Skocz do zawartości

[allegro] nieuczciwi sprzedajacy

Ogór

Rekomendowane odpowiedzi

Temat ten zakladam po to by inni nie nacieli sie tak jak ja sie naciąłem. Najlepiej bedzie jak kazdy kto bedize mial okazje uczestniczyc w takiej nieciekawej sytuacji i zostanie zrobiony w jajo niech poda namiary na delikwenta.. moze to ocali kolejnych ludzi by nie pasc ofiarom frajerow jakich jest pelno w internecie

maciek-5

http://allegro.pl/show_user.php?uid=3325026

kupil ode mnie os do shivera, ale po 4 dniach stwierdzil ze to wszystko za dlugo trwa (z czego 2 dni to sobota i niedziela, podczas ktorych poczta nie pracuje ) dzownil o grozil mi policja itp... zadzwonilem do niego i osobnik stwierdzil ze juz nie chce osi w takim razie on mial wyslac mi os z powrotem a ja mu kase. tak tez uczynilem i kase wyslalem zaraz na 2 dzien ( 26.06.07). dzisiaj jest juz 08.07.07 i osi nadal nie widac. jest to ewidentny kawal czlowieka, ktory nie ma za grosz kltury i do tego proboje robic ludzi w jajo. dlatego ostrzegam NIE KUPUJCIE U TEGO ALLEGROWICZA!!!!

ps. czy jest jakas szansa na odzyskanie osi lub pieniedzy ?

Hmm , ciężka sprawa :P Na allegro jest program ochrony ale niestety kupujących :D A poza tym źle zrobiłeś mogłeś kolesiowi powiedzieć że pieniądze wyślesz dopiero jeżeli on Ci prześle oś albo zeskanowane potwierdzenie z poczty . Ale w tym wypadku nie pozostaje Ci nic jak czekać i mieć nadzieję że oś jednak przyjdzie . Współczuje ale to niestety potwierdza że część ludzi to poprostu osoby nieuczciwe ;) .

Ogór a moze do konta podamy nazwe miasta z ktorego pochodzi. Ujawnienie takich danych nie obejmuje ustawa o ochronie danych osobowych.

Zamierzasz cos zrobic z komentarzem dla kupca?

Poszperaj na allegro na temat weryfikacji komentarzy. Allegro wprowadzilo mozliwosc wycofania danego komentarza. Dzieciaki czesto sie bawily w cios za cios i wiele komentarzy nie ujrzalo swiatla dziennego. Zapytaj obslugi jak to jest w twoim przypadku.

To najlepiej dziala :) Kupilem kiedys korki dla mlodszego kuzyna i mimo zapewnien,ze zostaly wyslane nie mogl mi dac skanu potwierdzenia z poczty, bo cos tam. Zdenerwowalem sie i powiedzialem,ze do konca tygodnia ma czas zeby korki byly u mnie, a jak nie to ide na policje i zglaszam sprawe to allegro. To byl wtorek wieczor,a korki byly u mnie juz w czwartek :)

Nie tylko u nas zdarzaja sie oszusci. Na ebay.de kiedys byl przypadek,ze gosciu robil zdjecie plakatu na ktorym bylo auto i dal opis samochodu, ludzie licytowali, bo mysleli,ze auto,a dostawali plakat... Smieszne,ale prawdziwe.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...