juzwa Napisano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 To może co powiedzą znający się na rzeczy jak to z w/w Met'em jest... znaczy czy są przeciwwskazania. Bo jeśli dobrze rozumiem, że mierzyć trza gdzieś tak w rejonie skroni, to mam dobrze ze 60, czyli Giro Indicator raczej się nie sprawdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juzwa Napisano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Noo... jest:D Niniejszym dołączam do grona zakutych łbów. Zajechałem... tak jak przypuszczałem Giro Indicator okazał się za mały, na styk. Meta nie było a tu zresztą coś pisali, że garnkowaty. Z dużych był tylko Giro GXL - taka cena jak Indicator, a na oko nooba identyczny no i nawet nieco za luźny. Że i kolorek podchodził, to nabyłem. Mam nadzieję, że zawsze coś tam się przysłuży. W terenie jeszcze nie testowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Podłącze się do tematu: czy ktoś z was może mi coś powiedzieć o kasku Met Testagrossa? http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...;hl=testagrossa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolverine Napisano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Dzięki, już czytałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Polecam ten kask Jedyna wada imo to brak siatki na odwady (sam doświadczyłem co to znaczy ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamos05 Napisano 5 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Ja mam Specialized Air Force, dałem chyba 150 zeta o ile dobrze pamiętam, wygodny, fajnie wygląda, daszek udało mi się już niestety zgubić bo jest mocowany tylko na takie dwa wpusty ale generalne wrażenia są pozytywne, troche ciężko chodzi regulacja pasków ale to sie tylko raz ustawia i patataj...wentylacja w porządku, ma też taką fajną gąbkę na czole żeby pot wchłaniało więc w lecie nic do oczu nie leci. Bardzo fajny kask, za tą cenę zdecydowanie warto w niego zainwestować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbike Napisano 5 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 A co powiecie na temat wyrobów marki Northtec (np. http://allegro.pl/item307893567_super_kask...c_atest_.html )?? Bo właśnie też planuje kupić kask a ten wygląda całkiem ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 5 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 A co powiecie na temat wyrobów marki Northtec (np. http://allegro.pl/item307893567_super_kask...c_atest_.html )?? Bo właśnie też planuje kupić kask a ten wygląda całkiem ciekawie. Mam model Northtec F44 RADEN i szczerze polecam. Świetny kask. Przed zakupem wysyłałem ponad 20 zapytań o ten kask do ludzi którzy go kupili i tylko 1 osoba była średnio zadowolona, reszta zadowolona w pełni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goly33 Napisano 5 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 jestem posiadaczem METa i jestem w pelni zadowolony, wydaje mi sie ze niedlugo wymienie na inny model ale bedzie to nadal MET, sprawa gustu ot co:P pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody_x Napisano 11 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Klaniam. Chcialem tylko poinformowac, ze bylem zadowolonym wlascicielem, MET'a MAXTRACK'a. Cena, przykro mi ale kupilem w Ukeju;) Tutaj cena stosunkowo niska, okolo Ł20-25. Wyglad, calkiem sympatycznie sie komponowal na mojej bance. Regulacja... jak w MET'ach;) jednak chcialbym sie pochwalic, iz uratowal mi na dniach glowe, w sumie styropian pekl na dlugosci 3-4cm, i pekniecie pociagnelo sie az do jednego z dalszych wywietrznikow, ale wierzcie mi ze ucalowalem ziemie z duzym impetem, z kilku powodow: moja waga:93kg, zjazd, takze nie malo sie jechalo, i do tego lot okolo 3m, z wysokosci 1.5m. Chcialbym tylko poinformowac ze chociaz kask z nizszej polki a zdal egzamin z ratowania glowy. Tak wiec, kask jest jak najbardziej wskazany dla poczatkujacych(tych z mniejszym budzetem). Jednak dzis ide rozejrzec sie za Giro Indicator'em, na forum same plusy, na forach ang rowniez, a i cena... dobra ja juz ide bo mnie samo nosi do sklepu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Dlaczego nikt się nie wypowiada na temat Bell Venture, czy nikt nie posiada tego kasku? Jest tak bardzo podobny do Giro Indicator, a tańszy, właśnie ma dylemat który z nich wybrać, a z powodu małej ilości wypowiedzi na temat Bella będę zmuszony wybrać Giro(mam dziwne wrażenie że chyba minimalnie gorzej leży na głowie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Przez nieco ponad rok czasu byłem szczęśliwym posiadaczem kasku Decatlon Sport 700 (teraz nazywa się Rockrider5). Kask naprawdę wygodny, regulacja paskami zębatymi(teraz kółko) ale była bardzo wygodna. Bardzo dobrze wentylowany. Dupe a raczej głowe uratował mi w ubiegłym tygodniu. Musialem ostro przyłoić bo kask pekł na skroni. Najlepsze jest to ze wogole nie pamietam uderzenia głową tylko kolanem i barkiem. Kask pękł ale swoje zadanie spełnić bo mi nic się nie stało. Szczerze polecam! Krótko miałem kask Cratoni Zethos crocodile trophy. Kupiłem go bez przymierzania. Polecany byl jako kask dla ludzi o nadwymiarowych głowach znaczy sie jak dla mnie super. Potężnie wentylowany, lekki i rzekomo super wygodny. Niestety z tą wygodą to było średnio. Kask niesttey opierał mi sie dosc mocno na czole co po dłuższej trasie doprowadzało mnie do szału. Kask był ze mna całe 2tygodnie i znalazł nowego właścicela. Po ubiegło tygodniowej glebie w ciagu 24h zakupiłem(za całe 150zł) jak dla mnie kask legenda Met 5Th Element. Opinie wkrótce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Ja mam Bell Venture. Dla mnie wygodny choc na styk. Mam go na maxa "otwartego". Ale taki rozmiar glowy Kupilem go bo ten mi pasowal. Nie wyobrazam sobie kupowania kasu bez przymierzenia go wczesniej. Chcialem wydac do 300zl a stanelo na kasku za mniej niz 200... Dlatego zamiast na forum sie pytac idz do sklepu i przymierzaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
worms Napisano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Kupiłem Giro Indycator, zrobiłem pare kilometrów, dziwne jest uczucie jak się sciagnie kask. Mając go na głowie miałem dziwne odczucie słabej widoczności, ale to jest mylne. Chciałem Bell, ale żona dawała pieniądze i powiedziała że w tym lepiej wyglądądam i wolałem się jej nie sprzeciwiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry1337leet Napisano 5 Maja 2009 Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Witam, chciałbym kupić kask do 200 zł w miarę dobrze wentylowany. Może akurat ktoś z was używa, używał kasku w tej granicy cenowej proszę o podesłanie kilku może kilkunastu linków Kask ma być oczywiście do MTB coś w miarę solidnego i rozsądnego Pozdrawiam :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micha9 Napisano 8 Maja 2009 Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Jakiś miesiąc temu kupiłem sobie MET Testagrossa za 201 zł z przesyłką (w sklepie kosztował 219 zł). Nie mogę powiedzieć na niego złego słowa. Regulacja tez nie jest zła. Dobrze i pewnie siedzi mi na głowie. Wszystkie inne kaski byłe jakoś takie płytkie. Przed zakupem koniecznie załóż na głowę kask, żeby potem nie było rozczarowania. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubusiowa Napisano 10 Maja 2009 Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Giro Indicator http://www.zuchlinski-sklep.com.pl/index.p...amp;prod_id=545 Z czystym sumieniem mogę go polecić, źle odczepia się daszek ale i tak najczęściej jeździ się z nim Wentylacja jest bardzo dobra można z łatwością dopasować pod siebie. siatka na owady jest z przodu choć i tak mucha w nią wpadnie i przeleci ale ogólnie spełnia swoją funkcję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daVe Napisano 10 Maja 2009 Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Przez tą siatkę wpadnie nie tylko mucha, ale również pszczoła. Sprawdzone na jednym ze zjazdów w Szczawnicy przy prędkości około 45-50 km/h... Mimo to szczerze polecam Indicatora. Jeśli tylko nic nie uwiera w trakcie przymiarki to jest to chyba jeden z najlepszych wyborów w w granicach 150-200 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekBydgoszcz Napisano 29 Maja 2009 Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Jazdą typową górską zajmuję się od niedawna a przed poważniejszymi wypadami powtrzymuje mnie brak kasku. Potrzebuję jakiegoś w cenie 150-200zł. Chciałby aby był czarny i miał w miarę ludzki wygląd. Pozdrówko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 30 Maja 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Od siebie mogę polecić kask Bell Crossfire produkowany specjalnie dla Decathlona. Kosztuje 100 zł, ale to tylko dlatego, że nie ma go w sprzedaży poza siecią Decathlonu. Jego odpowiednik ogólnodostępny jest droższy a ma te same funkcje. Polecam ten kask. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puchaty Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Potrzebuję jakiegoś w cenie 150-200zł. Chciałby aby był czarny i miał w miarę ludzki wygląd. Mam taki http://www.allegro.pl/item640367337_lazer_...y_54_61_cm.html i sobie chwalę. Tylko, że nie jest czarny ale ciemno szary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 TomekBydgoszcz, ja polecę ci swój kask o ile rozmiar L będzie odpowiedni. Spełnia twoje kryteria KASK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 tomek a może met? http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...mp;#entry584840 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzYchuu Napisano 31 Maja 2009 Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Witam, Chce sobie kupić pierwszy w życiu kask, nigdy nie jeździłem w kasku więc w temacie zupełnie jestem "zielony". Na kask mogę wydać 150-230 zł raczej na więcej mnie nie stać. Rower mam górski, ale nie jakiś ciężki, tylko jak coś to poison zyankali czarny z napisami białymi więc chce kupić kask pod kolor by pasował i był w miarę lekki nadawał się na długie wyprawy i nie był typowo XC, tylko też na szosę, bo dużo jeżdżę też po asfalcie swoim posionem. Proszę o poradę osoby które mają takowy kask lub znają się po prostu w temacie i polecą coś dobrego i wartego uwagi. Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
conley Napisano 7 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 mam giro encinal od ponad roku - jak dla mnie super, cena co prawda powyżej 200zł ale warto http://www.ceneo.pl/373558 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.