Skocz do zawartości

[przerzutka przód]

Gian

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mój dylemat został już częściowo przedstawiony w temacie. Zastanawiam się nad wyborem przerzutki na przód i liczę na to, że ktoś mi pomoże na tym Forum.

Ogólnie rzecz biorąc to przerzutka na przodzie jest mnije eskploatowana niż ta z tyłu, więc to nie musi być XTR. Mnie zastanawia tylko jedna rzecz: która z przerzutek wymienionych wyżej jest optymalnie najlpesza do XC ?

Z Góry Dziękuję za pomoc.

a ja mam xt i sobie chwale :) jest lepsza od lx,a tymbardziej ze nie ma kolosalnej roznicy w cenie.. x9 jest nowa przerzutka, kolega wyzej chwali, mam nadzieje ze ma racje :)

zastanowilbym sie nad xt wzglednie x9. hm na dzien dzisiejszy wzialbym x9 : ) ale to od ciebie zalezy c o kupisz. xt mozna dostac juz od 50 pln : ) NOWA.

Nie doczytałem, że tu chodzi o przednią przerzutkę :) Mój błąd.

Piszesz o technologii Shadow która stosowana jest tylko w tylnych przerzutkach. Ma za zadanie ograniczenie uszkodzeń przerzutki podczas gleby i w przednich nie znajduje zastosowania.

Mimo, że pisałem o tylnych to i w przednich nie zmieniam zdania i polecam X-9. Co do XT to najlepszym wyborem (nawet lepszym od X-9) jest stary model coś około 2001 rocznika lub starsza. Wtedy Shimano szło na jakość a nie ilość

dodatkowo, polecalbym sprawdzic czy linia lancucha z jaka pracuje przerzutka, jest taka sama z jaka pracuje korba. :P ja sobie raz kupilem przerzutke z linia 50 mm do korby z linia 47,5(czy 48,5? nie pamietam : ) ) (mniej wiecej o tym samym napisal Schwefel )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...