Ogór Napisano 8 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Temat ten zakladam po to by inni nie nacieli sie tak jak ja sie naciąłem. Najlepiej bedzie jak kazdy kto bedize mial okazje uczestniczyc w takiej nieciekawej sytuacji i zostanie zrobiony w jajo niech poda namiary na delikwenta.. moze to ocali kolejnych ludzi by nie pasc ofiarom frajerow jakich jest pelno w internecie maciek-5 http://allegro.pl/show_user.php?uid=3325026 kupil ode mnie os do shivera, ale po 4 dniach stwierdzil ze to wszystko za dlugo trwa (z czego 2 dni to sobota i niedziela, podczas ktorych poczta nie pracuje ) dzownil o grozil mi policja itp... zadzwonilem do niego i osobnik stwierdzil ze juz nie chce osi w takim razie on mial wyslac mi os z powrotem a ja mu kase. tak tez uczynilem i kase wyslalem zaraz na 2 dzien ( 26.06.07). dzisiaj jest juz 08.07.07 i osi nadal nie widac. jest to ewidentny kawal czlowieka, ktory nie ma za grosz kltury i do tego proboje robic ludzi w jajo. dlatego ostrzegam NIE KUPUJCIE U TEGO ALLEGROWICZA!!!! ps. czy jest jakas szansa na odzyskanie osi lub pieniedzy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowman Napisano 8 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Hmm , ciężka sprawa Na allegro jest program ochrony ale niestety kupujących A poza tym źle zrobiłeś mogłeś kolesiowi powiedzieć że pieniądze wyślesz dopiero jeżeli on Ci prześle oś albo zeskanowane potwierdzenie z poczty . Ale w tym wypadku nie pozostaje Ci nic jak czekać i mieć nadzieję że oś jednak przyjdzie . Współczuje ale to niestety potwierdza że część ludzi to poprostu osoby nieuczciwe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viviusek Napisano 8 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 snowman ma racje mogłeś poprosić go o zeskanowanie potwierdzenia nadania przesyłki z poczty ja też miałem problem podobny tylko, że przy sprzedaży telefonu. Możesz dać sprawę do allegro powinni coś z tym zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 8 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Ogór a moze do konta podamy nazwe miasta z ktorego pochodzi. Ujawnienie takich danych nie obejmuje ustawa o ochronie danych osobowych. Zamierzasz cos zrobic z komentarzem dla kupca? Poszperaj na allegro na temat weryfikacji komentarzy. Allegro wprowadzilo mozliwosc wycofania danego komentarza. Dzieciaki czesto sie bawily w cios za cios i wiele komentarzy nie ujrzalo swiatla dziennego. Zapytaj obslugi jak to jest w twoim przypadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 12 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 juz zalatwilem z owym panem co nieco postraszylem go policja i podzialalo paczka byla na 2 dzien ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 12 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 To najlepiej dziala Kupilem kiedys korki dla mlodszego kuzyna i mimo zapewnien,ze zostaly wyslane nie mogl mi dac skanu potwierdzenia z poczty, bo cos tam. Zdenerwowalem sie i powiedzialem,ze do konca tygodnia ma czas zeby korki byly u mnie, a jak nie to ide na policje i zglaszam sprawe to allegro. To byl wtorek wieczor,a korki byly u mnie juz w czwartek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinii Napisano 12 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Tak, zastraszenie policja czy zgloszeniem Allegro dziala, jednak szkoda, ze czlowiek musi sie do tego uciekac, zeby w naszym kraju dostac to za co placi... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 12 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Nie tylko u nas zdarzaja sie oszusci. Na ebay.de kiedys byl przypadek,ze gosciu robil zdjecie plakatu na ktorym bylo auto i dal opis samochodu, ludzie licytowali, bo mysleli,ze auto,a dostawali plakat... Smieszne,ale prawdziwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattroxx Napisano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Szczeniak sprzedaje sprzet niezgodny z opisem... na razie pousuwal aukcje ale mimo wszystko do osoby poszkodowanej sie nie odzywa. Wiecej tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2723345 lub http://tnij.org/8x6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamykyo Napisano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 konto użytkownika boplight jest zawieszone, sprawa na pewno dotarła do allegro, można tylko życzyć poszkodowanemu zwrotu pieniędzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Kastracja, znęcanie się ..... Nic innego nie pomoże, jeżeli takim ludziom się nabiału nie podetnie i przy okazji rąk, żeby nie mogli wystawiać tak durnych aukcji. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobek Napisano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Podstępny typek... lepiej sprawdzać takie osoby przed zakupem... ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.