Martinii Napisano 9 Lipca 2007 Napisano 9 Lipca 2007 Pewnie tak zrobie, choc chcialem moj rower tez sie jakos prezentowal - teraz przypomina choinke, bo wszystko innego koloru. Poza tym SD5 + klamki SD7 = 186zl, a komplet SD7 z klamkami = 195zl... Zapewne wiec padnie na pelen komplet SD7.
Lukas_Mako Napisano 9 Lipca 2007 Napisano 9 Lipca 2007 weź sd7 +fr5 aż tak potrzebne CI są klamki z pod znaku 7emki??
tinker Napisano 9 Lipca 2007 Napisano 9 Lipca 2007 bardzo chętnie przeczytałem wasze "ciekawe" opinie o klamkach avida, gdyż mnie czeka kupno nowych do v-ek sd7 wybieram sd7 - zdecyduję się chyba na dodatkowy koszt 30zł (trzeba będzie kupować pół chleba zamiast całego przez miesiąc) i dodatkowo dociążę rower o całe 20g (muszę popracować na kondycją, bo nie wiem czy sobie poradzę z dodatkowym obciążeniem) hehe pozdrawiam tinker
Maxer Napisano 10 Grudnia 2007 Napisano 10 Grudnia 2007 Użyłem szukajki (raz się udało ) i znalazłem ten temat. Stoję przed wyborem klamek fr5 (nowa za- 33 zł) i sd7 ( używana parę dni- 30 zł), jak widać zdania są podzielone i nie wiem do końca, która wybrać. Dodam że chce ją do hamulców avid BB5 na tył. Waga nie gra roli- jak dla mnie. co lepsze do bb5- fr5 czy sd7 ?
Radeck Napisano 10 Grudnia 2007 Napisano 10 Grudnia 2007 Jak nie gra roli wagę to oczywiście SD7, ma tą śmieszną regulację
Maxer Napisano 10 Grudnia 2007 Napisano 10 Grudnia 2007 Hmmm... Jaka jest różnica miedzy klmka sd 7 na 07 a 06r, oprócz wyglądu? o taki model mi chodzi- http://www.cyklomaniak.pl/news/uploads/200...-27-avid2sm.jpg Aha ! klamka jest na lewą stronę ( a w tedy nie było jeszcze tej opcji z klamką " dwu stronną") czy to będzie jakoś przeszkadzać w jeździe, komplikować (ocierać czy coś) z manetkami alivio ?) Proszę o szybką odpowiedź.
IWANEQ11 Napisano 19 Października 2008 Napisano 19 Października 2008 SD-7 ma regulowaną długość ciągnięcia linki. Czy to znaczy, że będzie się dało dopasować te klamki do hamulców szczękowych szosowych (dual pivot). Niby w szczękowych i canti jest inna długość ciągniętej linki, lecz skoro tutaj jest ta regulacja to da rade by te klamki z nimi grały? Jeżeli nie to jakie klamki dadzą rade, oprócz tych shimano http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=...skid=1&l=pl
premier2 Napisano 14 Maja 2009 Napisano 14 Maja 2009 Muszę zakupić jakieś klamki pod v-ki, w grę chodzi zakup przez net i mam kilka typów: 1. Avid SD7 - z wysyłką ok 97zł 2. Avid FR5 - ok 60zł 3. XT BL-M740 - ok 97zł Skłaniam się do opcji 2, chociaż XT trochę kusi, miałbym komplet z manetkami. Jakieś za a nawet przeciw moim typom?
Mod Team Pixon Napisano 14 Maja 2009 Mod Team Napisano 14 Maja 2009 Zdecydowanie 2. Najtańsze, najlżejsze, najlepsze. FR-5 to to samo co SD-7 tyle, że bez regulacji modulacji która jest tak naprawdę nie potrzebna. Owszem mając SD-7 w rowerze możesz czuć się lepiej, ale mając 30 zł w portfelu możesz czuć się jeszcze lepiej. Co do klamek Shimano nie mam zdania bo nie używałem.
Jergus Napisano 15 Maja 2009 Napisano 15 Maja 2009 Zdecydowanie 2. Najtańsze, najlżejsze, najlepsze. FR-5 to to samo co SD-7 tyle, że bez regulacji modulacji która jest tak naprawdę nie potrzebna. . NIe zgadzam sie z Twoja opinią. Jeszcze pare laet temu roznily sie one tylko czerwonym pokretlem sila-modulacja ktory wedlug wielu jest niepotrzeby lecz ja po kilku letnim używaniu na różnych obręczach (takze ceramicznych) i z roznymi klockami w roznych warunkach uwazam ze POKRETLO BARDZO SIE PRZYDAJE aby dopasowac dzialanie do wlasnych preferencji ! Każdy zestaw hamulce-klocek-obrecz ma inna sile i modulacje która nie zawsze odpawiada bikerowi. Poza tym, obecne FR5 sa duuzo gorzej wykonane niz SD 7, po prostu kolor, wykonanie szczegolow i precyzja dzialania to juz nie to samo.
Timon92 Napisano 15 Maja 2009 Napisano 15 Maja 2009 W sklepach stacjonarnych wersja OEM FR5 kosztuje 40zł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.