Skocz do zawartości

[koła] gotowy zestaw z allegro

djtomas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Czy ten zestaw jest ok za tę cenę http://www.allegro.pl/item210948342_kola_1...b_26_nowe_.html ?

Mniejwięcej ok. 300zł chciałbym wydać na kółka. Mają one być koloru czarnego i nadawać się do ostrej jazdy XC podchodzącej pod MTB (skoki z 1m muszą wytrzymywać).

Mile widziane inne propozycje gotowych kół, ponieważ jak patrzyłem to składać to raczej w tym przedziale cenowym się nie opłaca :(

POzdr.

Napisano

ale nie te za aukcji :) boxowe, a moze inaczej :P oemowe bo nikt nie bedzie pakował obręczy w karton :P owszem są kapslowane. sam mam taką na tyle ;)

Napisano

mam 2 takie obrecze.

na przodzie jest na 6 a z tylu na 4 bo musialem juz centrowac.

ogolnie jak ktos nie przywiazuje wagi do masy to mozna brac.

aha, na te obrecze wejda spokonie opony 1,5 jak i 2,35 (przetestowane)

Napisano

na 6? to ocena?

no waga obu kół ładnie jakby była 2000g...

Carbon jakim stylem jeździsz? bardzo je katujesz? jaki przebieg na tym centrowanym?

są na allegro jeszcze zestawy na piastach deore, ale to podobno kiepskie piasty

może jakieś inne propozycje gotowców

POzdr.

Napisano

Bardzo sie oplaca. Ja samo tylne zlozylem za 230zl, tyle ze na lzejszych alexach ace-18. Przez rok jezdzenia po wykrotach nie rozcentrowalo sie znaczaco, wiec lekkie XC spoko.

Napisano

u mnie niestety nie "lekkie XC" :o

pozatym sporo po mieście a tu krawężniki, murki, schody... ja ich nie omijam ;p

jeżdżę ze sporymi prędkościami 30-40km/h a wtedy każde spotkanie z czymś nie miłym jest groźne dla kół

POzdr.

Napisano

fajne mi sie wydają kółeczka deore LX- Mavic XM317-DT. są tanie i już w miare lekkie. a ile mogą ważyć same zaciski (jakieś w miare dobre)?

Napisano
fajne mi sie wydają kółeczka deore LX- Mavic XM317-DT. są tanie i już w miare lekkie. a ile mogą ważyć same zaciski (jakieś w miare dobre)?

eleganckie, ale nie starczy mi złotówek bo jeszcze napęd do wymiany :excl:

POzdr.

Napisano

To ja się podepnę pod temat koledze :rolleyes:

Dokładnie prawie tak samo, tylko że budżet nieco większy bo do 400pln, za to muszą wytrzymać ciężkiego (lekko ponad 90kg) bikera, korzonki, skoki z ok. 1m, no i nie być za ciężkie ;)

Przepraszam za post jeden pod drugim - brak możliwości edycji:

http://allegro.pl/item209023943_kola_deore...bikestacja.html

Czy takie kółka spełniłyby moje wymagania?

Napisano

Gdybyś znalazł jakiś taki ciekawy zestaw na allegro z niecieniowanymi sprzychami to wklej. Zależy mi żeby piasta była XT, bo podobno są bardzo mocne i dość lekkie, trwalsze od maszynówek...

Napisano

napisz do bikestacji, prawdopodobnie zlozy ci identyczny zestaw z niecieniowanymi szprychami.

edit:

moze te:http://www.sklep.bikestacja.pl/product_info.php?cPath=38_102_129&products_id=1556

Napisano

A jakiś podobnie fajny zestaw pod Vki i pod tarcze? Bo obecnie mam vki ale planuję upgrade do tarczy.. tylko zen ie w jednym czasie (fundusze).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...