kusak Napisano 1 Lipca 2007 Napisano 1 Lipca 2007 witam, ostatnio poszła mi dętka więc odpiąłem, wyjąłem koło, zrobiłem co trzeba, wkładam koło, chcę zapiąć i nagle coś w zacisku strzeliło, a następnie dopięło. Teraz zamyka się dość luźno i koło co prawda trzyma się ale boję się, że przy jakiejś jeździe w terenie coś pójdzie i koło mi zwyczajnie odpadnie. Aktualnie, kiedy rower stoi i ruszę kołem w lewo-prawo odczuwam luz i i na piaście (stx rc) pojawia się mała szczelina ok. 0,5-1 mm gdzie ona jest pokazane na fotce: (tutaj pokazana jest przednia piasta, problem jest z tyłem) To kwestia zbyt słabego zapięcia czy może problem z ośką piasty? edit: zauważyłem też, że gwint jest trochę zjechany na zacisku
uchmanek Napisano 2 Lipca 2007 Napisano 2 Lipca 2007 "strzeliło, a następnie dopięło" Co to znaczy? Mozesz tez sprobowac docisnac ta uszczelke paluchami.
nastySX Napisano 6 Lipca 2007 Napisano 6 Lipca 2007 sprawdź szpilką wewnątrz czy nie wyczówasz jakiejś szczeliny, możliwe że pękła..
radomir82 Napisano 6 Lipca 2007 Napisano 6 Lipca 2007 Zdejmij koło, wyciągnij zacisk i złap za oś i próbuj ruszać nią na boki, jeżeli wyczujesz luz to musisz go zlikwidować, możliwe także że pękła Ci oś.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.