sabotagedsc Napisano 27 Czerwca 2007 Napisano 27 Czerwca 2007 Witam! Posiadam oponki continental leader ust. Ostatnio miałem za mało powietrza i dobiłem a raczej rozciąłem opone na kamieniu;/ właściwie zrobily się 2 dzuirki jak ze szpilki i powietrze schodziło ok 6 godzin. Postanowiłem to załatać, wziąłem normalne łatki rowerowe ale sie jakoś nie trzymaja opony, to skleiłem butaprenem jak się okazało dziurek było....11 ;/ w większości takich , że bąbelek powietrza uciekał po ok 3 sekundach , testowane w beczce z wodą ;]. napompowałem zostawiłem na noc , rano patrze a połowa powietrza uciekła i mnie chyba coś trafi zaraz. Macie jakieś sposoby do zaklejenia takich opon ?? płyny uszczelniajace odpadaja bo nie mam kasy na takie ustrojstwo, przynajmniej teraz , wiec pytam o domowe sposoby. A na marginesie co sądzicie o tych oponach i w jaki sposób można napompować takie opony przy pomocy pompki rowerowej?? Bo ja mam problem przy użyciu kompresora ;/
jurasek Napisano 27 Czerwca 2007 Napisano 27 Czerwca 2007 stary mechanik mi opowiadał że kierowcy w czasach stalinizmu ratowali się serwatką wpompowywaną w dętkę tylko potem przy spuszczaniu powietrza maskę pgaz trzeba było używać
Przeor Napisano 27 Czerwca 2007 Napisano 27 Czerwca 2007 Proszę bardzo sposób pierwszy z brzegu z tym, że był stosowany nie przy dziurkach a przy "rzadkiej" gumie ale można przećwiczyć i w tym wypadku, nic nie kosztuje. Wlewamy kwaśne mleko i gotowe. Oczywiście trzeba z tym trochę pojeździć żeby się zakleiło. Jest to sposób na stare dętki przy Ukrainie ale jeżeli chcesz to możesz spróbować. Jurasek mnie wyprzedził
sabotagedsc Napisano 2 Lipca 2007 Autor Napisano 2 Lipca 2007 eh następnego dnia mialem 5 nowych otworków to się zdenerwowałem i kupiłem JOE'S super sealant, wlałem do oponki napompowałem i....cisza nic nie ucieka, zakleiło nawet 3 mm rozcięcie opony !! super sprawa, jak teraz przebije tą opone to sie naprawde zdenerwuje
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.