nowak8118 Napisano 19 Lipca 2010 Napisano 19 Lipca 2010 Witam wszystkich jestem nowy na tym forum, jak do tej pory to jeździłem w okolicach Wrocławia, ale mam zamiar jeździć z Wrocławia do Nysy ale nie mam tam żadnego noclegu ani nic, więc mało co tam bywam rowerem, ale jak przyjadę to możemy się jakoś zgadać i zaprezentujecie mi jakieś ciekawe miejsca do odwiedzenia. Uprawiam kolarstwo szosowe więc teren odpada. Pozdrawiam Michał
Kukasz Napisano 26 Sierpnia 2010 Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam. Czy jest ktoś do pojeżdżenia z Nysy szosa/mtb/xc? Jeżdzę z kumplem nieco ostrzej i przydałoby się więcej osób żeby się pościgać lub utworzyć aero-formację dla zwiększenia prędkości. Generalnie niby są kupmle bikerzy ale wymiękają po 2 km. Najlepiej żeby to był ktoś o zbliżonym poziomie kondycyjnym. Uśrednione parametry kondycyjne: -szosa -32-34 km/h jazda wielogodzinna -36-38 km/h jazda 1-2 godzinna -max dystans <300 km -mtb/xc -płaski szuter 30-34 km/h -podjazdy: kopa od strony Jarnołtówka około 30 minut -max dystans <200 km
hass Napisano 1 Lutego 2011 Napisano 1 Lutego 2011 Widzę, że opolskie zamarło. Czy naprawdę nikt tutaj nie jeździ na rowerze?
Matti95 Napisano 7 Lutego 2011 Napisano 7 Lutego 2011 Witaj No właśnie ja co jakiś czas zaglądam w ten dział, ale naprawdę szkoda ze tu się nic nie dzieje Kope to już tyle razy zaliczyłem że nie chce mi się o niej słyszeć ale to i tak lubię tam jeździć Lookas ten podjazd spokojnie da się zaliczyć A tak w ogóle to ja cały czas jeżdżę i m.in. zaliczam marathony Pozdrawiam Opolszczyznę
hass Napisano 8 Lutego 2011 Napisano 8 Lutego 2011 Matti95, Biała woj. Opolskie ? Dawno temu mieszkałem w Białej przez 2 lata Kopę to już objeździłem ze wszystkich stron, ale nadal od czasu do czasu lubię na nią wyskoczyć. Teraz głównie uderzam na Czechy - góry opawskie po czeskiej stronie, pradziad itd...
painter Napisano 8 Lutego 2011 Napisano 8 Lutego 2011 O Nysa się obudziła :)Jeżdżą tylko nikt tu nie zagląda,na trasie Nysa-Głuchołazy widuję dużo bikerów. Inna sprawa to że nie wszyscy jeszcze zaczęli sezon
hass Napisano 8 Lutego 2011 Napisano 8 Lutego 2011 Właśnie staram się obudzić Nysę i okolice bo cisza tu straszna
Matti95 Napisano 8 Lutego 2011 Napisano 8 Lutego 2011 Na razie jestem w trakcie składania napędu, ale myślę że kiedyś można się wybrać na małą przejażdżkę A co preferujecie MTB czy szosa? pozdrawiam
hass Napisano 8 Lutego 2011 Napisano 8 Lutego 2011 Dla mnie obojętnie - mam i mtb i szoskę Na wspólny wypad chętnie sie wybiorę. Może udałoby się zebrać z okolicy większą ekipę na wspólne wyjazdy. painter coś wie o wspólnych wypadach. W 2010 trochę razem pojeździliśmy
Mod Team Lookas 46 Napisano 8 Lutego 2011 Mod Team Napisano 8 Lutego 2011 Matti nigdzie nie pisałem, że się nie da
straznik12 Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 witam koledzy wlasnie w tygodniu mam zamiar kupic rowerek bo poprzedni poszedl do kumpla jak juz sie uzbroje w dwa kolka to z mila checia jakis wypad terenowy zalicze
ktoto Napisano 8 Marca 2011 Napisano 8 Marca 2011 Witam, ja też z opolskiego a dokładniej z Białej za jakiś miesiąc można pośmigać po Kopie albo gdzieś w Jesenikach
Matti95 Napisano 9 Marca 2011 Napisano 9 Marca 2011 Z Białej? Czyżby z tej białej o której ja myślę? O tej Białej?
ktoto Napisano 9 Marca 2011 Napisano 9 Marca 2011 Z Białej? Czyżby z tej białej o której ja myślę? O tej Białej? Tak z tej Białej No w Białej mocna ekipa jest ,trzeba się zgadać i można jakiś wypad zrobić
Matti95 Napisano 10 Marca 2011 Napisano 10 Marca 2011 Można, można jak garusia ściągniesz z tego trenażera Zaraz właśnie jadę pojeździć z Piotrkiem, a jak tam foxik? słyszałem że jakieś problemy...
kington Napisano 27 Kwietnia 2011 Napisano 27 Kwietnia 2011 Witam. Dołączyłem niedawno to odnowię temat. Jeżdżę XC na krossie A4 głównie w granicach Gór Opawskich. Do tego czasem na moim drugim rowerku lekka traska na kopie biskupiej:
hass Napisano 27 Kwietnia 2011 Napisano 27 Kwietnia 2011 kington, tośmy prawie sąsiedzi Ja jestem spod Prudnika (2km) i też śmigam głównie w obrębie Gór Opawskich - po polskiej i czeskiej stronie. Czasami po górach i lasach, czasami po szosie. Pewnie się gdzieś mijaliśmy
kington Napisano 28 Kwietnia 2011 Napisano 28 Kwietnia 2011 @hass, może jeszcze z wsi tej samej, bo ja też 2km od Prudnika Ja jestem z Łaki Prudnickiej, a Ty?;> Tak na marginesie to przy XC na pewno zostaję, ale dodatkowo zastanawiam się nad przesiadką z fr/dh na street/park bo kumpel wyjechał i nie mam z kim latać na trasach :/
hass Napisano 28 Kwietnia 2011 Napisano 28 Kwietnia 2011 Ja z Niemysłowic ;] Przez Łakę Prudnicką przejeżdżam kilka razy w tygodniu na rowerze jak cisnę w lasy i górki. Nasze wiochy łączy stara szosa - zawsze nią przejeżdzam bezpośrednio do Łąki, omijając Prudnik. Z Łąki to już rzut kamieniem do Dębowca-lasu i dalej w góry opawskie i kopy. Ja ujeżdżam XC i szosę, tak poł, na pół
kington Napisano 29 Kwietnia 2011 Napisano 29 Kwietnia 2011 Aha. Ja teraz czekam na rehabilitacje(miałem skręconą kostkę z rozerwaniem torebki stawowej, w środę zdjęli mi szynę)i za jakiś miesiąc ponoć mogę dopiero wrócić na rower :/
Matti95 Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 No i jak tam? Trenujecie? Szalejecie po górach, szosach? Ja wczoraj pojechałem na taką mało przejażdżkę Biała - Głuchołazy - Średnia Kopa - Trochę po Górze Chrobrego poszalałem - Konradów - Jarnołtówek - Pokrzywna - Prudnik - Biała. Przyznam, że wczoraj nawet fajnie mi się jechało Planuję jeszcze w tym miesiącu uderzyć w Pradziada, bo tak z roku na rok przekładałem ;P Opowiadajcie co tam ciekawego u was Pozdrawiam
hass Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 No kręcimy, kręcimy Ja wczoraj zrobiłem trasę Prudnik - Biała - Opole - Ozimek - Krasiejów. Byłoby fajnie gdyby nie remonty dróg za Opolem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.