze na temat firmy LIQUID są podzielone, dlatego nie wiem czy to dobry zakup.

Ktoś jeździ w nogawkach? Może napisać jaki jest komfort jazdy...?

Czekam na wasze opinie.

Napisano

Ja mogę odradzić nogawki accenta, strasznie się zsuwają i co chwila trzeba je poprawiać mimo takiego gumowego paska. I sądzę, ze może to być cecha wszystkich nogawek.

Napisano

ja właśnie mam accenta i mi się nie ściągają, tylko bardzo łatwo je zaciągnąć. A ogólnie nogawki są bardzo praktyczne zawsze możesz je szybko założyć i zdjąć w trasie, no i zajmują mało miejsca w plecaku.

Napisano

Biemme! Te nogawki są genialne używam ich od roku, wielu moich znajomych ich używa, cena jest większa ale naprawdę warto zainwestować. Część ubioru z której jestem chyba najbardziej zadowolony i mogę o niej powiedzieć same dobre rzeczy ;) Gorąco polecam!

Napisano

Biemme Superroubaix

np. tu http://www.dobrerowery.com/product_info.ph...roducts_id=2613

W środku milutki polarek.

Jesienią/wiosną (w bardzo niskich zimowych temp. nie próbowałem) jest w nich bardzo ciepło, ale spokojnie można założyć je w chłodniejsze letnie dni, albo jeśli jedzie się rankiem - później tylko do plecaczka i heja :D Nawet w deszczu nie jest źle. Niedawno dokupiłem sobie rękawki do kompletu i tak jak się spodziewałem - są równie dobre.

Materiał wydaje się być wytrzymały, nic się nie pruje, zaliczyłem w nich nawet pare gleb i po wypraniu nie ma na nich śladu.

Napisano

Hej,

Ja używam decathlona (coś około 50PLN). Dzisiaj w nich nawet pomykałem :-). Są w miarę ciepłe, ja nie lubię marznąć i jak jest poniżej 5 stopni to zakładam długie spodnie zimowe do chodzenia po górach, są dosyć wąskie, ciepłe i mają membranę chroniącą kolana przed wiatrem. Generalnie mam kilka ich ciuszków rowerowych i są naprawdę fajne.

Pozdrawiam,

Michał

Napisano

vermarc (sport?) na allegro bodajze 30 pln, kupilem czarne, niby taki tanszy roubaix, nie wiem nie jezdzilem na roubaix ale zimno mi w nich nie bylo. jezdzilem najwczesniej na poczatku marca. jestem zadowolony, a czy warto kupic.... warto :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

A nie lepiej zamiast nogawnikow kupic ochraniacze na kolana? Takie ocieplane, chroniace przed chlodem a nie przed urazami. Bo przeciez one lepiej ochronia kolana przed zimnem niz nogawniki (bo tak sie to nazywa) a lydki czy inne czesci nogi i tak sie rozgrzeja bo to miesnie. Zima zas nogawniki nic nie dadza bo trzeba miec ocieplane dlugie spodenki.

Napisano

Podjąłem decyzje i kupiłem ocieplane NOGAWKI firmy LIQUID:

Jak przyjdą chłodniejsze dni i będę mógł coś o nich powiedzieć, na pewno przypomne o sobie.

Kupiłem również koszulkę MARETO:

czarallwb7.th.jpg

Pierwsze wrażenie SUPER. Bardzo przyjemny materiał. To moja pierwsza koszulka, ale wiążę z nią kilku sezonową przyjaźń.

pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Nie polecam ciuchów Mareto i Luquid. Są co najwyżej dostatecznej jakości, szwy szybko puszczają. Już przy pierwszym zakładaniu spodni z długimi nogawkami poszły mi szwy na udzie, za piętami po paru dniach pojawiły się rozszyte dzióry, w bluzce z długimi rękawami poszedł szew na ściągaczu w pasie a w koszulce z trzech kieszonek zrobiły się dwie, puścił szew je dzielący. I to wszystko w niespełna miesiąc.

Nigdy więcej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...