Łysy89 Napisano 5 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Witam Postanowilem kupic kask.. w sumie to zmusila mnie do tego mama dajac nawet czesc pieniedzy. Jezdze w trialu juz bardziej zaawansowanym ale zdecyowalem sie jednak na kask MTB - moze ze wzgledu na komfort i dzieki temu trafilem na to forum. Otoz przejrzalem chyba wszystkie posty na temat kaskow i mam 2 typy: 1. Indicator znalazlem o nim mnostwo info http://www.swiatroweru.pl/item.php?show=photos&pid=1029 2. Uvex XP 11 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=211238607 o tym drugim nie moge nigdzie nic znalezc a jednak zostaje przy nim ze wzgledu na szate graficzna(ten czarno-pomaranczowy) Mialbym jeszcze problem ze sprzedaniem okularow dolaczonych do niego ale to juz sie zalatwi(od razu pytanie czy ktos bylby chetny je odemnie odkupic?). Prosze o komentarze na jego temat? ma go ktos z forum? Najabrdziej w sumie zalezy mi na estetyce. Chcialbym aby kask mial pomaranczowe wstawki ewentualnie czerwone. Moze jeszcze jakies inne typy orpcz tych? Obydwa sa w cenie ok 190zl i raczej wiecej pieniedzy nie jestem w stanie poswiecic na kask. Napotkalem sie na posty ausschtagen odnosnie sprzedazy indicatorow w atrakcyjnej cenie. MAsz je moze jeszcze? Pozdrawiam i prosze o komentarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiniu2 Napisano 5 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 ja bym radził Tobie wziąć Giro. Dużo się o nim dobrego naczytałem na forum i chyba go kupie ;p;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turfinh Napisano 5 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Powinieneś kupić ten kask, który najlepiej leży Ci na głowie, postaraj się poprzymierzać kilka modeli różnych firm przed kupnem i wybierz ten, który będzie najlepiej pasował, bo jazda w niewygodnym kasku to musi być prawdziwy koszmar. Co do walorów estetycznych, to jakim cudem mamy wiedzieć, który Tobie bardziej się podoba Ja osobiście wybrałbym Giro bo sam mam inny model tej firmy ale Uvex też robi świetne kaski. P.S. Ten Uvex kosztuje chyba 329 zł a nie 190 albo ja źle widzę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łysy89 Napisano 5 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Mieszkam w zamosciu a tu w sklepie moge przymierzyc tylko ze 2 rodzaje authorow:/ Zgadza sie tylko ze do uvexa dodane sa "gratis" okluary za 139 zl. Patrzylem na innych auckajch i rzeczywiscie tyle kupuja i nawet ciesza sie powodzeniem wiec mysle ze je sprzedam bez problemu. a Wracajac do tematu to musze kupowac w ciemno niestety... ale o indicatorach chyba jeszcze nikt nie napisal zlego slowa wiec raczej na pewno bedzie pasowac. Co do szaty kolorystycznej to rower mam z elementami pomaranczowego i takie wlasnie bym chcial kask. Jednym slowem najbarziej mi sie podoba taki jak ten uvex! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 6 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 To czy bedzie pasowal czy nie to wyjdzie w praniu, ale nie sugeruj sie tym ze indicator ma dobre opinie, to nie przesadza ze bedzie pasowal. Ja kupowalem w ciemno (nie Giro) bo tez nie mialem mozliwosci przymierzenia, ale trafilem i jestem zadowolony. Ten uvex wyglada porzadnie i wyglada jakby byl glebszy niz giro, ale czy uda Ci sie odzyskac kase za okulary to nie wiem w najgorszym wypadku mialby okulary dla siebie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frondziak Napisano 6 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Kupowałem bez przymierzania buty i komplecik kolarski. Buty leża idealnie, rozmiar dobry. Co do kompletu to musiałem wymienić koszulke na inny rozmiar. Ale mogłem tak zrobić, kupując buty, znałem długość i szerokość wkładki. Kupując strój, miałem wszystkie wymiary: kołnierzyk, szerokośc klaty, obwód pasa itd. Co do kasku, chyba bym nie ryzykował, o ile nie ma możliwości zwrotu. Jest co prawda obwód głowy, ale przymierzałem Authory, Mety i zdaje się Giro.....Author leżał najlepiej, pozostałem mnie cisnęły w głowe, mimo, że niby rozmiar miał być dobry. Jeśli jest możliwość zwrotu możesz sie zastanowić, pamietając, że za dodatkowe koszty przesyłki płacisz z własnej kieszeni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 6 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 A może jakiś Met ? Są fajne kaski po 3 stówki ... A z tańszych to polecam Met Formula za 159 złotych. Sam się do niego przymierzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjack Napisano 6 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 A ja odradzam indicatora! Kupiłem bo dobrze leżał mi na głowie i dosyć ładny jest, to fakt. Ale po 2 tygodniach odpadł mi kawałek styropianu z tylnej części kasku, z części chroniącej potylice. Nie ma mowy żeby wcześniej kask mi spadł, nie było też żadnego uderzenia, z kaskiem obchodziłem się bardzo ostrożnie, po prostu był felerny! Musiało być w tym miejscu jakieś niewidoczne pęknięcie. Oddałem do reklamacji a pan ze sklepu nawet nie raczył go odesłać, tylko telefonicznie przedstawił reklamację która została odrzucona. Nie kupię już giro bo się zraziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 7 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 ja polecam Lazera, widze ze kierujesz sie wygladem, wiec moze Ci sie spodoba. Model devil mozna dostac spokojnie ponizej 200zl -> Lazer Devil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wacha333 Napisano 9 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 ... zastanow sie nad Lazer Blade... to jest model wyzej niz Devil... a teraz jest wyjatkowa promocja... nie wiem czy w calej polsce ale juz widzialem w kilku miastach i kilku sklepach... sam nawet zakupilem... kask ktory kosztuje 495 zl jest teraz za ok 250 zl super lezy na glowie... wspaniale wykonany... ogromnie zadowolony z zakupu... http://www.bike-on.pl/product.php?id=3309&...ask_Lazer_Blade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.