mudia Napisano 28 Czerwca 2007 Napisano 28 Czerwca 2007 Szukam jak w temacie i znalazłem coś takiego: http://www.allegro.pl/item208737122__kolo_..._loz_masz_.html Co o nim powiecie? Zasadniczo cena jest taka jakiej szukałem, ale jak z jakością?
Carbon Napisano 28 Czerwca 2007 Napisano 28 Czerwca 2007 ja wiem czy to taka "okazja" jak za 360zl. to raaczej bym skladal. a do tego jakie ciezkie 1360g ! ;|
mudia Napisano 28 Czerwca 2007 Autor Napisano 28 Czerwca 2007 i jeszcze jedno pytanie. Jak ma się jakość tylnej piasty Novatec DO42SB do DARTMOOR X-FORRCE. DARTMOOR jest 34g lżejsza, ale jako, że piasta jest w centrum koła, to chyba nie robi prawie żadnej różnicy. Co innego obręcz.
Sekman Napisano 29 Czerwca 2007 Napisano 29 Czerwca 2007 Jak to nie robi wiekszej roznicy! Dobre piasty to podstawa. Im lepsza, tym dlozej na niej pojezdzisz, bedzie bardziej wytrzymala. Pamietaj o łozyskach ktore sie moga wyrobic szybko... Uszczelki beda slabej jakosci, wejdzie brod i powstana luzy
mudia Napisano 29 Czerwca 2007 Autor Napisano 29 Czerwca 2007 Jak to nie robi wiekszej roznicy! Dobre piasty to podstawa. Im lepsza, tym dlozej na niej pojezdzisz, bedzie bardziej wytrzymala. Pamietaj o łozyskach ktore sie moga wyrobic szybko... Uszczelki beda slabej jakosci, wejdzie brod i powstana luzy Ja właśnie o JAKOŚĆ się pytam: Jak ma się jakość tylnej piasty Novatec DO42SB do DARTMOOR X-FORRCE Pisząc, że nie robi różnicy miałem na myśli 34gramy różnicy w wadze obu piast i ... hmmm jak to ująć "wagę rotacyjną koła", czyli jako, ze piasta jest w środku koła a nie na jego obwodzie, to te dodatkowe 34g nie spowolnią koła oraz nie wymuszą większej siły wkładanej w zakręcenie kołem (tak jest gdy mamy ciężkie felgi lub opony).
łysol69 Napisano 30 Czerwca 2007 Napisano 30 Czerwca 2007 Pogadaj z bodźkiem, coś tam wymyśli pewnie. Ma też koła na maszynówkach (widzę, że o takie Ci chodzi, więc nie będzie problemu). http://allegro.pl/item209876431_super_kola...17_formula.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.