lodu Napisano 5 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Jak w temacie, mam problem z regulacją tych hampli... W paczce nie dostałem instrukcji i nie umiem sobie z nimi poradzić. Wszystko hamuje tak jakby chciało a nie mogło, problemem nie jest na 100% klamka bo fr5 to chyba najlepsze co można do tego hampla dać. Jedno co odkryłem to zmienianie się położenia klocków przez kręcenie tym czerwonym kółkiem od strony szprych. Jeśli ktoś może mi jakoś pomóc albo ma jakieś manuale to będe wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 5 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Sory ze zapytam tak poza tematem - Po jaką cholere zakładasz 209mm na tył? Zdradz mi tą tajemnice bo nie znajduje rozsdanych argumentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 5 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 a jest w ogole wersja 209? czy to nie jest przypadkiem 203mm? a dco do regulacji to albo poszukaj w necie albo sam poprobuj. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 5 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Największa tarcza to 203mm, 209 nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiruq Napisano 5 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 jak sie nie mylę to są jeszcze 210 MM ;] Ty za pewnie masz 203 MM... a pro po pytania... no jak wszystko za montowałeś dobrze to odkręć dwie śruby trzymające zacisk, naciśnij klamkę mocno i trzymaj ją. W tym samym momencie dokręć te dwie śruby. Puść klamkę dopiero jak dokręcisz. u mnie tak podziałało jak miałem mechaniki ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 5 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 ... W paczce nie dostałem instrukcji i nie umiem ... pomóc albo ma jakieś manuale to będe wdzięczny. a nie przyszlo ci do glowy zajzec na strone producenta? to, ze masz 15lat i cienko u ciebie z mysleniem nie oznacza, ze nie powiniennes SPROWOWAC znalesc odpowiedzi samemu. przegladajac to forum bardzo latwo zauwazyc, ze 99% pytan o instrukcje konczy sie odeslaniem do producenta. adres jest napisany na pudelku. jesli nie wiesz gdzie wpisac kliknij tutaj: www.sram.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 5 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 (sa jeszcze tarcze w Hope 225mm ) i ustawiles ten hamulec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łysol69 Napisano 10 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 http://sram.com/en/service/avid/view.php?c...&subcatID=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlisek Napisano 18 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 BB5 slynie z bardzo latwej regulacji, a Ty sie chlopie pytasz jak to zrobic. Pokombinuj! Na pewno na lepsze ci to wyjdzie. Do tego sie czegos nauczysz. To jest proste jak budowa cepa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 19 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 twoja odpowiedz motywujaca 2 tyg po pytaniu na pewno bardzo pomoze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.