kos Napisano 11 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 czegokolwiek nie kupisz, i tak bedzie sztywniejsze od tego co masz obecnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 11 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 no ale chyba lepiej kupić raz a porządnie a nie 4 czy 5 i zawsze jakieś gówno nie? Nie mamy problemu z wiotkością ramy i sztywnością korby!! Ja pewnie wziąłbym wziąłbym Lx jednak jest już sprawdzony i ludzie na nią nie nażekaja narzekają. Sam ja mam i jestem zadowolony. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kos Napisano 12 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 cfaniak. tylko ze pojecie gowna jest bardzo wieloznaczne, tak samo jak czasami nie ma kasy na nic wiecej i jezdzi sie na tym na co stac. tez mialem brac lx'a ale kupilem xtr'a. wiec wnioski wyciagnij sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 12 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 A jakie niby wnioski można wyciągnąć z tego, że kupiłeś XTR'a?? Chwalisz się czy żalisz, bo nie bardzo rozumiem? W pierwszym poście jest określona kwota - 250 zł max 300- i tego trzeba się trzymać. W tej cenie będzie albo Firex http://www.allegro.pl/item212969384_truvat...i_faktura_.html albo LX http://www.allegro.pl/item212114811_najtan...umrowerowe.html I na pewno każda z nich jest sztywniejsza od 540, a żadnej bym gównem nie nazwał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawek Napisano 12 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Zapytam w tym temacie żeby nie zakładać podobnego. Czy za MAX 200 zł można kupić coś lepszego niż ten zestaw: korba DEORE FC-M 540 + wkład BB-ES 30 http://bike-center.home.pl/product_info.ph...products_id=906 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 12 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 wawek - bardzo fajny zestawik. Chyba za taką cenę nie dostanie się nic lepszego (no chyba, że 200 zł nie jest bezwzględnym limitem ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Kris Napisano 13 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 zestaw przedstawiony przez Wawka też jest niczego sobie do tej ceny, może to tez wezmę pod uwagę ale za kolejne 50 zł mogę mieć już Truvativa Firex'a bo LX to już faktycznie dużo droższy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawek Napisano 13 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Z tego co wyczytałem na mtbr to te zewnętrzne łożyska w Truvativie nie mają dobrej opinii, chyba że już je poprawili. http://www.mtbr.com/reviews/Bottom_Bracket...ct_126282.shtml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Kris Napisano 15 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 hmm ja szczerze mówiąc nie spotkałem się z taka opinią wcześniej, no ale być może coś w tym jest... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deusx Napisano 15 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 No to ja się wypowiem, ja mam korbę truvativa, i jakoś nigdy nie zauważyłem, żeby coś się gięło ? ! Co prawda to ruktion do dh... No ale ja nie uprawiam xc tylko dirt, street, czasem do lasu pojade . Mam suport z zew łożyskami(HOWITZER), i powiem tyle, że absolutni nic się z tym nie dzieję.... jest on pancery, i ładniej wygląda, żaden syf do niego nie leci, i nie ma zadnych szpar jak w suportach na kwadrat 0 jakiegokolwiek luzy....a jak ostatnio dostał trochę oleju, to kręci się aż miło ! , a z isis miałem tylko jeden problem, korba mi się odkręcała, jednak jedna wizyta w serwisie, i już od 2 miesięcy nawet nie drgnie (koszt 2 zł ). Ważę 75 kg i naprawdę nie zauważyłem żeby mi się korba wyginała. Ale na roweruch od moich kumpli, jest jakos bardziej miękko na korbie , Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Kris Napisano 17 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 niby w dh sie ostro jeździ, jednak to trochę inny rodzaj niż XC no i inna korba mimo że ze stajni Truvativa, no tak czy inaczej opinia sie liczy i przecież nie ma aż takiej różnicy w komponentach, wiec coś w tym jest:), dzięki za informacje;)... pozdrawiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
padamek Napisano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 albo LXhttp://www.allegro.pl/item212114811_najtan...umrowerowe.html Nie kupuj 580 kup 582 parę złoty droższa, ale ma oś stalową. U mnie aluminiowa oś w 580 pokryta jest jakimś chromem który zlazł, koronka 32 złamany ząb, zajechane łożyska i to wszytko po 7000 km przy turystycznej jeździe (ponad 80% teren) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucek Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 ja tam na mojego truvativa x-flow i nie narzekam. korbe deore ma mój tata, nie wiem jaki dokładnie model, ale w każdym razie też nie narzeka. moim zdaniem jak masz/ masz zamiar mieć reszte napędu lx, to warto wziąć tę korbe, bo bedzie sie fajnie komponowało . jak ci na tym tak nie zależy, to przy truvativie zawsze 5 dyszek zostaje w kieszeni ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mad Max Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Deorkę użytkowałem 2 lata - gitez majonez, nic się z nią nie działo i do teraz nie dzieje, bo rower (chociaż już rekreacyjnie jest dalej używany). Teraz jestem stopień wyżej - Deore LX - też super się spisuje jak na razie. Może następnym razem już Deore XT będzie ;D Sąsiad ma i sobie chwali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szajbz Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Pomyśl nad Deore fc-m 540. Cena nie jest zabójcza, a prawie to samo co LX. Prawie robi dużą różnice Niestety jest to zupełnie co innego niż LX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucek Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 zmieniam zdanie co do truvativa: badziewie. korba ma gdzieś z 2200km i druga zębatka sie sama wykrzywia. zobacze czy mi uznają na to gwarancje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.