harry-peek Napisano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 3. Titus Moto Lite ... pewnie Harry się cieszy ;-) A jakze Ale chlopaki sie nie znaja, dopiero na trzecim miejscu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejv Napisano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Witam też posiadam Lapierre`ka i chociaż krótko, bo dopiero 3 tyg i niewiele na nim przejechałem bo 300 km to jak na razie złego słowa o nim poiwedzieć nie mogę. Ramka co prawda na asfalcie buja MINIMALNIE, myslę ze będzie to w granicy 5-8 mm ale pewnien nie jestem nie jest to problem bo włącza sie platforme i juz bujania nie ma, wtedy ramka się nieco usztynia ale dziury czy wieksze nierówności łyka w terenie jazda - bajka, przynajmniej jak dla mnie, przesiadłem się z jednozawiasa UNIVEGI. Rowerek aktualnie waży 14.9 kg, ale spokojnie można byloby zejść poniżej 14 kg. Jeśli ktoś szuka rowerku do ENDURO to jest to w/g mnie bardzo dobra ramka Jeśli jakieś pytania to pisać smiało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkoz Napisano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 no, nie powiem ładnie wygląda. Ja miałem smaczka na Lapierre ale ceny w PL troszke powalają. Czy to nóweczka kupiona w polsce? Jaki to model? Jakie skoki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejv Napisano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Nie, ramka to używka, w bardzo dobrym stanie skok 160 tył 130 przód z przodu powinno byc troszke więcej ale na razie mnie nie stać, a może i nie będzie takiej potrzeby, czas pokaże. Model to X-160 LTX, ale Wszystkie X-160 mają te same ramy a różnią się osprzętem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andref Napisano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 No jak dla mnie to za maly skok z przodu i za dlugi mostek. Poza tym daje rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baukan Napisano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Podaj co tam masz założonego. Dla czego taki ciężki wyszedł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejv Napisano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Nie wiem czemu taki ciężki. Uważam ze jak na taki skok to nie jest aż tak bardzo ciężki amorek to Z1 wedge z 2004r. (wazy 2300g) on troche podnosi wage damperek foxa pr23 heble HFX-9 napęd to LX/XT (XT to korba i przerzutki) gumy Smart Sam 2.0 a z tyłu SCOTT Manx 2.0 kevlar kółka nie wiem jakie piasty ale dobre na 24 szprychy, obręcze mavica UST 3.01 mostek sztyca truvativa kiera Koski gięta Pedałki m520 hehe jeszcze licznik i pulsajka same błotniki waża chyba z 0,5 kg ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baukan Napisano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Pytałem z ciekawości bo wydaje mi się, że mam w swoim rowerze dużo, sporo cięższych od Twoich komponentów (np. 66, 1kg i 800g opony 2,5 cala, 600g obręcze, cięższy o 200g damper, cięższa korba, 300g siodełko, tarcze 220mm i 200mm) a waży 15,25kg również z błotnikiem i licznikiem. Zastanawiałem sie po prostu czy ta rama nie jest w takim razie sporo cięższa od nomada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Navras Napisano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Bukan gwarantuje Ci, że Nie jest. Rozebrałem swojego Lapierra i damperem wyszło mi jakieś 3200 gram dla rozmiaru S (różnica między rozmiarami nie waha się więcej niż 100-200 gram) Z tego co wiem Nomad jest trochę cięższy: Serdecznie witam Posiadacza X-160 i cieszę się, że coraz więcej osób jeżdzi na tym ciekawym i bardzo wszechstronnym rowerze:) Zapraszam CIę do korespondencji na GG 1690931 Pozdrawiam Navras:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baukan Napisano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Sam swojego nie ważyłem ale na stronce http://weightweenies.starbike.com ktoś wstawił nomada L z DHX Air (czyli około 200 gram cięższego od rp3) z wagą 3286. Jeśli wziąć pod uwagę różnicę między rozmiarami w nomadzie (załóżmy taką jak podałeś dla LP) to wynika, że nomad w rozmiarze S jest lżejszy od X-160 od 300 do 400 gram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejv Napisano 1 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Baukan jesteś pewnien? czyli twoja 66 wazy 3300 g? z tych komponentów co napisałeś Ty to wychodzi że juz masz cięższy rowerek o jakies 3 kg... Nie wiem może waga była zepsuta ale w to wątpie... Ważyłem w ANDO w krakowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KondiKona Napisano 1 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Bukan gwarantuje Ci, że Nie jest. Rozebrałem swojego Lapierra i damperem wyszło mi jakieś 3200 gram dla rozmiaru S ... mój Yeti 575 (skok 146) także w rozmiarze S z takim samym damperem (RP23) waży ... 2,682 kg (ważone tydzień temu) . PS. Niestety mam cięższy przedni amor (Pike - 2,532 kg) Kondi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baukan Napisano 1 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Nie, mój 66 waży ~2650g ...a to 1kg to jedna z opon waży, druga wazy 800g. Chyba o to ci chodziło? Nie chcę nic udowadniać. Po prostu się zastanawiam, bo przy generalnie sporo lżejszym osprzęcie Twój LP waży niewiele mniej od mojej krowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podnietek Napisano 1 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 A mi sie ta rama wizualnie nie podoba. I faktycznie, ciężki jakiś, a nie wygląda na ciężką konfiguracje, a wręcz przeciwnie (amor, opony). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejv Napisano 2 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Nie, mój 66 waży ~2650g...a to 1kg to jedna z opon waży, druga wazy 800g. Chyba o to ci chodziło? Nie chcę nic udowadniać. Po prostu się zastanawiam, bo przy generalnie sporo lżejszym osprzęcie Twój LP waży niewiele mniej od mojej krowy. Heh może nie wiem ile co dokładnie waży i nie chce mi sie rozbierać żeby to sprawdzać może kiedyś przy jakiejś sposobności to zrobię. Z resztą to nie rowerek na maratony... A mi sie ta rama wizualnie nie podoba. I faktycznie, ciężki jakiś, a nie wygląda na ciężką konfiguracje, a wręcz przeciwnie (amor, opony). Wiesz ona Tobie się nie musi podobać ważne że ja jestem zadowolony. Wcale nie twierdze że mam jakiś super lekki i że nie ma niczego lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podnietek Napisano 3 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 To byla tylko wlasna opinia. Peace Co do wagi to naprawde nie wiem gdzie jest te 14,9 upchniete (sam mam 160/165mm, 2.35/2.3", tarcze 200/180 i wazy 14.25kg) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baukan Napisano 3 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 podnietek, Ty masz Nomada! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejv Napisano 4 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 To byla tylko wlasna opinia. Peace Spoko spoko nie gniewam sie Co do wagi to naprawde nie wiem gdzie jest te 14,9 upchniete (sam mam 160/165mm, 2.35/2.3", tarcze 200/180 i wazy 14.25kg) Heh to ja już sam nie wiem... może ta waga była coś nie teges... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podnietek Napisano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Kusi, wiec odswieze. W niedziele z Baukanem bylismy w gorach i jak podjezdzalismy (pchajac ) w dosc konkretnym terenie, naprzeciwko zjezdzal kolo na lapierre'rze i wygladalo to na x160. Przez chwile sie gapilismy na rower. Czemu? Bo zawiszenie mu nie dzialalo (kamienie 20cm+, ogolenie pralka) i tylko klekotal w dol tlumiac nogami. Zle ustawiony damper? Awaria? Nie widze innego wytlumaczenia dla ramy, nad ktora tak tutaj zwyklo sie zachwycac. Aha. Nogi juz dawno musielismy wymienic (Baukan 2x), bo sie pourywaly w stawach, za bardzo Nomady kopia... Peace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Aha. Nogi juz dawno musielismy wymienic (Baukan 2x), bo sie pourywaly w stawach, za bardzo Nomady kopia... Peace z kopaniem to rozumiem, że to także do mnie , ale z tego co widzę to 2 Nomady kopią się obecnie z Canonami - dopinguję, dopinguję Nomadom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podnietek Napisano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 A bardzo dziekuje Ale to tak jak dyskusja w tym temacie, kazdy chwali to co ma i nie da sie przekonac do niektorych rzeczy. "Mojsza racja jest bardziej racja, bo jest mojsza:D" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.