tokis Napisano 26 Czerwca 2007 Napisano 26 Czerwca 2007 gdzie takowe mozna nabyc? Widziałem u jednej Angielki,to b dobry patent. Muszę miec ciągle baczenie za kobitą która co chwila gdzieś z tyłu zostaje albo się gubi, a odwracac sie niebezp[iecznie.
Gal Napisano 27 Czerwca 2007 Napisano 27 Czerwca 2007 A po co tak udziwniac? Zwykle (mocowane na kierownice) nie wystarcz Ci do inwigilacji?
rymo Napisano 27 Czerwca 2007 Napisano 27 Czerwca 2007 Jak sie tak boisz to sobie ja przywiaz na sznurku. Jak zacznie zostawac w tyle...od razu poczujesz
zola Napisano 27 Czerwca 2007 Napisano 27 Czerwca 2007 wiedziałem, że kobiety nie należy spuszczać z oczu ale to już chyba przegięcie Może to: http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_53041060-...01__PZTA_2.html i inwigilacja forever
tobiasz Napisano 27 Czerwca 2007 Napisano 27 Czerwca 2007 tez kiedys widzialem lusterko montowane do kasku... chyba lepszy patent niz lusterko w rogu
jurasek Napisano 27 Czerwca 2007 Napisano 27 Czerwca 2007 tak tak , szczególnie jak lądujesz ryjem na masce samochodu ( z autopsji) lusterko koło oka - ryzykanci
Lukasz1306 Napisano 30 Czerwca 2007 Napisano 30 Czerwca 2007 Z resztą z lusterkiem przyczepionym do kasku, wygląda się, jakby się było z marsa!!! Opowiadam się za tradycyjnymi mocowanymi do kierownicy... Nowe mają ładne i oryginalne kształty... a nie jakieś cuda
Mentos Napisano 13 Lipca 2007 Napisano 13 Lipca 2007 A ja odświeżę temat. Widziałem coś takiego w USA, bardzo dużo ludzi po szosach z tym jeździło. Jest na elastycznym regulowanym wysięgniku więc nie jest bardziej niebezpieczne niż jakiekolwiek okulary, nie jest szklane pozatym jest odsunięte sporo w bok, więc bzdety pleciecie z tym bezpieczeństwem, zwłaszcza gdy jest oferowane w USA gdzie ludzie mają obsesje na punkcie skarżenia producentów za niebezpieczne produkty. Ogomną zaletą jest to, że na jakimś zatrzasku to sie montuje do kasku wiec można używac na wielu rowerach, łatwo można je zdemontowac wjeżdżając np. z szosy w teren, jest bardzo małe i lekkie, ale ponieważ jest niedaleko od oka widać o wieeeeele wiecej niż w lusterkach na rogach czy kierze, dodatkowo ruszając głową widać w wielu kierunkach. Lusterka jakie proponujecie, są jak dla mnie poza rowerami miejskimi przygłupim patentem - zaraz można je urwać/rozbić, szpecą rower jak sie ma np. MTB czy kolarkę, gdzie to wogóle zmieścić na kierownicy, nie są lekkie no i dopiero na takie druty można sie nadziać niebezpiecznie). Jak ktoś bez głupich uwag miałby jednak jakiś namiar to przyłączam się do autora, sam bym chętnie to kupił.
Mentos Napisano 18 Lipca 2007 Napisano 18 Lipca 2007 Jak kogoś to nadal interesuje to znalazłem artykół: http://www.koloroweru.pl/strony/tst_luster...d5500407c6f1c65 Są też wymienione wady i niestety potwierdzony brak dostępności w PL.
jurasek Napisano 18 Lipca 2007 Napisano 18 Lipca 2007 Mentos , ja jeżdżę z lusterkiem , po lesie , zimą i latem jestem fanem , a wręcz radykałem tego tematu wszystkim bym nakazał jazdę po drogach z lusterkami pod jednym warunkiem lusterko ma byc elementem roweru a nie kasku wyglebiłeś sie kiedyś aż gwiazdy zobaczyłeś ? chyba nie a zaręczam ci że taką glebę można i na chodniku w centrum miasta zaliczyć lecisz na twarz nie mogąc nic zrobić a kierunek lotu nadają ci niewidzialne siły grawitacji i ty nam proponujesz jakieś patyki wstawiać koło oczu BZDURA TOTALNA KOLEGO
Mentos Napisano 18 Lipca 2007 Napisano 18 Lipca 2007 Zjadłeś coś ostrego czy jak ? Kto komu każe ?. Wymieniam zalety, sam napisałem, że to sie wg mnie na droge nadaje, załączyłem link z jakimś opisem/testem gdzie są także wady o czym wspomnialem, nie zakładałem na dodatek tematu wiec pełen obiektywizm w tym temacie z mej strony a ty tu z bzdurami i kolegami wyjeżdżasz. A wyglebiłem ostatnio bardzo konkretnie (utrata przytomności i szpital): i nie wiem co mogło by mieć do tego "takie" elastyczne lusterko - lepiej sie nadziać wg Ciebie na takie lusterka czółki założone na kierownicy czy jak ? . Jakoś mam wrażenie, że zwykłe okulary chodź specjalne rowerowe i nie szklane są po stokroć niebezpieczniejsze co "sprawdziłem"osobiście o wielce doświadczony. Siknij sobie lepiej to Ci może ulży i zejdzie to nieokreślone "coś" bo zachowujesz sie karygodnie zwłaszcza jako admin wobec innych uczestników forum, którzy chcą o coś zapytać czy podzielic się opiniami.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.