Skocz do zawartości

[kierownica] Lekka, Prosta, waska

dlisek

Rekomendowane odpowiedzi

Chcce wymienic moja kiere truvativ xr (i ewentualnie mostek) na cos prostego (a nie gietego), waskiego(a nie tak potwornie szerokiego jak tam) i lekkiego. Pierwsze co mi przyszlo na mysl, to Ritchey WCS. Moje marzenie :D oczywiscie mowie o tej z aluminium a nie o karbonie. Problem w tym ze ta kiera troche kosztuje. Ja zawodowcem nie jestem, i jeslikupie cos o polowe tanszego, a o kilka gram ciezszego to sie nie zalamie :) Szukam czegos o bardzo sportowym i agresywnym charakterze.. Prosze o porady... Mam nadzieje ze w 150 zl za mostek i kiere sie zmiescimy :) ale jesli nie to poczekam, i dozbieram.

Z gory dziekuje za dorady. pozdrawiam!

moje typy:

mostek smica http://allegro.pl/item210294370_mostek_smi...itchey_wcs.html 103 g przy 100mm 116 g przy 120mm

kierownica zoom: http://allegro.pl/item214243172__kierownic...arna_159g_.html 151 g przy 585 g, bardzo nisko. są cięższe kierownice karbonowe - np. zaproponowana wcześniej karbonowa amoeba.

najtańszy i najlżejszy zestaw, prawdopodobnie sam taki będę kupował. łącznie 254g/265g (zalezy od mostka)

jestem pewien, że max 2 dni temu widziałem smici po 80 zł, więc wystarczy zapolować, niedługo powinny być, cały zestaw wtedy 110 zł

Dangerous Mike Marathon XC + Tioga O-bone i zamykasz się w 149 zł

mam identyczny zestaw wyszło mi 148zł - w tej cenie lżej nie znajdziesz chyba,

kiera i mostek sprawują się świetnie, sztywne i dają rade ,polecam

Witam

Jako szczęśliwy posiadacz nowej wersji DM'a moge potwierdzic iz nowa wersja faktycznie wazy w granicach 150g (moja 151g). Ale pomimo tego ze jest ciezsza od starszej wersji to wydaje mi sie fajniejsza gdyz ma matowy lakier (moze to przez niego tyle wazy ;/ - ale za to rekompensuje swoją wage swietnym wygladem)

Pozdrawiam niedowiarków ;)

PS: wazylem ją osobiscie na wadze elektronicznej

daj foto na wadze tej kiery, bo dalej wierzyc nie moge, ze w tej samej cenie moglem kupic starsza kiere 20g lzejsza ;)

I znów kierownica do wymiany :ermm:

e nie, w takim razie kiera pojdzie do wymiany za 2lata :P Teraz amorek, za rok kola i kilka bebechow, zas na studiach rama i kiera :D

kusak: nie, ta kierka faktycznie ważyła kiedyś 120-130g. Moja równe 120g przed przycięciem ;) .

A lakier również matowy - zawsze taki był, tylko na fotkach źle to jakoś wychodziło. Ja przynajmniej nie słyszałam o błyszczących Marathonach ani też takowych nie widziałam :D

Pozdrówko ze sprostowaniem :ermm:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...