kuhru87 Napisano 7 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 W niedalekim czasie mam zamiar wymienić tylną przerzutkę na SRAM X-9 i co się z tym wiąże zmienić muszę także manetki na takie, które z ową przerzutką będą współpracowały. Waham się między triggerem klasy X-9 a gripshiftem X-0. Są to dwa zupełnie różne rozwiązania i nie wiem na co mam się zdecydować. Chodzi mi o wytrzymałość, ergonomie, wygode użytkowania, i inne rzeczy o których mogli by napisać użytkownicy tego sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 7 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 brałbym tiggera x-9. wskaznik czasami w x0 sie psuje, a do tego nie podoba mi sie mino ze tez jezdze na gripach to chetnie przerzucilbym sie na tiggery. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuhru87 Napisano 7 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Z jednej strony gripy są lżejsze i bardziej dyskretne od triggerów, ale z drugiej strony wydają się bardziej delikatne i.. no nie wiem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 7 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 gripy sa lzejsze, to jest jedyny fakt. reszta jest kwestia preferencji. wybierasz to, co wolisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bauer1000 Napisano 7 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 ja polecam gripy, triggery mi nie leza, ale moze to kwestia przyzwyczajenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 11 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Jezdzilem na trigerach które poszly ze starym rowerkiem. Teraz mam gripy Rockett'y i nie wyobrazam sobie zamiany na trigery. Gripy sa jak dla mnie idealne, lekkie, trwale i precyzyjne. Coz wiecej chciec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 11 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 ja mam i zawsze będę miał gripy ..hm ta możliwość sporej zmiany biegów jednym ruchem ręki bardzo mi pasuje+ waga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rezpekt Napisano 12 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Również zastanawiałem się kiedyś miedzy trigerami X.0 a gripami X.0, ostatecznie wybrałem gripy, moim zdaniem to bardzo dobre rozwiązanie, świetnie nadaje się do XC, można szybki i pewnie zmieniać biegi. Nigdy mi się nie zdarzyło aby bieg zmienił mi się przez przypadek, co do trigerów nie wypowiem się bo nie miałem okazji dłużej testować. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.