Skocz do zawartości

[ opona ] Waga opony

Siwers45

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemacie... Mam pytanie, ile powinna wynosic waga opony przedniej do roweru typu dual, warto dodać że opona może kosztować 70 zł :) bo tyle moge na nia przeznaczyć :) co polecacie, zależy mi na przyczepności i nie dużej wadze, może coś z coninentala, poprosze o jakies linki typu allegro albo cosik takiego ^^

Napisano

Waga opony zależy od tego jaka jest szeroka, od rodzaju materiału z jakiego jest robiona, czy jest zwijana czy drutowana więc nie ma tak ile powinna ważyć taka opona. Wagi są baardzo różne.

Napisano

Wiem jakie są rodzaje opon -.-' Tylko chce wiedzieć ile powinna ważyć opona drut żeby można było powiedzieć że lekka a ile inne typy opn...

Napisano

Raczej w sportach grawitacyjnych te pare gram nie ma najmniejszego znacznie, opona musi być trwała a nie lekka ;] jeśli interesuje cie lekka opona 2.1 to polecam Schalbe Racing Ralph - 470g za 85pln

Napisano

jesli trasa dualowa jest dobrze przygotowana to zlapanie snake'a jest prawie niemozliwe - dlatego spokojnie mozna zakladac lekkie i nawet dosyc deliktane opony - mysle ze w tym sporcie chyba bardziej niz w jakimkolwiek rowerowym liczy sie przyspieszenie (jesli ktos sie sciga).

Napisano

teraz pytanie - czy on nie myli Dual Slalomu z np. Dirt Jumpingiem :rolleyes: Bo raczej do DJ polecałbym coś pancerniackiego odrobinkę, natomiast przy Dualu tobo ma rację - ja polecam Racing Ralph - lekka oponka terenowa 2.1

Napisano

NIe myle :P Dual chodziło mi o to że to poprostu rodzaj roweru przeznaczony do dirtu :) Juz upatrzyłem sobie opone cocninetala jakieś 800g niby dużo ale skoro mówiie że waga to nie aż taka ważna rzecz to myśle że sa dobre :) a rozmiar to 2,3

Napisano
NIe myle :P Dual chodziło mi o to że to poprostu rodzaj roweru przeznaczony do dirtu :)

Tak sie mowi niby :P, ale sama dyscyplina Dual to jak 4x ;) czyli wyscigi na torze z roznymi atrakcjami[m.in hopki ;)].

Napisano

Ostatecznie kupiłem Schwalbe Albert 2,25 na przód, na razie na niej sie nie najeździłem ale asfaltu się trzymie aż za mocno :(

Zapłaciłem 50 zeta :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...