Skocz do zawartości

[kask] indicator czy uvex XP 100 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Postanowilem kupic kask.. w sumie to zmusila mnie do tego mama dajac nawet czesc pieniedzy. Jezdze w trialu juz bardziej zaawansowanym ale zdecyowalem sie jednak na kask MTB - moze ze wzgledu na komfort i dzieki temu trafilem na to forum.

Otoz przejrzalem chyba wszystkie posty na temat kaskow i mam 2 typy:

1. Indicator znalazlem o nim mnostwo info

http://www.swiatroweru.pl/item.php?show=photos&pid=1029

2. Uvex XP 11 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=211238607

o tym drugim nie moge nigdzie nic znalezc a jednak zostaje przy nim ze wzgledu na szate graficzna(ten czarno-pomaranczowy)

Mialbym jeszcze problem ze sprzedaniem okularow dolaczonych do niego ale to juz sie zalatwi(od razu pytanie czy ktos bylby chetny je odemnie odkupic?). Prosze o komentarze na jego temat? ma go ktos z forum?

Najabrdziej w sumie zalezy mi na estetyce. Chcialbym aby kask mial pomaranczowe wstawki ewentualnie czerwone. Moze jeszcze jakies inne typy orpcz tych? Obydwa sa w cenie ok 190zl i raczej wiecej pieniedzy nie jestem w stanie poswiecic na kask.

Napotkalem sie na posty ausschtagen odnosnie sprzedazy indicatorow w atrakcyjnej cenie. MAsz je moze jeszcze?

Pozdrawiam i prosze o komentarze :D

Napisano

ja bym radził Tobie wziąć Giro. Dużo się o nim dobrego naczytałem na forum i chyba go kupie ;p;p

Napisano

Powinieneś kupić ten kask, który najlepiej leży Ci na głowie, postaraj się poprzymierzać kilka modeli różnych firm przed kupnem i wybierz ten, który będzie najlepiej pasował, bo jazda w niewygodnym kasku to musi być prawdziwy koszmar.

Co do walorów estetycznych, to jakim cudem mamy wiedzieć, który Tobie bardziej się podoba :D

Ja osobiście wybrałbym Giro bo sam mam inny model tej firmy ale Uvex też robi świetne kaski.

P.S.

Ten Uvex kosztuje chyba 329 zł a nie 190 albo ja źle widzę?

Napisano

Mieszkam w zamosciu a tu w sklepie moge przymierzyc tylko ze 2 rodzaje authorow:/

Zgadza sie tylko ze do uvexa dodane sa "gratis" okluary za 139 zl. Patrzylem na innych auckajch i rzeczywiscie tyle kupuja i nawet ciesza sie powodzeniem wiec mysle ze je sprzedam bez problemu.

a Wracajac do tematu to musze kupowac w ciemno niestety... ale o indicatorach chyba jeszcze nikt nie napisal zlego slowa wiec raczej na pewno bedzie pasowac.

Co do szaty kolorystycznej to rower mam z elementami pomaranczowego i takie wlasnie bym chcial kask. Jednym slowem najbarziej mi sie podoba taki jak ten uvex!

Napisano

To czy bedzie pasowal czy nie to wyjdzie w praniu, ale nie sugeruj sie tym ze indicator ma dobre opinie, to nie przesadza ze bedzie pasowal.

Ja kupowalem w ciemno (nie Giro) bo tez nie mialem mozliwosci przymierzenia, ale trafilem i jestem zadowolony.

Ten uvex wyglada porzadnie i wyglada jakby byl glebszy niz giro, ale czy uda Ci sie odzyskac kase za okulary to nie wiem w najgorszym wypadku mialby okulary dla siebie ;-)

Napisano

Kupowałem bez przymierzania buty i komplecik kolarski. Buty leża idealnie, rozmiar dobry. Co do kompletu to musiałem wymienić koszulke na inny rozmiar. Ale mogłem tak zrobić, kupując buty, znałem długość i szerokość wkładki. Kupując strój, miałem wszystkie wymiary: kołnierzyk, szerokośc klaty, obwód pasa itd.

Co do kasku, chyba bym nie ryzykował, o ile nie ma możliwości zwrotu. Jest co prawda obwód głowy, ale przymierzałem Authory, Mety i zdaje się Giro.....Author leżał najlepiej, pozostałem mnie cisnęły w głowe, mimo, że niby rozmiar miał być dobry.

Jeśli jest możliwość zwrotu możesz sie zastanowić, pamietając, że za dodatkowe koszty przesyłki płacisz z własnej kieszeni.

Napisano

A może jakiś Met ? Są fajne kaski po 3 stówki ... A z tańszych to polecam Met Formula za 159 złotych. Sam się do niego przymierzam ;)

Napisano

A ja odradzam indicatora! Kupiłem bo dobrze leżał mi na głowie i dosyć ładny jest, to fakt. Ale po 2 tygodniach odpadł mi kawałek styropianu z tylnej części kasku, z części chroniącej potylice. Nie ma mowy żeby wcześniej kask mi spadł, nie było też żadnego uderzenia, z kaskiem obchodziłem się bardzo ostrożnie, po prostu był felerny! Musiało być w tym miejscu jakieś niewidoczne pęknięcie. Oddałem do reklamacji a pan ze sklepu nawet nie raczył go odesłać, tylko telefonicznie przedstawił reklamację która została odrzucona. Nie kupię już giro bo się zraziłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...