Skocz do zawartości

[koło] koło tylne pod tarczówkę avid bb5

mudia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

i jeszcze jedno pytanie. Jak ma się jakość tylnej piasty Novatec DO42SB do DARTMOOR X-FORRCE. DARTMOOR jest 34g lżejsza, ale jako, że piasta jest w centrum koła, to chyba nie robi prawie żadnej różnicy. Co innego obręcz.

Napisano

Jak to nie robi wiekszej roznicy! Dobre piasty to podstawa. Im lepsza, tym dlozej na niej pojezdzisz, bedzie bardziej wytrzymala. Pamietaj o łozyskach ktore sie moga wyrobic szybko... Uszczelki beda slabej jakosci, wejdzie brod i powstana luzy

Napisano
Jak to nie robi wiekszej roznicy! Dobre piasty to podstawa. Im lepsza, tym dlozej na niej pojezdzisz, bedzie bardziej wytrzymala. Pamietaj o łozyskach ktore sie moga wyrobic szybko... Uszczelki beda slabej jakosci, wejdzie brod i powstana luzy

Ja właśnie o JAKOŚĆ się pytam:

Jak ma się jakość tylnej piasty Novatec DO42SB do DARTMOOR X-FORRCE

Pisząc, że nie robi różnicy miałem na myśli 34gramy różnicy w wadze obu piast i ... hmmm jak to ująć "wagę rotacyjną koła", czyli jako, ze piasta jest w środku koła a nie na jego obwodzie, to te dodatkowe 34g nie spowolnią koła oraz nie wymuszą większej siły wkładanej w zakręcenie kołem (tak jest gdy mamy ciężkie felgi lub opony).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...