rymo Napisano 6 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Easton EC-70. Rozmiar 25.4mm Dlugosc 58mm Cena (wedlug Arnika) 430zl Autor zaplacil 238 Waze 94kg.... hehehe wiec carbonik nie ma lekkiego zywota. Kierownica niedawno kupiona. Jednym z testow byl zjazd ze schodow na zablokowanym amorze. Wnioski? Brak roznic w sztywnosci w porownaniu do mojej starej...stalowej kierownicy. Waga...hmm Arnik podaje 128g w sumie nie mam wagi..wiec uznam ze to prawdziwa waga. W czasie jazdy po kostce brukowej...liczylem na "magiczne" wlasciwosci carbonu do tlumienia nierownosci...takich o wysokiej amplitudzie. Niestety nie poczulem jakiej kolwiek roznicy..chociaz to moze byc skutek przerwy w jezdzie ..3 tygodnie.. Na rower znow wsiadlem..ale juz z carbonem..i brak mi wspomnienia..jak bylo na stali. Chociaz z tego co wiem...stal lepiej tlumi drgania niz aluminium..wiec byc moze mam ten sam poziom tlumienia..ale waga sie rozni Zysk wagowy? Mialem stalowy mostek...stalowa kierownice. Waga...taka z kreskami..a nie cyfrowa...podaje okolo 400g roznicy..na nowym mostku i kierownicy...sporo Jeszcze jedno...ec70 umozliwia montaz rogow. Na fotosach widac rogi firmy smici. Fotosy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech89 Napisano 16 Października 2007 Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Prezentuje się ciekawie, żadnych zbędnych szpanerskich napisów i grafiki na kierownicy. Tylko logo producenta i logo modelu. U mnie w moim Syntace Duraflite Carbon nawet jeszcze mniej widać logo i opisu modelu. Co do Twojego odczucia w tłumieniu, ciężko jest zauważyć różnicę między alu i carbonem w kierownicy... Kiedy ja się przesiadłem to jedynie istniał chyba tylko efekt placebo z tym tłumieniem. W każdym razie żadnych ogromnych skoków tłumienia... Może żwir drobny, troszkę wytłumi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjack Napisano 16 Października 2007 Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Rymo, gdzie można kupić tą kiere w tej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzech89 Napisano 16 Października 2007 Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Tak jak w pierwszym poście, u Arnik'a a po niżej link http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=3334 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjack Napisano 17 Października 2007 Udostępnij Napisano 17 Października 2007 W tej cenie, czyli w domyśle 238zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 17 Października 2007 Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Wydaje mi sie,ze mjack'owi chodzilo o cene 238zl,a nie ponad 4 stowy... EDIT: Za dlugo mialem otwarte okno z postem i mjack zdazyl mnie uprzedzic. Sorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymo Napisano 30 Października 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2007 ebay uk :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mako7 Napisano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Lub Ebay W Stanach dobrej klasy osprzęt (prawie najwyższe modele Eastona) jak upolujesz to wyjdzie cię komplet (kiera, sztyca i mostek około 500-600 zeta) w Polsce w "oficjalnych cenach ponad 15 tys. )... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi