sowix1 Napisano 6 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 jak w temacie zastanawiam się nad Sram 5.0 - http://www.allegro.pl/item212587684_przerz...cenie_wawa.html lub Alivio- http://www.allegro.pl/item210538204_now_pr...no_alivio_.html Dodam tylko, że manetki to nie problem, bo mam nowe nieużywane SRAM 3.0 Do Alivio natomiast mam klamkomanetki ACERA Co będzie lepsze?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 6 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Ja bym brał Srama, ale jak kto woli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zendel Napisano 6 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Witam. Też polecam Srama. Przesiadłem się z Shimano na Sram. Bieg zmieniane są szybciej, bez żadnych problemów, przerzutka nie obija o ramę. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sowix1 Napisano 6 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Ja bym brał Srama, ale jak kto woli A czy nie będzie działała źle z manetkami 3.0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 6 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 http://www.allegro.pl/item210291210_nowe_s...lko_49_zl_.html tu masz 7.0 za 49zl. mam tego srama z manetkami i moze byc. pozdro:) aha i od alivio jest na pewno lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 6 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Też jestem za Sramem, ta precyzja przełożeń, mmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 6 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Czy Shimano w stosunku do Sram'a robi naprawdę słabsze komponenty ? Bo powoli zaczynam żałować, że zakładam do roweru Alivio 07' na tył ... Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 6 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 nie wiem nad czym się zastanawiasz, bierz 5tkę póki możesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 6 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 ale tutaj chodzi o to ze model srama jest wyzej w hierarchii a jest tanszy (bo rok 2oo4) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 6 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Będzie działać Zawsze można zmienić manetki Lepiej weź te sramy 7.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 6 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 bierz srama ;] podobnie jak zendel przesiadłem sie na srama i jest znaczna różnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 6 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Tylko, że teraz inny problem - bo na razie przerzutka przód to będzie Shimano SIS. Czy jeżeli wezmę grip-shifty Sram'a ( działające w systemie 1.1 ) to przednię przerzutkę Shimano te manetki też będą obsługiwać ? Zobaczę, co da się zrobić, skocze do sklepu i zobaczę, czy da się zamienić sprzęt Pozdrawiam ! P.S. Jak zostanie Alivio - nie będzie źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 6 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 będzie działać bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 6 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 oba systemy obsługują poprawnie wszystkie przednie przerzutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 6 Lipca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Odpowiedź na postawione pytanie jest jednoznaczna: wyszukiwarka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.