Skocz do zawartości

[opona]Pomoc w doborze

Mikan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam problem przy dobrze nowej opony. Szukam czegoś na polne drogi jak i na szosy (50/50) - rozmiar 1,95 (?). Do wydania mam 50 zł na oponę (górna granica budżetowa ;) ). Rozmiar 26 cali, szerokość standardowa B)

PS. Pytanie - bonus. Moja aktualna opona przednia (black comp 2.25) rozdarła się z boku (na jakieś 5mm). Czy mogło być to spowodowane zbyt wysokim ciśnieniem w oponie?

Napisano

Z bocznymi rozdarciami roznie bywa...raczej nie doszukiwalbym sie winy zbyt wysokiego cisnienia..wpierw by ci detke rozwalilo :o

Napisano
www.allegro.pl

Tam najlepiej jest wszystko opisane

No pewnie, że każda opona jest opisana "najlepiej" :P

Chodziło mi o jakiś konkretny model, który z doświadczenia wiesz ze jest dobry.

Z tego co poszukałem w sieci to trzy godne uwagi modele to: tioga factory xc, author wings i author rolling stone.

Czy któryś z nich odradzalibyście?

Napisano

Na przod moge polecic maxxis wormdrive...moze nawet zwijaka dostaniesz w swoim limicie cenowym. Nie wiem jak na tyl..ludzie mowia ze za szybko sie sciera..ale tak jak mowisz 50/50 to opory toczenia beda sie liczyc...wormdrive nie jest zly :P

Napisano

Continental Explorer :) Polecam ujezdzalem wersje PRO i zrobilem ponad 8tys na nich. W tym naprawde sporo po asfalcie.

Napisano

Conti Explorer super oponka, duzo wytrzymuje, jezdzilem na podstawowej wersji tak jak ty 50/50 szosa teren i wyszlo ze przejechalem na niej ok 1,5 sezonu w tym 1 ostrej jazdy:D (nie wiem ile km wytrzymala nie mam licznika)

Napisano
no to wormdrive na przód a tioga na tył ;D

O explolerze słyszałem ze sie szybko ściera...

Ty slyszales, a ja zrobilem 8k km :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...