Skocz do zawartości

[Puszcza Bydgoska] brak wszelkich informacji

tokis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zajrzałem tu z mazowieckiego kącika, jako że mam rodzinę w Bydgoszczy i często bywam w okolicach Jeziora Jezuickiego. Puszcza Bydgoska to piękne puste lasy, a zero bikerów! Próbowałem znaleźc jakąś mapę, gdzie tam! W zadnym polskim atlasie rowerowym ani w przewodniku nie ma ani słowa o tych terenach. Natrafiłem tam na jeden niebieski szlak rowerowy, jedn pieszy żólty i czarny i na stary poligon gdzie starszą śmiercią.

Może ktoś z bydgoskich rowerzystów wie gdzie można zdobyć jakieś info o tych terenach?

Rzadko tam jezdze. Co do tras, wymieniona przez ciebie czarna to prawdziwe gory i ostra jazda zaliczylem tam otb :P

Co do rowerzystow wielu bywalo na trasie do Piecek, ale ostatnio Jezioro Jezuickie zostalo skażone bakteriami coli wiec to chyba powod calego problemu. O trasie do piecek mowie o dordze plytowej z glinek. Jak ktos odkryje mape tego terenu to ja jestem wielce zainteresowany. Dziko tam naprawde, ogromna przyjemnosc z eksploracji :D Problemem jest tylko ogrodzenie niestety juz nie mozna jezdzic na orientacje i sicezkami dowolnie bo czesto sie koncza na ogrodzeniu wokol trasy przez Stryszek

Jest przewodnik rowerowy okolic Bydgoszczy Włodzimierza Bykowskiego "Weekend w drodze", jest tego kilka części. Dokładne mapki i opisy szlaków, które są przygotowane pod kątem rowerzystów, a nie pieszych (na pewno wszędzie można wjechać). Zdjęcia charakterystycznych obiektów, poziom trudności tras i długości. Ogólnie polecam.

Nic innego o Kuj-pom nie znalazłem.

Tokis mam taką samą sytuacje z tym, że ja w Wawie studiuje.

Faktycznie nakład wyczerpany. Poszperałem jednak troszeczkę i żeby nie być bezużytecznym znalazłem ciekawe stronki. Może komuś się przyda.

http://www.it.byd.pl/turystyka_sciezki.htm

http://www.apeiron.datum.pl/polski/week1.html

To ostatnie to tylko mapka poglądowa z Bykowskiego. Mniej więcej dokąd prowadzą traski można zobaczyć, a w środku książki są jeszcze lepsze szkice.

Fifi: Nienajgorsze mapki sa w "wojewodztwo kujawsko-pomoskie. atlas znakowanych szlaków rowerowych." wydawnictwa bik www.bik-mapy.pl jest szlak Torun-Grudziadz, Torun -Radomno. Ciekawa pozycja ale np puszczy bydgoskiej nie zawiera w ogole. Nie moge niestety zeskanowac z powodu braku skanera ;)

Ej, a znacie jakąś mapę rowerową po okolicach Torunia, Golubia Dobrzynia ?

FiFi jak chcesz to mogę Ci parę ciekawych tras w szczególnie w okolicy od Lubicza do Golubia pokazać i to takich które trudno znaleźć nawet z mapą. Teren nie jest zbyt skomplikowany do orientacji więc nawet mapy nie potrzeba.

Zazwyczaj co niedziela robię stóweczkę w tamtych okolicach więc zapraszam.

Nie wiem które rondo w Toruniu masz na myśli ale jak by się uparł to przez las pojedziesz ale nie cały czas. Pomiędzy Lubiczem a Młyńcem za bardzo nie ma lasów i tam trzeba jechać albo asfaltem albo przez pola. A od Młyńca rzeczywiście wjeżdżasz w las i jedziesz zielonym szlakiem rowerowym aż do Okonina.

Ehh. Przez las od ronda to jedynie od pętli tramwajowej na końcu Konstutucji 3-go maja. Tam jest coś co kiedyś miało byc rondem. I jest 2.5km przez las. Dalej wiaduktem nad autostradą, koło magazynu płatków, pod torami, przekroczenie 10 i pod górke do Jedwabna, skręt w prawo i w dół do Młyńca. Dalej przez Młyniec na wprost i szlakiem bezpośrednio do samego Okonina.

...dawno mnie nie było (w końcu urlop był :D)

I nawet jako kurier nie mam pojęcia o jakie rondo chodzi... :D

Bo " z Rubinkowa wyjeżdza, koło tej hurtowni stali " za dużo mi nie mówi.

W Toruniu nie mamy za dużo rond... chociaż niektóre zwą się rondo, a rondem nie są :D

Pozdrowerek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...