kadlubek Napisano 2 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 mam w swoim rowerku hamulce Tektro SCD3 ( tył ) natomiast z przodu pękł mi drucik naprężający w tych hamulcach i "porzyczyłem" od kumpla jego zbędne tektro 832AL. ale tutaj nastapil niby błachy problem. Jak naprężyć te druciki żeby hamulce odpowiednio odbijały? w moich tektro SCD3 jednoczesnie przykręcając śrube do piwotu druciki naprężały sie. Tutaj w przypadku 832AL po przykręceniu do piwotow nic sie nie dzieje. Jak naprężyć te oto druciki w tektro 832AL ? Już wiem ze śrubka znajdująca sie w dolnej części ramion jest odpowiedzialna za naprężenie drucika. wydaje mi sie ze jest ona zbyt krótka i przez to nie daje rady ona naprężyć drucika. Da sie cos z tym zrobić, aby hamulec działał=odbijał normalnie? temat do zamknięcia, dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deith Napisano 2 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Sprawdz w kotry otwor(ten kolo piwotow) wsadziles nakladke od sprezyny. Jak jest za malo napieta sprezyna to zmien miejsce(zdaje sie ze zawsze sa 3 ) Jedyne co przyszlo mi na mysl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadlubek Napisano 2 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 tak też zrobiłem człowiek głupi taki, dopiero po dłuższym czasie sie zorientowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 2 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 a na drugi raz korzystaj z wyszukiwarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.