voyteck Napisano 2 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 witam, możecie polecić jakąś trasę Słupsk-Gdańsk (rower crossowy) - raczej twarde drogi, ale nie obciążone za bardzo samochodami (żeby to nie była ciągła walka i strach w oczach)? myślałem o drodze nr 213 (idzie na północ od 6tki a wygląda tak: http://tinyurl.com/2a2w3p ) ale nie wiem właśnie jak na niej sprawa wygląda z samochodami? ew inne ścieżki rowerowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yburg Napisano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 217 od strony Redy jest zakorkowana w lato, bo przez Puck do Władysławowa ludzie jadą na plaże. Można przez drogi bez ruchu jechać niedaleko oczyszczalni Dębogórze, ale są z płyt "jumbo", czyli nieźle trzęsie, a i zdecydowanie nie jest krótszą trasą (aczkolwiek można podziwiać przez chwilę uroki Rezerwatu Beka). A i w Krokowej ładny zamek . Dalej nie jechałem tą drogą więc się nie wypowiadam, ale w promienu 30km od Redy (w prostej linii) ruch wydaje sie być mniejszy niż na 6'tce, choć pobocze na 6'tce daje duże poczucie bezpieczeństwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Napiszę krótko... sugeruję poszukać drogi przez Tępcz. Dalej przeciąć drogę nr 6 w Lęborku... oczywiście istnieją inne warianty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cybula Napisano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Ja polecam (jesli nie chcesz zwiedzac faktycznie ladnego zamku w Krokowej) zjechac z 213 w prawo w miejscowosci Żelazno. Bocznymi drogami (przez Mierzyno, Kostkowo, Kniewo) dojedziesz do Bolszewa. Wtedy tylko 5km do Wejherowa. Tam masz wybor: -albo skrecic od razu w prawo na Szemud, pozniej w lewo na Bieszkowice i Koleczkowo do Gdyni -albo jechac dalej (okolo 10km) do Rumii i tam skrecic w prawo na Łężyce i do Gdyni rzut beretem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gosh Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 ja213stki nie polecam, duży ruch zero pobocza. na dłuższą mete można sie nieźle umęczyć. zero przyjemności z jazdy :/ ja znam odcinek Słupsk- Lębork. dobrze się jedzie: Słupsk- Jezierzyce-> Damnica-> Potęgowo-> Gorzyno-> Redkowice-> lębork. Fajna trasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek95 Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 toche zapuźno ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gosh Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 dla potomnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyteck Napisano 22 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 zawsze się przyda i trzeba będzie kiedyś przetestować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.