Skocz do zawartości

[siodło] tioga mc lite s

lucek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

siemano. jeździł ktoś może na tym siodełku? waga fajna, cena jeszcze bardziej. jedynie nie wiem jak jest z wygodą. bardzo przydałyby mi się takie informacje, bo moje siodełko jest kitne, a to jak dla mnie wygląda bardzo ciekawie. za taką kase chyba nie dostane lżejszego siodła.

jeszcze link: http://ksport.pl/?id=5&tow=141

Napisano

Tylko musisz mieć swiadomość, ze to siodło jest bardzo krótkie, San Marco SKN, Selle Italia SLR np mają długośc 280-285mm, a to tylko 240mm.

Napisano

nie wiem czy różnica bedzie aż taka ogromna. w porównaniu do SLR jest trzy razy tańsze, a SKN jest ok. 80g cięższy. ale w sumie bede musiał sie zastanowić, bo wielu ludzi chwali SKN, a o tej tiodze jeszcze nic nie słyszałem. no i w przypadku kupna SKN'a 30zł zostaje w kieszeni ;]. możecie jeszcze polecić jakieś inne siodła w cenie do 150zł i wadze w okolicach 250g?

Napisano

na tego boplighta już patrzyłam przed chwilą i też wydaje mi sie interesujące. jednak zaczynam sie skłaniać do boplighta, bo cena i waga dobra, tylko znów nie wiadomo jak z wygodą. ale cóż, chyba zaryzykuje i kupie. w dodatku bardzo mi sie podoba ;]. a mówią, że od przybytku głowa nie boli...

Napisano

Ja miałem kupować Tiogę, ale w sklepie okazała się zbyt krótka... Kupiłem Kbix'a Ultraform Titanium - realnie wyszło 236 gram i do tego jest super wygodne... :) Cena to 130 - 150zł

Napisano

w jednym sklepie internetowym wyczaiłem za 119 zł+ przesyłka. bede musiał siew końcu na coś zdecydować, bo jak tak dalej pójdzie, to do osiemnastki sobie nic nie kupie.

Napisano

polecić mogę selle italia slk. najlżejsze nie jest, najtańsze tez nie, ale nie zamieniłbym na inne. co do wygody, to każdy ma inny zadek i nikt Ci w tej kwestii nie podpowie.

Napisano

sorka za OT

A to dzecie neo mam stąd ze znalazłem na innym forum coś takiego i sobie też walnełem bo to sama prawda ;d

Przejadę sie do decathlonu jutro i zobaczę siodło ale sam nie wiem czy juz nie lepiej kupić SKNa:P

Bo do decathlonu jakoś nie mam przekonania :\

Napisano

Również miałem dylemat czy wybrać Velo Carbon czy SKN-a. Czytałem komentarze i zauważyłem, że dla większości SKN jest wygodny, a z Velo to już różnie, dość dużo osób narzeka na twardość. Do tego SKN jest znacznie ładniejszy, ostatecznie kupiłem właśnie SKN-a

Napisano

Raczej polecam SKN-a, ma ruchome płaty i się fajnie dopasowuje do tyłka, na blaze nie jeździłem więc ciężko mi się wypowiadać.

Co do wymiarów, to mógłby być z 1-1,5cm krótszy ale aż tak mi to nie przeszkadza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...