Skocz do zawartości

[pulsometr] nie łapie sygnału

Kamixc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Otóż, mam taki problem z pulsometrem sigma pc-9. Pulsometr od jakiegos czasu łapie sygnał coraz gorzej... Wymieniłem baterie w opasce, sprawa troche sie polepszyła. Jestem pewien, ze z opaska jest wszystko wporzadeczku bo jezdzac ze znajomym jego polar łapie mnie z odległosci półtora metra, kiedy moja sigma ma problemy z odległoscią 30-40 cm... :)

Czy moze to być wina baterii w pulsometrze ? Jesli tak czy moge to oddać do zegarmistrza ? Czy po ewentualnej naprawie gwarancja mi nie przepadnie ?

W ostatecznosci wysłałbym to na gwarancje gdzies na koniec polski, ale nie chce mi sie miesiaca czekać aż mi go przysla z powrotem.

Napisano

Ja miałem podobny przypadek. Po jakimś czasie w ogóle zaczął gasnąć wyświetlacz, wszystko było spowodowane zużytą baterią.

• 10 miesięcy temu...
Napisano

Mam podobny problem, co autor tematu z moja PC15. Wymieniłem baterie w pasku i w pulsometrze (później się okazało, że są dobre wciąż) i dalej gubi sygnał lub zawiesza się po naciśnięciu start i nie zmienia po tym tętna, by po chwili zgubić sygnał i wyświetlić 0. Miał ktoś może coś podobnego?

Napisano

Ja mam ONYX Fit i po zmianie baterii w zegarku zaczal wreszcie dzialac. Wysweitlacz nie gasnie, nie gubi sygnalu itd Jezeli wymiana baterii w obu czesciach (zegarek + opaska) nie pomaga to tylko gwarancj zostaje.

Napisano
Mam podobny problem, co autor tematu z moja PC15. Wymieniłem baterie w pasku i w pulsometrze (później się okazało, że są dobre wciąż) i dalej gubi sygnał lub zawiesza się po naciśnięciu start i nie zmienia po tym tętna, by po chwili zgubić sygnał i wyświetlić 0. Miał ktoś może coś podobnego?

Miałem to samo, tyle, ze w moim Fitwatchu. Wymiana baterii nic nie dała, więc odesłałem na gwarancje. Po 5 dniach dostałem nowy pulsometr :)

Napisano

Już jestem prawie pewien, że to wina opaski. Wymieniłem się z kolegą pulsometrami i mój u niego działał, a jego u mnie nie. Gdzieś w Polszcze można nabyć opaskę samą? Albo ktoś wie jak sie do niej do środka dobrać, żeby nie rozchropowacić od zewnątrz powierzchni, żeby potem nie drażniła?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...