Skocz do zawartości

[Piasta] XT 98r. na przod za 49zl.

Carbon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

to są świetne piasty ..tanie ,a niewymiernie dobre

ja mam model z 88 roku - i toczy sie idelanie ,bez porównania z deore z 2004

więc wnioski wyciągnij sam

Napisano

według mnie opłaca się brać taką piastę. Za te pieniądze myślę że to dobry zakup. W końcu ta piasta pochodzi ze złotego okresu dla shimano. gdybym miał teraz składać kółeczko, to pewnie sam bym taką kupił.

Napisano

z shimano to jest tak że im starsze tym lepsze :D sam mam przednią przerzutkę LX rocznik '98...

bierz tą piastę - lepszej za tą kasę nie znajdziesz

Napisano

sram 7.0 kosztuje 15zl. na allegro (nowy, przod)

wydaje mi sie ze xt bedzie bdb, przeciez jest to prawie najwyzszy model shimano i to z najlepszych lat produkcji.

nawet w sklepie rowerowym to uslyszalem :D

z piast tylnych ciekawa propozycja jest nowa sora za 39zl.

katalogowo stoi cos ponad 100zl.

http://www.allegro.pl/item210744142_kolo_2...asete_v8_9.html

to ten link: http://www.allegro.pl/item207166863_piasta..._nowa_wawa.html

cos mi sie chrzani wszystko, sorry.

---------------

kupiłem,

myślę, że będę zadowolony.

Pozdr :D

Napisano

sora na tył? przecież nie wciśniesz tego.

piasty szosowe mają rozstaw 130mm a mtb 135. i jeżeli nie masz szosy to daj spokój :) chyba że chcesz połamać tylne widły.

Andref swego czasu miał szosowego wcs'a na tyle ale wówczas miał sectora i on lepiej znosił mocniejsze ściskanie. a z Tractionem to daj sobie spokój z szosową na tył.

Napisano

Tiaa i co jeszcze

Ja kiedyś w mtb miałem na tyle Exage 600 - szosowa z tym, że miała wymienioną oś i dołożone podkładki

bo jak założysz same podkładki to tych 5 mm zabraknie by sie widełki o ośkę oparły :) a na samym pręcie od zacisku to daleko nie zajedziesz :P;)

IMHO nie warto się bawić Sora to odpowiednik alivio a alivio możesz dostać za 60 zł w sklepie :P

po za tym Alivio jest lepiej uszczelniona niż Sora

Co do tego XT z 98 roku będziesz zadowolony ta piasta jest nieśmiertelna :)

Napisano

uff :)

to dobrze, ze jest niesmiertelna heh

czym sie roznia te piasty np. ta z 98r. a z 2oo6r

kazdy mowi ze starsza jest lepsza.

tak samo slyszalem ze jest z innymi komponentami.

Pozdro i milego dnia zycze ;)

Napisano

ale po co? różnica w wadze zmaleje a piasta będzie się kaszanić bo jest kijowo uszczelniona.

ile może kosztować ośka i bębenek do dt 240? bo na allegro jest apetyczna nówka za 400 zł ale na campagnolo i szosowa ośka :/

nowa to mniej wiecej 700 zł więc domyślam sie że szkoda zachodu bo pewnie bęben z 200 kosztuje ale warto spytać.

btw. ma ktoś dojście do starych hugi [tych co są na allegro] tylko że tylnych? i w miarę tanio?

Napisano

to stara dobra piasta shimano. kreci sie jakby byla na lozyskach maszynowych. ma wzmocnioną oś do amortyzatorow (modele przednie ze złotą naklejką).

warto i to na pewno.

Napisano

piasta przyszla...

pierwsze wrazenia:

-waga sie zgadza z tym co na aukcji i dodatkowo zacisk lzejszy o 5g.

- toczy sie naprawdę bbdb, nie czuc szarpniec zadnych itp.

po jazdach napisze wiecej.

Pozdro :)

Napisano

Carbon

To, że ta piasta toczy się bardzo dobrze, bez żadnych szarpnięć to oczywista sprawa, przecież jest nowa... :)

Jak przejedziesz trochę to coś napisz, bo ta piasta wydaje się być smakowitym kąskiem dla fanów klasyki...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...