nowak8118 Napisano 19 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Witam wszystkich jestem nowy na tym forum, jak do tej pory to jeździłem w okolicach Wrocławia, ale mam zamiar jeździć z Wrocławia do Nysy ale nie mam tam żadnego noclegu ani nic, więc mało co tam bywam rowerem, ale jak przyjadę to możemy się jakoś zgadać i zaprezentujecie mi jakieś ciekawe miejsca do odwiedzenia. Uprawiam kolarstwo szosowe więc teren odpada. Pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukasz Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Witam. Czy jest ktoś do pojeżdżenia z Nysy szosa/mtb/xc? Jeżdzę z kumplem nieco ostrzej i przydałoby się więcej osób żeby się pościgać lub utworzyć aero-formację dla zwiększenia prędkości. Generalnie niby są kupmle bikerzy ale wymiękają po 2 km. Najlepiej żeby to był ktoś o zbliżonym poziomie kondycyjnym. Uśrednione parametry kondycyjne: -szosa -32-34 km/h jazda wielogodzinna -36-38 km/h jazda 1-2 godzinna -max dystans <300 km -mtb/xc -płaski szuter 30-34 km/h -podjazdy: kopa od strony Jarnołtówka około 30 minut -max dystans <200 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hass Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Widzę, że opolskie zamarło. Czy naprawdę nikt tutaj nie jeździ na rowerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Witaj No właśnie ja co jakiś czas zaglądam w ten dział, ale naprawdę szkoda ze tu się nic nie dzieje Kope to już tyle razy zaliczyłem że nie chce mi się o niej słyszeć ale to i tak lubię tam jeździć Lookas ten podjazd spokojnie da się zaliczyć A tak w ogóle to ja cały czas jeżdżę i m.in. zaliczam marathony Pozdrawiam Opolszczyznę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hass Napisano 8 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Matti95, Biała woj. Opolskie ? Dawno temu mieszkałem w Białej przez 2 lata Kopę to już objeździłem ze wszystkich stron, ale nadal od czasu do czasu lubię na nią wyskoczyć. Teraz głównie uderzam na Czechy - góry opawskie po czeskiej stronie, pradziad itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
painter Napisano 8 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 O Nysa się obudziła :)Jeżdżą tylko nikt tu nie zagląda,na trasie Nysa-Głuchołazy widuję dużo bikerów. Inna sprawa to że nie wszyscy jeszcze zaczęli sezon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hass Napisano 8 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Właśnie staram się obudzić Nysę i okolice bo cisza tu straszna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 8 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Na razie jestem w trakcie składania napędu, ale myślę że kiedyś można się wybrać na małą przejażdżkę A co preferujecie MTB czy szosa? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hass Napisano 8 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Dla mnie obojętnie - mam i mtb i szoskę Na wspólny wypad chętnie sie wybiorę. Może udałoby się zebrać z okolicy większą ekipę na wspólne wyjazdy. painter coś wie o wspólnych wypadach. W 2010 trochę razem pojeździliśmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 8 Lutego 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Matti nigdzie nie pisałem, że się nie da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
straznik12 Napisano 26 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 witam koledzy wlasnie w tygodniu mam zamiar kupic rowerek bo poprzedni poszedl do kumpla jak juz sie uzbroje w dwa kolka to z mila checia jakis wypad terenowy zalicze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktoto Napisano 8 Marca 2011 Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Witam, ja też z opolskiego a dokładniej z Białej za jakiś miesiąc można pośmigać po Kopie albo gdzieś w Jesenikach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Z Białej? Czyżby z tej białej o której ja myślę? O tej Białej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hass Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Widzę, że z Białej mocna ekipa się zbierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktoto Napisano 9 Marca 2011 Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Z Białej? Czyżby z tej białej o której ja myślę? O tej Białej? Tak z tej Białej No w Białej mocna ekipa jest ,trzeba się zgadać i można jakiś wypad zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Można, można jak garusia ściągniesz z tego trenażera Zaraz właśnie jadę pojeździć z Piotrkiem, a jak tam foxik? słyszałem że jakieś problemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktoto Napisano 10 Marca 2011 Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Garusia ściągam niebawem A z foxem bywało lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kington Napisano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Witam. Dołączyłem niedawno to odnowię temat. Jeżdżę XC na krossie A4 głównie w granicach Gór Opawskich. Do tego czasem na moim drugim rowerku lekka traska na kopie biskupiej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hass Napisano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 kington, tośmy prawie sąsiedzi Ja jestem spod Prudnika (2km) i też śmigam głównie w obrębie Gór Opawskich - po polskiej i czeskiej stronie. Czasami po górach i lasach, czasami po szosie. Pewnie się gdzieś mijaliśmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kington Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 @hass, może jeszcze z wsi tej samej, bo ja też 2km od Prudnika Ja jestem z Łaki Prudnickiej, a Ty?;> Tak na marginesie to przy XC na pewno zostaję, ale dodatkowo zastanawiam się nad przesiadką z fr/dh na street/park bo kumpel wyjechał i nie mam z kim latać na trasach :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hass Napisano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Ja z Niemysłowic ;] Przez Łakę Prudnicką przejeżdżam kilka razy w tygodniu na rowerze jak cisnę w lasy i górki. Nasze wiochy łączy stara szosa - zawsze nią przejeżdzam bezpośrednio do Łąki, omijając Prudnik. Z Łąki to już rzut kamieniem do Dębowca-lasu i dalej w góry opawskie i kopy. Ja ujeżdżam XC i szosę, tak poł, na pół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kington Napisano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Aha. Ja teraz czekam na rehabilitacje(miałem skręconą kostkę z rozerwaniem torebki stawowej, w środę zdjęli mi szynę)i za jakiś miesiąc ponoć mogę dopiero wrócić na rower :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 No i jak tam? Trenujecie? Szalejecie po górach, szosach? Ja wczoraj pojechałem na taką mało przejażdżkę Biała - Głuchołazy - Średnia Kopa - Trochę po Górze Chrobrego poszalałem - Konradów - Jarnołtówek - Pokrzywna - Prudnik - Biała. Przyznam, że wczoraj nawet fajnie mi się jechało Planuję jeszcze w tym miesiącu uderzyć w Pradziada, bo tak z roku na rok przekładałem ;P Opowiadajcie co tam ciekawego u was Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hass Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 No kręcimy, kręcimy Ja wczoraj zrobiłem trasę Prudnik - Biała - Opole - Ozimek - Krasiejów. Byłoby fajnie gdyby nie remonty dróg za Opolem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti95 Napisano 9 Maja 2011 Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 A jaka średnia? Rowerek szosowy..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.