Skocz do zawartości

[filmy o rowerach] Kompendium wiedzy

Miki rowerowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Ostatnio przeglądałem forum "Tricki i filmy" i nie zauważyłem tu tematu opisującego filmy rowerowe, które nakręcone zostały przez wytwórnie takie jak np. "The Collective". Chodzi mi tu np. o takie produkcje jak "ROAM", "KRANKED" "DRIFT III" itp. W tym temacie możecie także umieszczać filmy takie jak np. "Magic of Freeride", czyli niepełnometrażowe filmy nakręcone w sposób profesjonalny. Mam nadzieję, że zrozumieliście o co mi chodzi.

Opis konkretnego filmu powinien wyglądać w ten sposób:

"Wytwórnia:....

Tytuł filmu:....

Gdzie można kupić/obejrzeć film:....

Opis filmu: (o czym opowiada, czy warto wg Ciebie obejrzeć itp. - przyp. autora)"

Wydaje mi się, że ten temat pomoże nam opanować informacje o filmach pełnometrażowych, z których my, rowerzyści powinniśmy być dumni (ale mi zdanie wyszło:). Jeśli to możliwe, prosiłbym o przyklejenie tego tematu. Jeśli ktoś mnie ubiegł, i założył już temat o tego typu filmach to przepraszam.

Jeszcze jedno- zrobiłem błąd w temacie, ma być"Kompendium..." Jak to poprawić?

napisz dokładnie o co ci chodzi?

chcesz sciagnac te pełnometrazowe filmy czy tylko sobie liste zrobic?

jak sciagnac to jest takie forum torrentami z setkami filmów pełnometrazowych wszelkich dyscyplin extremalnych w tym oczywiscie mtb no ale adres zostawie sobie.

a jesli chcesz kupic to np. na gofox.pl

stron takich jest sporo i nawet nie trzeba sie zabardzo wysilac aby je znalezc ale widze ze kolega strasznie leniwy co objawia sie juz nie pierwszy raz.

pozdrawiam i zycze wiecej samozaparcia w poszukiwaniu informacji wszelkiej "maści"

Wydawało mi się, że to forum ma pomagać w znajdywaniu informacji. Fajnie by było, gdyby w temacie o filmach na "największym w polsce forum rowerowym" można było znaleźć gotowe linki do stron głównych o tego typu produkcjach. Wiadomo, że każdy może szukać sam, ale takie forum chyba jest od tego, by móc znaleźć informacje szybko. wiem, że takich filmów nie jest zbyt wiele, więc po kilkunastu postach temat można by zamknąć.

A nowi użytkownicy nie dość, że dowiedzieli by się o tym, że takie filmy istnieją, mieli by też gotowe linki do nich (chodzi mi o strony z informacjami, zwiastunami czy filmami, jak w przypadku "magic of freeride".

Nie chodzi o moje lenistwo, tylko o ułatwianie życia nowym i starym użytkownikom

I jeszcze jedno: skąd nowicjusz może wiedzieć, jakie są tytuły filmów o rowerach? Później wiadomo - google i mamy infoo, ale trzeba wiedzieć czego szukać.

Wśród filmów o rowerach jak dla mnie wybija się cała sieria Earthed :) . ExtremeBits.org na tej stronie możesz znaleźć dużo torrentów o wszystkich sportach ekstremalnych . Przypominam że torrenty są nielegalne :) Do każdego filmu zazwyczaj masz opis .

Chyba nie spodziewasz sie ze na "najwiekszym forum rowerowym w Polsce" znajdziesz linki do nielegalnych torrentow, czy tak jak pisales linki ze stronkami na ktorych te filmy mozna nielegalnie i piracko sciagnac na twardziela...

Czlowieku, przeciez to oficjalne forum, takich info szukaj na forach do tego przeznaczonych.. Nazw podawal nie bede, bo i tak zostaly by usuniete, co rozumiem :)

Masz w temacie tytuly, poszukaj sobie w googlach i na innychszukajkach.

Od siebie dorzuce jeszcze New World Disorder ;)

Wśród filmów o rowerach jak dla mnie wybija się cała sieria Earthed :) . ExtremeBits.org na tej stronie możesz znaleźć dużo torrentów o wszystkich sportach ekstremalnych . Przypominam że torrenty są nielegalne :P Do każdego filmu zazwyczaj masz opis .

torrenty same w sobie sa legalne... zawartosc torrenta juz niekoniecznie musi byc, ale jezeli msz oryginal na kompie mozesz sciagnac 'pirata'. Chyba ze program nie ma zawartej w sobie licencji (tak jak w przypadku filmow amatorskich) oraz nie ma wzmianki o sciaganiu/kopiowaniu , lub jest darmowy lub przeznaczony do uzytkupublicznego (freeware, shareware, gpl)

Żle mnie zrozumieliście :P. Jeśli chodzi o filmy nagrane przez profesjonalne wytwórnie, które z zasady są płatne, to chodzi mi tylko o tytuły i ewentualnie strony z nimi związane. O podanie linków do ściągania/obejrzenia proszę w przypadku filmów, które są profesjonalnie zmontowane oraz bezpłatne (np. "Magic of Freeride") Innych tego typu bezpłatnych filmów nie znam, a "Magic..." tak mi się spodobał, że zastanawiam się czy nie ma innych tego typu produkcji.

• 1 miesiąc temu...

O legalnosc sciagania na wlasny uzytek nie sie co martwic, gdyz wg. interepretacji wiekszosci prawnikow istnieje cos takiego jak "dozwolony uzytek prywatny". Przeczytalem o tym w ktorejs gazecie o tematyce komputwerowej. A z profesjonalnych filmow polecam wszystkie red bull rampage.

Jeżeli tak to jedziemy dalej:

Sevenvision - http://www.thecutriders.com/

Krankedy - http://www.radical-films.com/

NWD - http://www.nwdfilms.com/

Top Crew i Top Soil - http://www.aptosproductions.com/

Anti Gravity - http://www.reflexfilms.com/

Jeszcze jest tego trochę, ale nie mogę znaleźć stron. Jak znajdę to dorzucę.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...