Skocz do zawartości

[pedaly spd] bloki, a pedały....

TocaS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Tematów było wiele na temat spd ale nie znalazłem tego co chce.

Jestem nowym posiadaczem SPD tak to zawsze jeździłem w koszykach.

Posiadam zestaw

pedały - http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_53021813-...001__PZTA_.html

buty - http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2.html?PT=53...ZTA=8&HNT=T

i problem w tym że blok nie mieści mi się w pedale.....yyy

Bloki mam zamontowane dobrze ale nie moge wpiąć...

To mój pierwszy styk z spd, wiem, że może was to śmieszyć ale po prostu nie wiem....

za podpowiedzi z góry dziękuje

Ze zdjęć butów (podeszwy) i konstrukcji pedałów wygląda, że to protektor na podeszwie wokół bloku może blokować wpięcie bo opiera się na tej platformie która jest zamocowana dookoła spd? Może dlatego blok w ogóle nie wchodzi do pedału.

Gdzieś czytałem, że zalecane modele pedałów do tych butów to pd-m520 i pd-m540.

A ciśniesz wystarczająco mocno ten blok? Bo nogą jak się naciska na pedał to wcale tak lekko nie jest. Albo spróbuj jeszcze poluzować sprężynę (jeżeli jest takim plastikowym g**** jak w pd-m 520 to uważaj przy tym ;) )

Też kiedyś nie mogłem się wpiąć za pierwszym razem, kombinowałem jak tu nogę okręcić i takie tam a tu zwyczajnie trzeba stanąć na pedał :)

tak jak piszesz...

wybrałem się ponownie do piwnicy jak stanąłem jednym butem na pedale to musiałem go zdjąć siedząc na rowerze (but został przy pedale :) ) Na jeden pedał przypadają z dwóch stron śruby do regulacji naprężenia sprężyny i były dokręcone na maksa, także więc ja je do minimum i teraz wszystko gra.

Widze, że nawet przy jakimkolwiek wypadku odruch wystawienia nogi wypnie blok z pedału, więc na razie śrubę będę miał na minimum, a w późniejszym czasie trochę ją dokręcę.

Pedały musze jeszcze wyczyścić bo troche już je mam a ostatnio troche w błocie się jeździło.

Lekka offtopa. Mialem Twoje pedalki 2 tygodnie...po czym sie rozpadly :| Autentyk..bez uderzen itp. Wypadl ten korek na boku z nakleja..a w raz z nim pare czesci. Niby da sie dokupic...ale rp pawlak nie jest zbyt skory by ci czesci sprowadzic..innymy slowy lezysz. Rada...zaklej ten korek....by ci nie wypadl :/

Lekka offtopa. Mialem Twoje pedalki 2 tygodnie...po czym sie rozpadly :| Autentyk..bez uderzen itp. Wypadl ten korek na boku z nakleja..a w raz z nim pare czesci. Niby da sie dokupic...ale rp pawlak nie jest zbyt skory by ci czesci sprowadzic..innymy slowy lezysz. Rada...zaklej ten korek....by ci nie wypadl :/

Dziwna sprawa bowiem pedały te mam już z pół roku i jeszcze nic sie nie dzieje, a dziennie jeżdzę minimum 2 h do tego ostatnio błoto deszcz itp...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...