Gian Napisano 7 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Witam Mój dylemat został już częściowo przedstawiony w temacie. Zastanawiam się nad wyborem przerzutki na przód i liczę na to, że ktoś mi pomoże na tym Forum. Ogólnie rzecz biorąc to przerzutka na przodzie jest mnije eskploatowana niż ta z tyłu, więc to nie musi być XTR. Mnie zastanawia tylko jedna rzecz: która z przerzutek wymienionych wyżej jest optymalnie najlpesza do XC ? Z Góry Dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 7 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 x9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 7 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 ja mam x9 jest lżejsza od xt dobrze dzieła pod obciążeniem ode mnie ma 5tke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 7 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 osobiście mam lx i sprawuje się super, jednak wziąłbym x9 ze względu na wagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kos Napisano 7 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 a ja mam xt i sobie chwale jest lepsza od lx,a tymbardziej ze nie ma kolosalnej roznicy w cenie.. x9 jest nowa przerzutka, kolega wyzej chwali, mam nadzieje ze ma racje zastanowilbym sie nad xt wzglednie x9. hm na dzien dzisiejszy wzialbym x9 : ) ale to od ciebie zalezy c o kupisz. xt mozna dostac juz od 50 pln : ) NOWA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 7 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Mówimy tu o nowym XT (08) czy starym (06,07)? Bo jeżeli nowym to bym się nad nim zastanowił. Konstrukcje ściągnęli od Srama, więc może być dobrze. Póki co polecam X-9. U mnie pracuje z gripami X-0 i jest to najlepszy set na jakim jeździłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gian Napisano 7 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 XT z 2007 roku. Mam na razie z przodu Acerę i nie wiem czy czekać na XT Shadow czy kupić X-9. Czy to się przede wszystkim opłaca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 7 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Nie doczytałem, że tu chodzi o przednią przerzutkę Mój błąd. Piszesz o technologii Shadow która stosowana jest tylko w tylnych przerzutkach. Ma za zadanie ograniczenie uszkodzeń przerzutki podczas gleby i w przednich nie znajduje zastosowania. Mimo, że pisałem o tylnych to i w przednich nie zmieniam zdania i polecam X-9. Co do XT to najlepszym wyborem (nawet lepszym od X-9) jest stary model coś około 2001 rocznika lub starsza. Wtedy Shimano szło na jakość a nie ilość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 7 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Bierz Srama X-9 jeżeli masz manetki Srama kompatybilne z X-9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 7 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 A co mają manetki do X-9? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 7 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Mam XT, pracuje jak dla mnie super, ale jakbym miał teraz brać to X-9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbuz92 Napisano 7 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 witam spytam sie tutaj bo neichce zakładac nowego tematu: chce kupic przezrzutke TYLNIA x9 i czy bedzie ona kompatybilna z manetka deore ?? PZDR arbuz92 ps. sorki ze tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 7 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 nie bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 7 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Nie będzie, to jest inny system. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gian Napisano 8 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 A mam jeszcze jedno pytanie: Czy kupując przerzutkę (w tym przypadku przednią) należy tylko patrzeć na średnicę jaką obejmuje obejma, rodzaj ciągu i wielkość zębatek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 8 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Jak masz napęd 8sp to patrz też na szerokość wózka przerzutki bo może obcierać na niektórych przełożeniach. Zwróć też uwagę na to czy jest to top-swing czy down-swing. Ten drugi dłużej podziała bez luzów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kos Napisano 10 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 dodatkowo, polecalbym sprawdzic czy linia lancucha z jaka pracuje przerzutka, jest taka sama z jaka pracuje korba. ja sobie raz kupilem przerzutke z linia 50 mm do korby z linia 47,5(czy 48,5? nie pamietam : ) ) (mniej wiecej o tym samym napisal Schwefel ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.