nerok Napisano 4 Lipca 2007 Napisano 4 Lipca 2007 Witam serdecznie, Prosiłbym o pomoc w doborze obręczy do streetu. Nie jestem jakis wymiatasz etc. Chciałbym, żeby się "lekko jeździło" i łatwiej uczyło tricków. Zestaw, który wybrałem na tył: Piasta - NS Coaster Opona - Kenda K-Rad Hamulec - Avid BB5 Obręcz - ? Co do obręczy, to mam dylemat... Obecnie jeżdżę na Alexrims DM24 i taką mam właśnie na przodzie i tyle. Na tyle chciałbym właśnie to zmienić. Jak już wspomniałem, nie wiem jaką mam wybrać obręcz... Co polecacie? Ja wybrałem Dartmoor Blizzard / SunRims SingleTrack. Którą polecacie? Mam jeszcze jedno pytanie. Jako, że jestem początkujący - czy będzie to dobry zestaw? Przypomnę, że na przodzie będę jeździł na DM24. Czy może nie zmieniać obręczy? Dzięki wielkie za pomoc, pozdro :-) PS: Mam Dartmoora StreetFightera
kusak Napisano 4 Lipca 2007 Napisano 4 Lipca 2007 ten sunrims będzie niezłym wyborem - dość wytrzymała i popularna obręcz, można ją śmiało brać
Ogór Napisano 4 Lipca 2007 Napisano 4 Lipca 2007 ostatnio skladalem kola do streetu 2x single track 24" piasta przod grimeca piasta tyl ns szprychy dt opony k-rad
nerok Napisano 4 Lipca 2007 Autor Napisano 4 Lipca 2007 A SingleTrack jest porównywalny szerokością np. do Blizzarda? Własnie, a co sądzicie o hamulcach?
Martinuz Napisano 4 Lipca 2007 Napisano 4 Lipca 2007 Do streetu tarcze? :> Troche przesada z resztą łatwo rozwalić chyba o jakiś murek...
kusak Napisano 4 Lipca 2007 Napisano 4 Lipca 2007 w tej cenie chyba nie znajdziesz nic lepszego. ew. możesz kupić ten hamulec: http://www.allegro.pl/item211504037_hamule...5_polecam_.html od naszego forumowego kolegi z resztą ale w strecie to wystarczą v-ki raczej ;]
nerok Napisano 5 Lipca 2007 Autor Napisano 5 Lipca 2007 To już nie wiem co robić ;p ech, bede myślał. Dzięki wszystkim :-)
Martinuz Napisano 5 Lipca 2007 Napisano 5 Lipca 2007 Kup sobie te koła które wszyscy ci mówili, tylko że walnij jakieś fajne Vki, np. Avid SD7 - wyjdzie pewnie taniej niż BB5 a w streecie duża siła hamowania nie jest raczej potrzebna... i po problemie
kusak Napisano 5 Lipca 2007 Napisano 5 Lipca 2007 ale zaraz zaraz ;d singletrack jest tylko pod tarcze...
nerok Napisano 5 Lipca 2007 Autor Napisano 5 Lipca 2007 Właśnie teraz dlatego się zastanawiam, co wybrać... Bo porządna obręcz = tarczówka. Dlatego chciałem zmienić również hamulec. Z tego co zauważyłem, to maszyny do Streetu typu: NS Metropolis, mają właśnie tarczę Avida BB5 + SingleTracka... Teraz zgłupiałem - nie wiem co mam kupić ;p
Martinuz Napisano 5 Lipca 2007 Napisano 5 Lipca 2007 No to kupuj te tarcze - powiem tak jeśli masz na nie fundusze to bierz... ale nie wykorzystasz pełni ich możliwości
mane Napisano 5 Lipca 2007 Napisano 5 Lipca 2007 Jako iż jeździsz na sztywnej ramie może pomyśl o double tracku na tył, do tego ns coaster (oczywiscie jeśli wersja pod ss, to pamiętaj, że wiąże się to z napinaczem łańcucha przez pionowe haki w Twojej ramie), szprychy dt. Co do hamulca - do streetu oczywiście tarcza (bb5 da radę moim zdaniem, chyba, że będzie to bardzo techniczny street to może pomyśl o jakimś hydrauliku i ew. coś na przód /w zalezności od amora/). Pozdro
arbuz92 Napisano 5 Lipca 2007 Napisano 5 Lipca 2007 witam czym sie rózni ta opona od tej ?? http://www.allegro.pl/item212149462_maxxis...werowy_com.html http://www.allegro.pl/item210844633_opony_...60a_135pln.html oprócz cena ?? jest mozliwe ze ta tansza to jest podróbka ?? PZDR arbuz92
nerok Napisano 5 Lipca 2007 Autor Napisano 5 Lipca 2007 mane: Dzięki za wyjaśnienie, jeżeli chodzi o ramę - to na przodzie mam RockShox'a Darta I. Myślę, że avidy starczą, bo nie dopiero się uczyę pomykać ;] Edycja: Mam jeszcze jedno pytanie. Mianowicie, na tyle mam przerzutkę Shimano Alivio ;p Chciałbym sobie zrobić singla. Śmigam na Dartmoor StreetFighter, jaką piastę mógłbym tam włożyć z adapterem single speed? (Mam nadzieję, że to się tak nazywa) - oczywiście pod tarczówkę.
nikodem Napisano 5 Lipca 2007 Napisano 5 Lipca 2007 a może obręcz mamuta? kolega na takowej jeździ w streecie i sobie chwali i jest pod v-ki
nerok Napisano 5 Lipca 2007 Autor Napisano 5 Lipca 2007 @Nikodem: Myślałem również nad Rhino Lite ;-) Ale Single Track waży wg. danych na stronach zaledwie 504g, podczas gdy Mamuth 705 (chyba), a moja DM24 ok. 600 Edycja: Sorry, 540g - 590g - tak znalazłem na Single Tracka. Edycja2: Jak myślicie, gdybym z tyłu założył koło '24 - dałoby to radę?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.