dzemowiec Napisano 1 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Witam serdecznie! Czytalem przyklejony temat o kaskach i nie znalazlem odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie, stad ten post. Otoz planuje zakup pierwszego mojego kasku. Jezdze xc i troche szosa. Cena mialaby oscylowac w granicach 200 PLN. Co moglibyscie polecic. Z tego co sie orientuje to dobrej jakosci sa kaski firm MET, Giro, Uvex itd tak? Jakie konkretnie modele moglibyscie polecic ? Wiem tez ze oczywiscie kask trzeba mierzyc przed zakupem i stad pytanie gdzie w Trojmiescie (scislej nawet w Gdansku) bede mogl dostac polecone kaski ? bo u mnie w miescie z wyborem nie jest zbyt wesolo . I jeszcze pytanko - czy bedzie oplacalne przymierzyc kask w sklepie stacjonarnym a zakupu tozsamego dokonac na allegro ? czy sa to nadal znaczne roznice w cenie ? z gory dziekuje za odpowiedzi na ten moj grad pytan pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 1 Lipca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Przymierz i kup najwygodniejszy. Meta raczej odradzam, chociaż sam w nim jeżdżę. Jest dla mnie jak najbardziej wygodny, ale nieporęczna regulacja na paskach zębatych doprowadza do szału i właściwie staje się bezużyteczna. Lepiej coś z pokrętłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 1 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 jeśli chodzi o konkretne modele to polecam: mniej więcej w takiej kolejności Giro Indicator Met Duello Specialized Air Force Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matthias Napisano 1 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Ja niedawno kupiłem Meta Duello, rzeczywiście ta regulacja z paskami taka inna, ale tak naprawdę kask reguluje się tylko raz. A po za tym w rozmiarze ten był jak najbardziej ok. Najważniejsze jak najwięcej przymierzaj w sklepie, jedne są szersze inne węższe w skroniach itd. Wybierz najwygodniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QWEY564 Napisano 1 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Giro Indicator... mam i polecam... wygodne pokrętło do regulacji, wygodne paski i zaskakująco dobra wentylacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidero Napisano 3 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Ja tez mam Giro Indicatora i nie moge nic złego o nim powiedzieć, wentylacja świetna, a siatka na owady naprawde przydatna kumpel ma Giro Skyline (tańszy model bez siatki i kilku otworów z tyłu) i ciągle łapie do niego jakieś owady raz go nawet pszczoła upierdzielila w łeb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzemowiec Napisano 3 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 dziekuje za dotychczasowe odpowiedzi mysle ze wybor padnie po wielu analizach (m.in. na tym forum) na Giro Indicatora wlasnie tylko najpierw oczywiscie musze pomierzyc kaski. stad pytanie - wiecie moze gdzie w Gdansku dostane kaski Giro ? czy ogolnie mozecie polecic mi sklepy z duzym wyborem kaskow wspomnianych wczesniej firm bym mogl pomierzyc, porownac ? z gory dzieki! pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wacha333 Napisano 9 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 ...wklejalem juz gdzies posta... ale dla wygody pisze jeszcze raz... przemysl kupno kasku LAzer Blade - jest to prawie najwyzszy model tej firmy... wspaniale wykonany lekki... cena sklepowa 495zl... jednak teraz jest wyjatkowa promocja... i spokojnie za ok 220-250 go kupisz ( w zaleznosci od sklepu ) sam jestem szczesliwym posiadaczem... oto link do stronki... http://www.bike-on.pl/product.php?id=3309&...ask_Lazer_Blade PS. daszek w zestawie + komplet wymiennych frotek + pokrowiec na kask Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kitajec Napisano 10 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 A czy jest może dostępny ten kask w innych wariantach kolorystycznych? Bo rzeczywiście okazja jest wielka!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wacha333 Napisano 10 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 ...ja mam wariant zolto bialy... wiem ze jest jeszcze bialo niebieski... i bordowy... wiec wybor spory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 10 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 z opisu pierwszej strony wynika ze to kask do jazdy szosowej, ale to zapewne nie robi. Ja tez polecam lazera, mam model devil. Zakupilem go jako swoj pierwszy kask i jestem wiecej niz zadowolony. Lazer Devil na Allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzemowiec Napisano 17 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 ostatecznie zakupilem dzis Indicatora, udalo mi sie dostac w promocji za 159 PLN jutro pierwsza jazda w tym kasku i w kasku w ogole... mam nadzieje bede zadowolony, moze z czasem dodam do dzialu testy. dzieki raz jeszcze za dotychczasowa pomoc! pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Auch Napisano 19 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Gdzie dostałeś za 159zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzemowiec Napisano 21 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 zakupu dokonalem w sklepie rowerowym "Żuchliński" w Gdyni , a wlasciwie juz na granicy Gdynia/Rumia. Tu link do sklepu : www.zuchlinski.com.pl pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juzwa Napisano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Hm, tak zacząłem zaglądać w sprawie kasku tu i ówdzie i coś chyba wybór się przechyla ku owemu Giro Indicator. Wygląd ok, cena do przełknięcia, dostępny prawie za miedzą. Jak dla mnie - nooba zwykle w mieście, czasem na wiosze a ogólnie na płaskim terenie - będzie dobre ogólnie? Tzn. z założenia bo w praktyce cały czas się boję, że strach będzie to założyć, ale jak już wydam forsę, to nie będzie wyjścia:D Pozostanie tylko zacisnąć zęby i jechać. Pewno to kwestia przyzwyczajenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitzer Napisano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Mam od niedawna indicatora z tego sklepu i jestem zadowolony. Moglby byc troche glebszy (mam jajowata czache ) ale jest ok. Gdyby nie daszek, zapomnialbym ze mam go na glowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gary Napisano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 http://www.velo.com.pl/php/produkty.php?m=9&k=37 od koloru do wyboru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juzwa Napisano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Pierwsze skojarzenie: nocnik. Ja w każdym razie jestem raczej przekonany do tego Giro i jeśli łeb się nie okaże zbyt kwadratowy to przypasuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gary Napisano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 nie chodzi mi o ten nocnik (Styx) tylko o wszystkie modele met-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 30 Grudnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 Mam pytanie. Kaski do MTB i szosowe różnią się tylko i wyłącznie tym, że w do pierwszych mozna przymocować daszek a do drugich nie? Czy jest jeszcze jakaś istotna różnica. Oprócz wygladu, kształtu spoin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolverine Napisano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Podłącze się do tematu: czy ktoś z was może mi coś powiedzieć o kasku Met Testagrossa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommyride Napisano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 O tym Testagrossa się nie wypowiem, bo nawet go nie miałem w rekach. Polecam - podobnie jak wiele osób - Giro Indicator. Giro to świetna firma od kasków. Dwa tygodnie kupiłem kask na narty - też Giro - i również jestem ogromnie zadowolony. Teraz jak są mrozy zakładam go też na rower bo jest mega wygodny. Jak dla mnie - tylko Giro. Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolverine Napisano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Może nie zauważyłeś, ale Giro indicator ma do 61cm, a Met testagrossa od 61cm A ja potrzebuję duży kask... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juzwa Napisano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Szfak, to jest problem... namierzałem Giro Indicatora, ale wykonawszy pomiar stwierdziłem, że mam baniak akurat na styk do tych 60cm... czyli pewno nie przypasuje. Więc może ten Met w/w.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeZ Napisano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Miałem Giro Indicator i polecam, ale zauważ, że po bokach już nie zachodzi ta błyszcząca skorupa. I właśnie tam mi sie rozwalił kask na samym steropianie jak sie wywaliłem (i to tak nisko, że centymetr i bym tu nie pisał). Teraz mam Giro Enclinar (220zł), fajny kask Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.