Skocz do zawartości

[kola] powiedzcie prosze czy to dobra cena.?

avekowal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wg mnie b.drogo. Sam niedługo bedę miał do sprzedania koła na XT i podstawowym Mavicu XM317 + czarne DT 2.0 z rozbierania roweru dla ramy, z tym że pod tarcze więc szukałem porównań. Nowe koła lepsze od tych co bedę miał do sprzedania a chyba porównywalne do Twoich (ale pod tarcze i nowe) masz w sklepie z 2 letnią gwarancją za 580zł:

http://www.sklep.bikestacja.pl/product_inf...roducts_id=1587

to jak możesz sprzedać te swoje za taką cenę. Same cieniowane szprychy i alu nyple nikogo nie przekonają, tym bardziej, że są nierozwojowe przez brak możliwości założenia tarcz. Ja swoje nowe za ok. 490zł wywoławczo bedę chciał lunąć. Wg mnie Twoje przez brak tarcz nie są warte więcej pomimo lepszej przynajmniej wg numeru obręczy i niekoniecznie szprych/nypli, DT to DT ale z ich patentem zapadkowym Star Ratchet a Onyx to zwykła piasta ze zwykłym bebenkiem jak wiele innych.

Napisano

faktycznie obnize cene w okolice 600pln ale co do wypowiedzi mentosa to sory ale nie porównuj dt onyx z shimano xt... chociazby dlatego ze dt jest na lozyskach maszynowych i jest duzo lepiej uszczelnione od xt... dlatego cena jest 3x wyzsza...

a pozatym kola na v-ki nie sa malo rozwojowe? a kto powiedzial ze wszyscy musza jezdzic na tarczach? znam ludzi którzy maja v-ki i nie planuja ich wymieniac...

pozdrawiam

Napisano

ha! co to znaczy że są mało rozwojowe? ano to że jak komuś odpali to sobie zmieni :) nawet jak tego teraz nie planuje.

i powtarzam - sprzedawaj osobno.

Napisano
ale co do wypowiedzi mentosa to sory ale nie porównuj dt onyx z shimano xt... chociazby dlatego ze dt jest na lozyskach maszynowych i jest duzo lepiej uszczelnione od xt... dlatego cena jest 3x wyzsza...

a pozatym kola na v-ki nie sa malo rozwojowe? a kto powiedzial ze wszyscy musza jezdzic na tarczach? znam ludzi którzy maja v-ki i nie planuja ich wymieniac...

pozdrawiam

Avekowal nie traktuj mnie jako potencjalnego nabywcy, który chce je kupić. Ja ci życzę byś dostał jak najlepszą cenę. Prosiłeś o opinię to ją wyraziłem. A co do uszczelnień tobyś się zdiwił, ja Ci gwrantuję, że podwójne uszczelnienie XT będzie lepsze niż w maszynach - jedna nieosłonięta niczym nawet labiryntowa warga wobez dwóch porządnych uszczelek w Shimano. Inna sprawa, że faktycznie Onyx jest drogi. Co do rozwojowości to jak Manio napisał zawsze bardziej wartościowy jest towar z jakąś dodatkową możliwością czyli tu bardziej uniwersalny niż bez takiej możliwości - oczywiste prawo rynku.

Napisano

No może tak z praktyki , mam ONYX i wątpię szczerze, że XT są lepsze (to mało powiedziane - jeśli mówić o trwałości a nie wadze XTR są słabsze) , zresztą łożyska w Onyxach są uszczelniane :D

Napisano

ja u siebie tez mam onyx a poprzednio mialem xt wiec mam pewne porównanie... i nie wróciłbym do xt:) dt sa proste w obsłudze jak konstrukcja cepa a poza tym jedyna rzecze którą trzeba przy nich robic to wymiana łożysk to pare dziesiąt tys. km:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...