rymo Napisano 3 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Witam, szukam oponek asfaltowych 26x1.5....zwijanych. Tak..wiem wiem za 100 pare zlociszy sa continentale zwijane. Do dzisiaj myslalem ze w Polsce dostane panaracer'y hiroad zwijane. Coz dystrybutor rozwial moje marzenia. Author robi bajer slicki..ale na drucie. Tutaj questionek: Dostane ponizej 7dych/opona cos na kevlarowej nitce...czy jednak nie :| Nie widzi mi sie wydawac na conti ponad stowy, jesli jednak nie istnieje nic, w tym rejonie finansowym, zwijanego..coz wole drut w takim wypadku :| Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 3 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 tez szukalem takich opony jak ty. w koncu kupilem kwesta za 20zl. i jestem w miare zadowolony. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yah0o_121 Napisano 3 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 a może IRC Smoothie? Co prawda to 1.25", ale za to cena 49zł za 1 kevlarową a 39 za drut... No i waga bardzo przyzwoita Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymo Napisano 3 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Zdeczka waska, z tego co opowiadali ludzie na forum 1.5 cala jest bezstresowe (krawezniki itp). Wlasnie dlatego wolalbym ten rozmiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Collery Napisano 3 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 a dlaczego nie mogą być one drutowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 3 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 przy 1,5 lapiesz prawie caly czas gume jezeli nie uwazasz na kraweznikach. Ja wlasnie skonczylem latac swoja. taki urok cienkich opon i do 4,5bar. po prostu trzeba uwazac na kazdym krawezniku a jezeli detke walnie o obrecz tak ze bedziesz czul tzn. ze bedziesz miec kapcia za 2min albo za 1 dzien. pozdro ps jak ktos zna jakas opone 1,5 ktora przyjmuje wysokie cisnienie (od 5bar) niech pisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymo Napisano 3 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Czemu zwijane? Nie mam miejsca, a opony gdzies musze trzymac Zwijaki zwijasz..i kladziesz ladnie na poleczce Spoko..na kraweznikach uwazam...czesto ich nawet nie dotykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 3 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 na chama to i opony z drutem zwiniesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 3 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 chyba tylko w ósemkę. bo inaczej to pognie druty i opona będzie najwyżej do wyrzucenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymo Napisano 3 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 A potem mam na nich smigac? Hehehehe chyba wezme authory na drucie...bo widze nie uswiadcze 1.5 zwijaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 3 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 ale taka osemeczka zajmuje tylko 2* co kevlar a co do tych authorow- maja db opinie i jakdla mnie sa to najlepsze opony 1,5 do 35zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 7 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 przy 1,5 lapiesz prawie caly czas gume jezeli nie uwazasz na kraweznikach.Ja wlasnie skonczylem latac swoja. taki urok cienkich opon i do 4,5bar. Carbon --> hmm, nie wiem jak ty jezdzisz, ale dla mnie przy authorach slickach 1,5' i 4 barach w oponie najazd na kraweznik 20km/h nie stanowi jakos problemu. Przejechalem na nich jakies 5k km i ani razu nie mialem snake'a na krawezniku ani nigdzie indziej . No chyba ze najezdzasz na kraweznik na chama, nie podrywajac przedniego kola. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtb_rider Napisano 7 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 dokładnie... musisz umiejętnie... wjeżdżać na krawężnik żeby przebić oponę... ja na smootkach zrobiłem 5000 i tylko 2 razy przebiłem... raz kamień niczym klin wbił się w oponę drugim razem jakiś drucik wpadł mi pod koło i mam od 5 do 6,5 mniej nie daję bo to slicki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 7 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 znowu przebielm kwesta wymienilem slaba opaske na obrecz na db schwalbe i wydaje mi sie ze przez to caly czas mialem dziury w detce. Na krawezniki podjezdzam tak jak moge ""najdelikatniej" ale czasami opona sie dobije przez przypadek. Mysle ze z ta nowo opaska bedzie ok. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 9 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 a ile bijesz w te opony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 10 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Nie mam miejsca, a opony gdzies musze trzymac nie masz miejsca pod łózkiem , za łóżkiem ? author slick bardzo przyjemna oponka 4.5 bara w moim używaniu w ulewach bez negatywnych odczuć polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 10 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 4,3/4,4 bar. jak jeszcze raz przebije (bo wczoraj przebilem z przodu, cosm i sie wbilo w opone- to wymieniam na nowe, prawdopodobnie tt 1.9) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymo Napisano 10 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 nie masz miejsca pod łózkiem , za łóżkiem ? author slick bardzo przyjemna oponka 4.5 bara w moim używaniu w ulewach bez negatywnych odczuć Pod lozkiem..to mam zbiornik na koldry itp. Za lozkiem..to trzymam stare czesci do bajka (pojda do zimowki). Kupilem slicki authora..coz upchne obok kaloryfera. Co do przebijalnosci..jazda no szkle, kraweznikach..itp itd... 4+bary wladowane..wszystko bajer..nic nie strzela. W czasie deszczu tez ladnie smigaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 11 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Carbon - a ile można? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 11 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Mam pytanie czy jeżeli opona ma max ciśnienie 4,5 bara to można napompować wiećej?? jeżeli tak to czym to może zaskutkować?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 16 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 niebardzo. może sie zniekształcić i będzie do wywalenia. jak ma max 4.5 to pruć 4.4 - 4.5 i jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.