filo Napisano 3 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Chciałbym poprosić o pomoc forumowiczów, którzy poświęili się tricką. Jestem w tej dziedzinie laikiem, ale chciałbym się czegoś nauczyć. Jeżdże na rowerze z wielkiego w sklepu- Auchanu (wiem- TOTALNY IDIOTYZM). Ćwiczyć będe 1-2 godziny dziennie, mam dość mało czasu. Chciałbym zacząć od takich tricków jak (za błędy w pisowni przepraszam, jak już pisałem- dopiero zaczynam): -manual -pivot 90 stopni -pivot 180 stopni troszkę później: -kangaroo -bunny hop moje pytania brzmią następująco: Czy to dobry pomysł zaczynać od tych rzeczy? Jeżeli tak, ile czasu zjmie mi nauka każdego z nich? Jak wielką wagę trzeba przywiązywać do: grubości i wielkości kół, rodzaju ramy Za pomoc bardzo dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 3 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Po pierwsze zanim zaczniesz sie bawić w triki kup kask/ochraniacze, chyba, że już masz. No i wtedy zacznij zbierać na lepszy sprzęt, ten momentalnie zakatujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzYm Napisano 3 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Na makrokeszu zaczynać to będzie ciężko. Lepiej zacznij od bunny-hopa. To podstawowy trik Życzę powodzenia w pierwszych krokach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filo Napisano 3 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Ochraniacze mam. Rower też staram się kupić. Ale przede wszystkim powiedzcie mi, ile czasu potrzebe, żeby opanować te tricki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lai Napisano 3 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 To zależy jak bardzo Ci będzie zależało, od tego jaką masz psychikę (niektórzy boją się chociażby podnieść tylne koło, bo myślą ze polecą na twarz xD) i od wielu innych czynników więc ciężko powiedzieć. Na pewno jeszcze kwestia tego czy chcesz je umieć - czy umieć perfekcyjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filo Napisano 3 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Domyślam się, że ciężko to oszacować, ale ile WAM to zajęło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filo Napisano 4 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek Płatek Napisano 6 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 a to jest takie zwykłe mtb ? a jak chcesz zacząć katować to bmx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Feno Napisano 15 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2007 Pivotami sie nie zajmowałem ale manual mi zajął około 2 - 3 miesięcy. To jest dość trudny trick i wymaga sporych ćwiczeń. No i oczywiście na rowerze do tego przystosowanym, a nie takim jak mówiłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filo Napisano 17 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Aż tyle? niedobrze... a inne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haxigi Napisano 23 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Witam, ostatnio wzielo mnie cos na podskakiwania(bunny hop np), ale problem jest w tym ze jak chce podskoczyc to tylko przednie kolo podnosze i sam na pedalach podskakuje, a tylnie kolo zostaje nadal na ziemii... jest jakas technika na podskakiwanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbuz92 Napisano 23 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 witam niechce byc wscipski ale na google.pl jest duzo instrukcji i filmików PZDr arbuz92 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haxigi Napisano 23 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 http://www.google.com/search?hl=de&rls...ny+hopa&lr= http://www.google.com/search?hl=de&rls...nny+hop&lr= http://www.google.com/search?hl=de&rls...hop&spell=1 http://www.google.com/search?q=jak+zrobic+...amp;rlz=1I7GGIC ja tez wscibski nie chce byc ale znajdz mi tu odpowiednia strone ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbuz92 Napisano 23 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 witam ja nie wpisałem tak jak ty "jak zrobić bunny hop" tylko "bunny hop" albo "bunny hop rower" i znalazłem np to : http://www.bikeboard.pl/index.php?d=porady...=35&art=112 .. a jezeli chcesz filmiki to wejdz na www.video.google.pl i wpisz "bunny hop' PZDR arbuz92 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bEbE18 Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Samo wheelie uczyłem sie 21 dni... po tym czasie przejechalem odcniek od 1,5km Jazda bez przedniego koła to juz 2mce Endo kilka razy spróbowalem i od razu wychodziło Bunnego kilkadziesiat skoków nad pijanym policjantem i sie teraz udaje mówie oczywiscie o sobie, bo znam takich co sie ucza w ch** czas, a słaaaaaaabiutko im idzie ćwicz, ćwicz i moze coś z tego wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipton Napisano 13 Marca 2009 Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Najpierw kup jakiś lepszy rower, najlepiej do streetu. Naukę zaczynaj od bunny hopa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 14 Marca 2009 Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 No niestety jak chcesz potrikować to inwestycja w rower (streetówka jakaś, tematów jest i to masa) a potem w kask i ochraniacze wrażliwych części ciała. I nie ma innej opcji. Co do tego "jak robić?" to poszukaj filmików zrobionych przez Jara Spesnego (Spacemana), są czytelne, w zwolnionym tempie, chyba nawet mają opisy (dawno ich nie widziałem) - pomaga bardziej niż jakieś wypociny kręcone komórką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 14 Marca 2009 Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 ludzie tamte wpisy są z 2007 roku i wątpię, żeby filo potrzebował jeszcze te rady, a doradzacie jakby spytał się o to wczoraj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
savu Napisano 28 Marca 2009 Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 nie ma sensu pisac takich rzeczy bo sa ludzie ktorych to jeszcze interesuje...sory za offtopa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wydra66 Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Witam ! Mógłby mi ktoś powiedziec jak zrobic wheelie z nogą na kierownicy (jedną) Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.