tokis Napisano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Witam. Zajrzałem tu z mazowieckiego kącika, jako że mam rodzinę w Bydgoszczy i często bywam w okolicach Jeziora Jezuickiego. Puszcza Bydgoska to piękne puste lasy, a zero bikerów! Próbowałem znaleźc jakąś mapę, gdzie tam! W zadnym polskim atlasie rowerowym ani w przewodniku nie ma ani słowa o tych terenach. Natrafiłem tam na jeden niebieski szlak rowerowy, jedn pieszy żólty i czarny i na stary poligon gdzie starszą śmiercią. Może ktoś z bydgoskich rowerzystów wie gdzie można zdobyć jakieś info o tych terenach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Zapytaj się snuffiego, on mieszka w Bydgoszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deith Napisano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Rzadko tam jezdze. Co do tras, wymieniona przez ciebie czarna to prawdziwe gory i ostra jazda zaliczylem tam otb Co do rowerzystow wielu bywalo na trasie do Piecek, ale ostatnio Jezioro Jezuickie zostalo skażone bakteriami coli wiec to chyba powod calego problemu. O trasie do piecek mowie o dordze plytowej z glinek. Jak ktos odkryje mape tego terenu to ja jestem wielce zainteresowany. Dziko tam naprawde, ogromna przyjemnosc z eksploracji Problemem jest tylko ogrodzenie niestety juz nie mozna jezdzic na orientacje i sicezkami dowolnie bo czesto sie koncza na ogrodzeniu wokol trasy przez Stryszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Ja mieszkam w okolicy (Brzoza) i jak jadę do lasu to zawsze na czuja. I takie wycieczki najmilej wspominam... byle tylko nie skręcać za dużo bo potem można mieć problem ze znalezieniem drogi powrotnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolumb Napisano 1 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 http://solec.pttk.pl/ Tu jest trochę informacji na temat szlaków w puszczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tokis Napisano 1 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 http://solec.pttk.pl/Tu jest trochę informacji na temat szlaków w puszczy. DZięki za stronkę. Ostatnio dowiedziałem się że Cartomedia przygotowuje mapę tur. 1:50 000 okolic Bydoszczy. Ma być ponoć na rynku w lipcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deith Napisano 1 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Tokis napisz tutaj jak sie wreszcie takie pojawia. Nareszcie bede mogl zwiedzac okoliczne lasy nie w ciemno:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PUMAG Napisano 4 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Jest przewodnik rowerowy okolic Bydgoszczy Włodzimierza Bykowskiego "Weekend w drodze", jest tego kilka części. Dokładne mapki i opisy szlaków, które są przygotowane pod kątem rowerzystów, a nie pieszych (na pewno wszędzie można wjechać). Zdjęcia charakterystycznych obiektów, poziom trudności tras i długości. Ogólnie polecam. Nic innego o Kuj-pom nie znalazłem. Tokis mam taką samą sytuacje z tym, że ja w Wawie studiuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deith Napisano 4 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 No jest a dokladnie byl. Na stronie wydawnictwa napis: "nakład wyczerpany". A szkoda :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PUMAG Napisano 4 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Faktycznie nakład wyczerpany. Poszperałem jednak troszeczkę i żeby nie być bezużytecznym znalazłem ciekawe stronki. Może komuś się przyda. http://www.it.byd.pl/turystyka_sciezki.htm http://www.apeiron.datum.pl/polski/week1.html To ostatnie to tylko mapka poglądowa z Bykowskiego. Mniej więcej dokąd prowadzą traski można zobaczyć, a w środku książki są jeszcze lepsze szkice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 5 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Ej, a znacie jakąś mapę rowerową po okolicach Torunia, Golubia Dobrzynia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deith Napisano 5 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Fifi: Nienajgorsze mapki sa w "wojewodztwo kujawsko-pomoskie. atlas znakowanych szlaków rowerowych." wydawnictwa bik www.bik-mapy.pl jest szlak Torun-Grudziadz, Torun -Radomno. Ciekawa pozycja ale np puszczy bydgoskiej nie zawiera w ogole. Nie moge niestety zeskanowac z powodu braku skanera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rszturo Napisano 12 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Ej, a znacie jakąś mapę rowerową po okolicach Torunia, Golubia Dobrzynia ? FiFi jak chcesz to mogę Ci parę ciekawych tras w szczególnie w okolicy od Lubicza do Golubia pokazać i to takich które trudno znaleźć nawet z mapą. Teren nie jest zbyt skomplikowany do orientacji więc nawet mapy nie potrzeba. Zazwyczaj co niedziela robię stóweczkę w tamtych okolicach więc zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 12 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Ej, a wiesz gdzie jest taka trasa do okonica przez las ? bo podobno na rondzie w toruniu się skręca w lewo i potem cały czas prosto przez las ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rszturo Napisano 13 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Nie wiem które rondo w Toruniu masz na myśli ale jak by się uparł to przez las pojedziesz ale nie cały czas. Pomiędzy Lubiczem a Młyńcem za bardzo nie ma lasów i tam trzeba jechać albo asfaltem albo przez pola. A od Młyńca rzeczywiście wjeżdżasz w las i jedziesz zielonym szlakiem rowerowym aż do Okonina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 13 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Chodzi mi o te rondo jak się z Rubinkowa wyjeżdza, koło tej hurtowni stali Tam podobno się w lewo na tym rondzie skręca, i podobno droga głównie przez las prowadzi. A jej dystans to podobno 45km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rszturo Napisano 13 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Nie jechałem tamtędy, ale od ronda do Młyńca nie ma lasu, a potem to rzeczywiście do samego Okonina lasem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radar Napisano 14 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 jakie rondo ? jaka hurtownia stali ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 14 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 wyjazd z rubinkowa w strone Lubicza i Łodzi, tam jest jakiś Staler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rszturo Napisano 17 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 jakie rondo ? jaka hurtownia stali ? Radar, jako kurier byś się nie przyznawał, że nie wiesz gdzie jest to rondo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 24 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Ehh. Przez las od ronda to jedynie od pętli tramwajowej na końcu Konstutucji 3-go maja. Tam jest coś co kiedyś miało byc rondem. I jest 2.5km przez las. Dalej wiaduktem nad autostradą, koło magazynu płatków, pod torami, przekroczenie 10 i pod górke do Jedwabna, skręt w prawo i w dół do Młyńca. Dalej przez Młyniec na wprost i szlakiem bezpośrednio do samego Okonina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rszturo Napisano 26 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 No, no, taka opcja to standard ale FiFi pisał o trochę innym pokonaniu tej trasy i stąd te polemiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radar Napisano 26 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 ...dawno mnie nie było (w końcu urlop był ) I nawet jako kurier nie mam pojęcia o jakie rondo chodzi... Bo " z Rubinkowa wyjeżdza, koło tej hurtowni stali " za dużo mi nie mówi. W Toruniu nie mamy za dużo rond... chociaż niektóre zwą się rondo, a rondem nie są Pozdrowerek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snuffi Napisano 26 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Wydaje mi sie ze to temat o Puszczy Bydgoskiej, a nie o Toruniu i jego rondach.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radar Napisano 26 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 będzie mnie tu Bydgoszczak pouczał ale fakt, racja, słuszne stwierdzenie MEA CULPA pozdrowerek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.