Biker5 Napisano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Zastanawiam się nad wyborem nowej kasety bo stara jest już dość zużyta. Najbardziej odpowiadała by mi kaseta sram PG-830 (8SP) 11-28 (ma fajną koncentracje wysokich przełożeń) tylko że pojawia się jeden szkopuł. Czy kasetę sram obsłuży przerzutka shimno alivio 06 z taką samą precyzją z jaką obsługiwała dotychczasową kasetę(Shimano HG30 8sp 11-32T) czy ktoś już takiej kombinacji próbował ? czy kaseta sram będzie kompatybilna z piastą która jest również firmy shimano? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Oczywiście, że tak. Ja w swoim rowerze oryginalnie miałem przerzutkę Shimano, a kasetę Sram. Wszystko działało idealnie. Piasty również pasują zarówno do kaset Shimano jak i Sram. Możesz brać bez problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriss Napisano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Ja mam przerzutkę tylną shimano XT 05 a kasetę sram (pg950) i wszystko działa jak należy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biker5 Napisano 29 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Dzięki za radę. Obawiałem się że mogły by nie pasować, ale rozwiałeś moje obawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.