Skocz do zawartości

[koło] przednie

maciekmiszcz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moim skromnym zdaniem nie, acz specjalistą nie jestem. Używam takich obręczy, tyle że srebrnych. Kupiłem gotowe koła na piaście Assess za 35 złotych i jestem zadowolony - jeżdżę 2 lata i obręcze proste. Więc ktoś proponuje tanią obręcz (co nie znaczy złą) i średnią piastę Alivio (za 41zł) + chyba markowe szprychy (nie znam się na nich w ogóle, ale firma znana mi) za ponad stówę. Wychodzi na to, że szprychy stanowią blisko połowę ceny, a to chyba coś nie tak.

Takie jest moje zdanie, być może się mylę...

Pozdrawiam ;)

Dodam jeszcze to: http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=31101

Napisano

też miałem remerx'a na assesie :) i chodziło to ze 3 lata. teraz też działa ale mi sie nie chce grzebać w tej piaście, poza tym sprawiłem sobie nowe kółko ;)

generalnie całkiem niezła obręcz. ale nie za 100 zł. chociaż z drugiej strony, to jakbyś składał z nowych części tak fabrycznie nowych to wyjdzie kapke drożej.

wyrok - 60% dla brać, 40% dla nie brać :)

Napisano

teoretycznie mozna ale nie powinno sie tak robic.

Chyba ze na szprychy nie bedzie dzialac duzo sila to juz predzej (np. przednie kolo 36szprych)

Napisano
teoretycznie mozna ale nie powinno sie tak robic.

Chyba ze na szprychy nie bedzie dzialac duzo sila to juz predzej (np. przednie kolo 36szprych)

no niestety moje koło ma 32 szprychy. A chyba nie opłaca się wymieniać szprych i piasty...

Napisano

mysle ze te 32 szprychy wytrzymaja :o:)

i jeszcze na przodzieto sie nie masz o co martwic, jezeli jezdzisz w miare spokojnie ;)

Napisano
mysle ze te 32 szprychy wytrzymaja :P:)

i jeszcze na przodzieto sie nie masz o co martwic, jezeli jezdzisz w miare spokojnie :(

stwierdziłem że sprzedam stare koło nawet za 0 zł i kupie lepsze bez kombinowania:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...