Siwers45 Napisano 4 Lipca 2007 Napisano 4 Lipca 2007 Siemacie... Mam pytanie, ile powinna wynosic waga opony przedniej do roweru typu dual, warto dodać że opona może kosztować 70 zł bo tyle moge na nia przeznaczyć co polecacie, zależy mi na przyczepności i nie dużej wadze, może coś z coninentala, poprosze o jakies linki typu allegro albo cosik takiego ^^
Fifi Napisano 4 Lipca 2007 Napisano 4 Lipca 2007 Waga opony zależy od tego jaka jest szeroka, od rodzaju materiału z jakiego jest robiona, czy jest zwijana czy drutowana więc nie ma tak ile powinna ważyć taka opona. Wagi są baardzo różne.
Siwers45 Napisano 4 Lipca 2007 Autor Napisano 4 Lipca 2007 Wiem jakie są rodzaje opon -.-' Tylko chce wiedzieć ile powinna ważyć opona drut żeby można było powiedzieć że lekka a ile inne typy opn...
Xsystoff Napisano 4 Lipca 2007 Napisano 4 Lipca 2007 <600g drut to juz lekka opona, lekki kevlar to <500g, ale jak to sie ma do dualu ?
Martinuz Napisano 4 Lipca 2007 Napisano 4 Lipca 2007 Raczej w sportach grawitacyjnych te pare gram nie ma najmniejszego znacznie, opona musi być trwała a nie lekka ;] jeśli interesuje cie lekka opona 2.1 to polecam Schalbe Racing Ralph - 470g za 85pln
tobo Napisano 4 Lipca 2007 Napisano 4 Lipca 2007 jesli trasa dualowa jest dobrze przygotowana to zlapanie snake'a jest prawie niemozliwe - dlatego spokojnie mozna zakladac lekkie i nawet dosyc deliktane opony - mysle ze w tym sporcie chyba bardziej niz w jakimkolwiek rowerowym liczy sie przyspieszenie (jesli ktos sie sciga).
Martinuz Napisano 4 Lipca 2007 Napisano 4 Lipca 2007 teraz pytanie - czy on nie myli Dual Slalomu z np. Dirt Jumpingiem Bo raczej do DJ polecałbym coś pancerniackiego odrobinkę, natomiast przy Dualu tobo ma rację - ja polecam Racing Ralph - lekka oponka terenowa 2.1
Siwers45 Napisano 4 Lipca 2007 Autor Napisano 4 Lipca 2007 NIe myle Dual chodziło mi o to że to poprostu rodzaj roweru przeznaczony do dirtu Juz upatrzyłem sobie opone cocninetala jakieś 800g niby dużo ale skoro mówiie że waga to nie aż taka ważna rzecz to myśle że sa dobre a rozmiar to 2,3
nastySX Napisano 6 Lipca 2007 Napisano 6 Lipca 2007 zerknij na Tioga blue dragon 26x2,3 - 730g. do wyjęcia za 70pln (jakaś promocja) znajdziesz ją w: http://www.koral.bielsko.pl/pl/tioga/id_3127.html Brykam na tych kapciach pół roku (40% asfalt, 60% ostre zjazdy po kamieniach, etc..) - tylko jeden klocek starłem, z własnej winy.
Blue Napisano 6 Lipca 2007 Napisano 6 Lipca 2007 NIe myle Dual chodziło mi o to że to poprostu rodzaj roweru przeznaczony do dirtu Tak sie mowi niby , ale sama dyscyplina Dual to jak 4x czyli wyscigi na torze z roznymi atrakcjami[m.in hopki ].
Siwers45 Napisano 10 Lipca 2007 Autor Napisano 10 Lipca 2007 Ostatecznie kupiłem Schwalbe Albert 2,25 na przód, na razie na niej sie nie najeździłem ale asfaltu się trzymie aż za mocno Zapłaciłem 50 zeta
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.