bumbadil Napisano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Witam Jak w temacie szukam bardzo dobrej lampki przedniej do roweru. Wstępnie zdecydowałem sie na jeden z 2 w/w modeli. http://allegro.pl/item208433192_2007_bardz..._hl_el520_.html http://allegro.pl/item209499831_nowa_super..._hl_el530_.html Czy warto dołożyć te ok 30zł do 530?? Czy są lampki, które zdeklasuja te zaproponowane przeze mnie do kwoty max 200zł? Będę wdzięczny za rady i sugestie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinio Napisano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Jeśli jeszcze nie dokonałes wyboru , to polecam cateye530. Rewelacyjna lampka. Prawdziwy szperacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 a mialbys mozliwosc cykniecia foty jak ta lapka swieci w ciemnosci?? bo tez mam ja na oku, a moj m-wave jakos mnie nie zadowala;/ ale kosztuje 45..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinio Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 W sumie to może i bym miał, ale nie wiem jak będzie z jakościa tych zdjęć. Sprawa przedstawia sie nastepująco- lampke najlepiej ustawić na kierze prawie w poziomie. Środkowy snop światła pada jakieś 30-40m od roweru i ciągnie się na około 150m. Dodatkowo, na bokach tworzą się dwa okręgi , które znakomicie oświetlaja pobocze. Teraz jest tak, że gdy jakiś kierowca z naprzeciwka nie gasi długich świateł daje mu 3 sek. czasu na zmiane decycji. Po tym czasie włączam cateye 530 i nie było jeszcze takiego, co by nie zmienił świateł I takie cudo działa na zwykłych czterech paluszkach AA Lampka testowana była również podczas ulewnego deszczu. Potwierdzam, jest w 100% wodoszczelna Oczywiście dodatkowo mam jeszcze lampkę pozycyjną. Kupuj, nie pożałujesz. aha, no i znakomity włącznik- nic nie musisz naciskać, tylko leciutko przesuwasz sprężynujący element. Fajne udogodnienie i można to robić dużo szybciej niż przy standardowych przyciskach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Ja napiszę jedynie tyle: do tej 520ki sama się przymierzałam - ostatecznie kupiłam co innego, z uwagi na cenę... Mogę więc powiedzieć tylko tyle, że jest to lampka naprawdę leciutka, jak na 4 paluszki w środku i gabaryty nieco przekraczające standardową kieszonkówkę. Sama obudowa waży tyle, co nic, a przy tym sprawia wrażenie całkiem solidnej. Jeśli zdecydujesz się na 520kę - napisz koniecznie, jak ona się sprawuje, jak jest realna siła jej światła w nocy (na obu trybach); najlepiej, gdybyś relację wzbogacił fotkami. Chętnie bym się dowiedziała, czy lampka ta jest w istocie warta swojej (niemałej wszak) ceny... I przede wszystkim - jak sprawują się saneczki po większym przebiegu, czy nie mają tendencji do łapania luzów; no, i jak szybko światło zauważalnie straci na mocy. Pozdrówko żywotnie zainteresowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinio Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Wiesz Ecia, cateye 520 to na pewno też znakomita lampka, ale obawiam się, że strumień światła będzie zbyt skupiony. Tak sądzę. Nie ukrywam, że też mi sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Dla mnie ważny jest też czas świecenia (czyli wydajność lampki) - a tę 520ka ma sporo większą, niż 530ka. Dlatego tej drugiej w ogóle nie brałam pod uwagę, rozglądając się za światłem dla siebie. Pozdrówko priorytetowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 a do jakiej lampki najblizej jest hl-el530 z tego testu ( pod wzgledem swiecenia ) http://www.gearreview.com/2007_led_lights.php ??? // tak mniej wiecej potrzebuje mocnej lampki ktory nie tylko bedzie swiecic ale dobrze oswietlac mi droge;] czy bedzie cos lepszego od hl-el530 do 200zl? a lampka pozycyjna to do czego sluzy? bo nie znam sie na tym jeszcze dobrze..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinio Napisano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 cateye 530 ma zbyt mocny strumień światła ( będziesz oślepiał kierowców ) i musisz mieć dodatkowo jakąś małą diodówkę np. cos takiego, komplet na tył i przód: http://www.allegro.pl/item227825847_nowosc...ye_5_diod_.html To dość drogi zestaw, więc możesz zainwaestować w coś innego. Te małe lampki masz włączone non stop, a cateye 530 włączasz kiedy tego potrzebujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 29 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 odswiezam temat bo byc moze ktos jeszcze zakupil ktoras z tych lampek i moze napisac o nich cos wiecej, ewentulanie dodac jakies fotki pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frondziak Napisano 29 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Ten link był już na forum podawany. http://dominik.magma-net.pl/mod/ Koleś zna się na rzeczy, testuje mase lampek, moduje , sprzedaje na allegro i udziela się na forum dyskusyjnym. Dzięki temu linkowi zrobiłem własną lampke na Cree, i zapewniam was, że było warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.