Oktanek Napisano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 witam!! mam obecnie suport dlugosci 122.5 mm w kazdym badz razie tyle mi wyszlo z miary:P i zamierzam zmienic korbe na shimano alivio.... czy koniecznie musze wymienic suport?? czy zostawic w spokoju?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black rider Napisano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 Cóż, jasne że nie, przeciez sie nie obrazi że korba jest nowa a on nie. Chyba, że już sie zajeżdżony to możesz go wymienić, ale tak to technicznie nie masz powodu do wymiany. Tylko pamiętaj sprawdzić czy nowa korba będzie pasowała to starego suportu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 suport dedykowany do korby alivio to o ile pamiętam ma ośkę 113 mm :030: jak założysz na stary to po pierwsze będziesz miał złą linię łańcucha po, drugie jak olejesz linie łańcucha, to przednia przerzutka ci może nie obejmować blatu :034: i raczej tak będzie BTW na stronie shimano był taki PDF z tabelą kompatybilności jakoś nie mogę teraz znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oktanek Napisano 30 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 tak wogole w ogóle bylem w serwisie i jakis "madry" pan powiedzial ze sie nie da zamontowac korby alivio mimo ze wymienie suport.. bo mam przerzutke z przodu montowana do osi suportu i powiedzial ze w zadnym wypadku nie podejdzie......osobiscie uwazam ze glupoty plecie....moze sie myle??? co sadzicie o suporcie accenta http://velo.com.pl/php/produkty.php?m=1&am...;p=%&id=192 chce to zrobic w rowerowym u mnie na osiedlu zeby w razie reklamacji nie trzeba bylo gdzies tam jezdzic...a takie wklady maja czy jezeli wezme ten wklad suportu 113 mm to nie bedzie przeszkadzala ta przerzutka mocowana do osi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 To zależy jaki model korby Alivio. Ja w zeszłym roku kupowałem Alivio 48T i dedykowany suport, był o ile mnie pamięć nie myli, do niej był 121mm, niestety okazał sie za długi i musiałem zmienić na 118. Najlepiej w sklepie spytać jaka długość suportu jest dedykowana do danej korby albo sprawdzić gdzieś w jakiejś tabeli, jak pisze Amoniak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oktanek Napisano 30 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 korbe kupiłem taka http://aukcja.interia.pl/show_item.php?item=208258532 a tak wogole co sadzicie o korbie alivio?? wyglad fajny tylko jak z trwaloscia?? mam nadzieje ze nie najgorzej.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathar Napisano 1 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Oktanek też się na taką bardzo nastawiałem. W kolorze srebrnym, żeby mi pasowała do całości. Niestety padło na korbę LX Słyszałem, że ta korba jakościowo jest całkiem niezła. Bardzo fajnie wygląda. Ogólnie chyba dobry zakup. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 1 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Miałem taką Alivio (tylko blat zmieniłem na 44T) i byłem bardzo zadowolony. Tarcze po 7600 km były w bardzo dobrym stanie (no ale jeżdżę na tych 3 łańcuchach). W miarę sztywna, chociaż przy sprintach na stojąco wyginała się trochę. Za taką cenę świetna korba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cybula Napisano 1 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Ja zrobilem co prawda na niej tylko 1200km dopiero, wiec duzo powiedziec nie moge. Niestety lekko sie wygina, jak na duzych przelozeniach staje na pedaly przy sprintach. Slychac jak lancuch ociera od przerzutke przednia, ale jakos specjalnie mi to nie przeszkadza . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.