frondziak Napisano 27 Czerwca 2007 Napisano 27 Czerwca 2007 Zastanawiam się nad kupnem klamek Avida, wybór między tymi dwoma jak w temacie. W opisie jaki znalazłem jest info, że FR-5 posiada konstrukcje Flat Rate Pull czyli stałe, równomierne ciągnięcie linki. Niestety nic takiego nieznalazłem jeśli chodzi o SD-7. Czy FR jest więc lepszy pod tym względem od SD ?
pudeleQ Napisano 27 Czerwca 2007 Napisano 27 Czerwca 2007 SD-7 ma regulowaną długość ciągnięcia linki.
bilskij Napisano 27 Czerwca 2007 Napisano 27 Czerwca 2007 Bierz fr-5. W sd7 jest zbedny bajer regulacji naciagu linki, czyli sily hamowania. Fr-5 tansze, lzejsze i lepsze Pozdro!
thomash Napisano 27 Czerwca 2007 Napisano 27 Czerwca 2007 SD-7 mają dodatkową regulację, ale w praktyce wygląda to tak, że raz się ustawi i później przez reszte czasu nie rusza się tej regulacji. Jeszcze kwestia tego ile za nie musisz zapłacić, ja kupiłem nowe sd7 w cenie fr5.
frondziak Napisano 27 Czerwca 2007 Autor Napisano 27 Czerwca 2007 A możecie powiedzieć co daje taka regulacja, i czy warto dopłacać do niej powiedzmy 30 zeta (za komplet)
Fifi Napisano 27 Czerwca 2007 Napisano 27 Czerwca 2007 Bierz FR 5, są tańsze i lżejsze, jeżeli zależy Ci na masie. Nie jestem specem, ale chyba chodzi o to, jak mocno ma hamować hamulec (mogę się mylić) więc proszę o wyrozumiałość.
thomash Napisano 27 Czerwca 2007 Napisano 27 Czerwca 2007 Tym pokrętłem można szybko ustawić sobie czy chcemy mieć miękko czy twardo klamke. Według mnie 30zł nie warto dopłacać, może 10-15zl max, jeżeli komuś zależy żeby mieć taki bajer.
tenjin Napisano 27 Czerwca 2007 Napisano 27 Czerwca 2007 ja mam klamki sd7 i tam jest taka śrubka dzięki której można ustawić sobie : -lekko naciskam i odrazu jest żyleta hamowanie - fajny bajer jak kogoś już bolą ręce po długim hamowaniu -albo zaleznie od tego ile naciśniesz wzrasta siła hamowania kręcac srubką mozna ustawić prace hamulca pomiędzy tymi biegunami ale jak ktoś wcześniej powiedział to po kilku dniach wstępnej zajawki przestałem sie tym bawić
uchmanek Napisano 27 Czerwca 2007 Napisano 27 Czerwca 2007 Ta regulacja przydaje sie jeszcze w sytuacji mocnaj centry. Zeby hamulce nie ocieraly trzeba wtedy popuscic linke, co powoduje ze klamka wchodzi glebiej. Wtedy mozna zwiekszyc "wybieralnosc" linki przez klamke i skasowac ten efekt.
frondziak Napisano 27 Czerwca 2007 Autor Napisano 27 Czerwca 2007 Okej, dzięki za dotychczasowe info. Czytając recenzje w dziale testów o FR wszyscy mowili o bardzo dużej sile hamowania, jeden albo dwóch kolesiów zaliczyło nawet OTB, czy w związku z taką dobrą skutecznością Avidów, nie warto jednak kupić SD i po prostu sobie wyregulować, żeby wszystko grało ? Po prostu chciałbym świadomie i ze 100% przekonaniem kupić klamki, biorąc pod uwage wszelkie za i przeciw.
Xsystoff Napisano 27 Czerwca 2007 Napisano 27 Czerwca 2007 Okej, dzięki za dotychczasowe info. Czytając recenzje w dziale testów o FR wszyscy mowili o bardzo dużej sile hamowania, jeden albo dwóch kolesiów zaliczyło nawet OTB, czy w związku z taką dobrą skutecznością Avidów, nie warto jednak kupić SD i po prostu sobie wyregulować, żeby wszystko grało ? Jak ktos zaliczyl OTB przy hamowaniu, to znaczy, ze technika kuleje. W kazdym razie to nie jest wina hamulcow. Im mocniejszy hamulec tym lepiej, jednak czesto niewprawni rowerzysci uwazaja na odwrot
verul Napisano 27 Czerwca 2007 Napisano 27 Czerwca 2007 Nie wiem jak mozna OTB zaliczyc podczas hamowania. Jedyna mozliwosc jaka mi przychodzi do glowy to stanc na pedalach, wychylic sie do przodu i zahamowac przednim hamulcem. Ale to skrajny debilizm. Bo jak sie normalnie siedzi w siodelku i trzyma kiere to nie ma opcji zeby OTB zrobic. Mam FR5 i jestem z ich pracy zadowolony. SD7 na pewno bym nie kupil, bo sa za ciezkie. Prawdopodobnie gdyby FR5 byly troche drozsze od SD7 i tak wybralbym FR5 ale ja patrze na mase.
KuLa2030 Napisano 27 Czerwca 2007 Napisano 27 Czerwca 2007 Wiec frondziak nie zastanawiaj się i bierz FR-5 , chyba że zależy Ci na ,,pierdółce"... FR-5 są tańsze i lżejsze , a poza tym dotykałem(wiem łał ) i ich praca jest naprawde bez zarzutu Ja już wiem jakie klamki kupie...
Xsystoff Napisano 27 Czerwca 2007 Napisano 27 Czerwca 2007 Nie wiem jak mozna OTB zaliczyc podczas hamowania. Kup dobra przednia opone, wyreguluj "na grosza" hamulec i wcisnij klamke do oporu. U siebie na klockach z przebiegiem 8 tys km na lisciach moge hamowac z tylnim kolem w gorze. Fr5 bardzo przyjemnie leza w dloniach, ale jesli chodzi o luz to jest jak w deore, czyli kiepsko. Albo ja mam za duze oczekiwania
Pulse Napisano 28 Czerwca 2007 Napisano 28 Czerwca 2007 sd7 katalogowo - 180g, fr-5 katalogowo 155g, realnie sd7 178g, fr-5 151g Jak jestes maniakiem lekkosci to wybor jest oczywisty, ja mam sd7 i jestem zadowolony, chociaz z dodatkowej regulacji duzo nie korzystam.
tenjin Napisano 28 Czerwca 2007 Napisano 28 Czerwca 2007 ja mam krossa a2 , który waży w podstawowej prawie 14 więc jedmu to nawet kilo różnicy nie zrobi a czy ktoś dojechał już sd7 albo 5 ?? ciekawi mnie ile wytrzymuja ,póki co miałem kontakt z klamkomanetkami acera i alivio i obie były dupiane i szybko łapały luz
rymo Napisano 28 Czerwca 2007 Napisano 28 Czerwca 2007 Btw...wszyscy tak psioczycie na srubke regulacyjna. Ciekaw jestem kto z was codziennie dotyka srub regulacyjnych przy przerzutkach. Tez zbedny bajer? Raz ustawiasz..i smigasz az jest potrzeba zmiany ustawienia.
Blue Napisano 28 Czerwca 2007 Napisano 28 Czerwca 2007 Ja mam sd-7 ale jako, że mam dosc wiotka rame, troszke odczuwalna wiotkosc na zakretach w amortyzatorze[jeszcze manitou] , do tego lekką centrę na obu kołach to i tak mam te srubki utawione zeby na maxa ciagnely linkę... modulacja i tak jest super... ja nie narzekam przynajmniej, tylko ze przez to szerokie ustawienie klockow mam poprosty troche suchego skoku klamki.
COOLoo Napisano 29 Czerwca 2007 Napisano 29 Czerwca 2007 A ja sie zupelnie nie zgodze z tym co piszecie na temat SD7. Bardzo dobra regulacja ktora pozwala ustawic modulacje na lubianym przez siebie lub odpowiadajacym warunkom poziomie. Na blocie np bardzo przydaje sie ustawienie klamki troche bardziej miekko zeby moc wyczuc moment tuz przed zablokowaniem kola. Ale jak ktos jezdzi rekreacyjnie albo lubi jezdzic z zablokowanym przednim kolem to mu to niepotrzebne Jest to system o podobnym dzialaniu do FCS Formuli (tez ustawia sie miekkosc klamki i szybkossc jej lapania). Reasumujac, jesli chcesz miec mozliwosc ustawiania modulacji hamulca i masz pojecie jak ja dopasowac do warunkow to bierz SD7. Pozdrawiam
Lukas_Mako Napisano 29 Czerwca 2007 Napisano 29 Czerwca 2007 ja wziąłem fr5 bo 7ki droższe +kolejna rzecz którą można popsuć
Martinii Napisano 9 Lipca 2007 Napisano 9 Lipca 2007 Czy same szczeki hamulcow SD5 i SD7 roznia sie znacznie? Wiem, ze SD7 maja klocki z wymiennymi okladzinami, ale czy cos jeszcze? Planuje zakup klamek SD7 i... do kompletu hamulce SD7 albo SD5 jesli znacznej roznicy miedzy nimi nie ma. Pozdrawiam
kusak Napisano 9 Lipca 2007 Napisano 9 Lipca 2007 fr-5 są cięższe o 10 g na 1 koło czyli komplet waży 20 g wiecej ;p
Fifi Napisano 9 Lipca 2007 Napisano 9 Lipca 2007 Sd7 mają wymienne okładziny i są lżejsze, SD5 nie mają wymiennych okładzin i są cięższe od SD7
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.