TocaS Napisano 4 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Witam Tematów było wiele na temat spd ale nie znalazłem tego co chce. Jestem nowym posiadaczem SPD tak to zawsze jeździłem w koszykach. Posiadam zestaw pedały - http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_53021813-...001__PZTA_.html buty - http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2.html?PT=53...ZTA=8&HNT=T i problem w tym że blok nie mieści mi się w pedale.....yyy Bloki mam zamontowane dobrze ale nie moge wpiąć... To mój pierwszy styk z spd, wiem, że może was to śmieszyć ale po prostu nie wiem.... za podpowiedzi z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turfinh Napisano 4 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Ze zdjęć butów (podeszwy) i konstrukcji pedałów wygląda, że to protektor na podeszwie wokół bloku może blokować wpięcie bo opiera się na tej platformie która jest zamocowana dookoła spd? Może dlatego blok w ogóle nie wchodzi do pedału. Gdzieś czytałem, że zalecane modele pedałów do tych butów to pd-m520 i pd-m540. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 4 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 W ogóle jak próbuje włożyć sam blok to nie wchodzi, a przecież blok sh51 otrzymałem razem z tymi pedałami tzn przód tego bloku wchodzi tył nie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 4 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 A ciśniesz wystarczająco mocno ten blok? Bo nogą jak się naciska na pedał to wcale tak lekko nie jest. Albo spróbuj jeszcze poluzować sprężynę (jeżeli jest takim plastikowym g**** jak w pd-m 520 to uważaj przy tym ) Też kiedyś nie mogłem się wpiąć za pierwszym razem, kombinowałem jak tu nogę okręcić i takie tam a tu zwyczajnie trzeba stanąć na pedał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 4 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 tak jak piszesz... wybrałem się ponownie do piwnicy jak stanąłem jednym butem na pedale to musiałem go zdjąć siedząc na rowerze (but został przy pedale ) Na jeden pedał przypadają z dwóch stron śruby do regulacji naprężenia sprężyny i były dokręcone na maksa, także więc ja je do minimum i teraz wszystko gra. Widze, że nawet przy jakimkolwiek wypadku odruch wystawienia nogi wypnie blok z pedału, więc na razie śrubę będę miał na minimum, a w późniejszym czasie trochę ją dokręcę. Pedały musze jeszcze wyczyścić bo troche już je mam a ostatnio troche w błocie się jeździło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymo Napisano 5 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Lekka offtopa. Mialem Twoje pedalki 2 tygodnie...po czym sie rozpadly :| Autentyk..bez uderzen itp. Wypadl ten korek na boku z nakleja..a w raz z nim pare czesci. Niby da sie dokupic...ale rp pawlak nie jest zbyt skory by ci czesci sprowadzic..innymy slowy lezysz. Rada...zaklej ten korek....by ci nie wypadl :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 5 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Lekka offtopa. Mialem Twoje pedalki 2 tygodnie...po czym sie rozpadly :| Autentyk..bez uderzen itp. Wypadl ten korek na boku z nakleja..a w raz z nim pare czesci. Niby da sie dokupic...ale rp pawlak nie jest zbyt skory by ci czesci sprowadzic..innymy slowy lezysz. Rada...zaklej ten korek....by ci nie wypadl :/ Dziwna sprawa bowiem pedały te mam już z pół roku i jeszcze nic sie nie dzieje, a dziennie jeżdzę minimum 2 h do tego ostatnio błoto deszcz itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.